شاعران جوان از مطالعه آثار مرحوم اسلامی ندوشن غافل نشوند

بندرعباس- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان با بیان اینکه عشق به ایران و پاسداشت هویت، تاریخ و تمدن ایران در تمامی آثار مرحوم محمدعلی اسلامی ندوشن موج می‌زند، به شاعران جوان این استان توصیه کرد از مطالعه آثار آن نویسنده و پژوهشگر ایرانی غافل نشوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله نوروزی چهارشنبه شب در آیین شب شعر «خلیج فارس؛ تا ابد آبی»؛گرامیداشت شهدا و دریانوردان هشت سال مقاومت به اهمیت نقش خلیج فارس اشاره و اظهارکرد: فرهنگ، هنر و تمدن نقش ممتازی در کرانه‌های خلیج فارس دارد و تاریخ خلیج فارس(خلیج پارس) که تاریخی روشن است با زندگی مردم سواحلش پیوند عمیقی دارد.

وی ادامه داد: لفظ ایران در ابتدا پارس بود و خلیج فارس نیز برگرفته از همان نام قدیم ایران است و هر زمان از نام ایران سخن به میان می آید، نمی توان از حافظ، خیام و فردوسی و آثار آن‌ها در پرآوازه کردن نام ایران یاد نکرد.

عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان در این رابطه با بیان اینکه جایگاه هر کشوری به وجود چهره‌های فرهنگی و هنری و علمی آن است، از مرحوم محمدعلی اسلامی ندوشن به عنوان ادیب، فاضل، پژوهشگر و شخصیت اثرگذار فرهنگی  کشور یاد کرد که تمام دلبستگی‌اش به ایران بود.

نوروزی گفت: به جرات می توانم بگویم تنها کسی که در نثر اجتماعی می‌توانست رقیب استاد ندوشن باشد مرحوم دکتر مصطفی رحیمی بود و هر دوی این چهره ادبی نیز عاشق سینه چاک ایران بودند.

وی با اشاره به ثبت ۶۰ عنوان کتاب ارزشمند در حوزه‌های مختلف به عنوان کارنامه مرحوم ندوشن، گفت: عشق به ایران و حفظ و پاسداشت هویت، تمدن و تاریخ ایران و رسالت نسل آینده در قبال حفظ ارزش‌های فرهنگی ایران در تمامی آثار وی موج می‌زند و از نمونه‌های آن می‌توان به کتاب‌های « ایران چه حرفی برای گفتن دارد» و «ایران از یاد نبریم» اشاره کرد.

شاگرد مرحوم اسلامی ندوشن ادامه داد: استاد ندوشن که کار خود را با شعر و در کنار نیما یوشیج شروع کرد و سپس وارد دیگر عرصه‌های ادبی و فرهنگی شد، جزو پیشگامان شعر امروزی بود.

این استاد زبان و ادبیان فارسی دانشگاه هرمزگان اضافه کرد: یادداشت‌هایم از کلاس های استاد ندوشن بهترین یادگاری من از دوران دانشجویی ام است.

شب شعر «خلیج فارس؛ تا ابد آبی»؛ گرامیداشت شهدا و دریانوردان هشت سال مقاومت با مشارکت حوزه هنری و  اداره کل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان با شعرخوانی اطهر قوامی، عبدالحمید انصاری نسب، زینب احمدی نیا، مریم سید افقهی، اعظم پشت مشهدی، زهرا اسپید، فرزانه فرخی‌نژاد، عبدالحسین انصاری، ایرج انصاری فرد، مهرنوش ایزدپرست و مجید ذاکری همراه بود. 

در پایان این مراسم از شاعران و همچنین برگزیدگان مسابقه کتابخوانی«ماهم بودیم، انقلاب اسلامی به روایت زنان هرمزگان» تجلیل شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha