به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در جریان این ملاقات که در ادامه دیدارهای مردمی خود با هدف رسیدگی به مسائل و مشکلات مردم و همچنین آسیبشناسی روندها و رویههای موجود در واحدهای قضایی برگزار شد، در ساختمان حوزه ریاست قوه قضاییه با ۱۳ تن از مراجعهکنندگان به دستگاه قضا ملاقات کرد و ضمن قرار گرفتن در جریان مسائل و مشکلات آنها به صورت موردی دستورات مقتضی را صادر کرد.
درخواستهای خانواده زندانیان، دعاوی و اختلافات خانوادگی از قبیل «مطالبه و اجرای مهریه» و «نفقه و هزینههای زندگی زوجه»؛ مشکلات حقوقی و قضایی یک شهروند ایرانی مقیم آمریکا، پرونده کثیرالشاکی ناظر بر کلاهبرداری و یک پرونده امنیتی از جمله موضوعات و مسائل مطرح شده در جریان این ملاقات مردمی رییس قوه قضاییه بود.
رییس عدلیه در جریان این ملاقات مردمی، پس از استماع درخواستهای متقاضیان و مطالعه موردی پروندههای آنها با در نظر گرفتن جهات قانونی و تناسب میان موارد مندرج در پروندهها و درخواستهای متقاضیان، دستورات لازم را به واحدهای ذیربط قضایی ابلاغ کرد.
در خلال این ملاقات مردمی، یکی از مراجعهکنندگان درخواست آزادی فرزندش را که به سبب مشکل نفقه و دیه، دوران محکومیت خود را در زندان میگذراند داشت که رییس قوه قضاییه در این رابطه ضمن مطالعه پرونده و انجام ارشادات لازم دستور داد که شرایط اعطای مرخصی به این فرد برای حضور در مراسم سالگرد درگذشت پدرش در روز ۲۳ ماه رمضان فراهم شود.
مراجعهکننده دیگری که یکی از نزدیکان او به سبب داشتن شاکی خصوصی در زندان به سر میبرد، درخواست عفو یا گذراندن دوران محکومیت از طریق پابند الکترونیکی را داشت که رییس عدلیه در این زمینه تاکید کرد با توجه با داشتن شاکی خصوصی نمی توان از ارفاقات استفاده کرد.
در جریان این ملاقات مردمی، یکی از شهروندان ایرانی مقیم آمریکا که پرونده مطالبه خسارتش به مدت پنج سال در شعبه بدوی یک دادگاه دچار اطاله شده، با حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای دیدار کرد. رییس عدلیه ضمن صدور دستور لازم برای رسیدگی هرچه سریعتر به این پرونده، رسیدگی سریع و دقیق به پروندههای معوق را از جمله اولویتهای دستگاه قضایی دانست.
دو نفر از مراجعهکنندگان نیز به نمایندگی از یک پرونده کثیرالشاکی مدعی بودند که مبالغی پول را به ریال از شهروندان اخذ کرده و برای دریافت دِرهم در کشوری دیگر به فردی که فاقد مجوز و صرافی بود سپردهاند و او هم کلاهبرداری کرده است. رییس دستگاه قضا به این دو مراجعهکننده متذکر شد که شما با اقدام غیر قانونی خود برای مردم، خود و دستگاه قضا مشکل ایجاد کردید.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پایان این ملاقات مردمی، با تشریح برخی موارد و موضوعات مطرح شده از جانب مراجعهکنندگان، با تاکید بر حل و فصل پروندههای خانوادگی با اتخاذ رویکرد کدخدامنشی، صلح و سازش و گذشت طرفین که در ماه پر خیر و برکت رمضان دارای اجر و پاداش مضاعف است، اظهار داشت: در جریان ملاقات مردمی امروز تعدادی از مراجعهکنندگان به طرح مسائل و موضوعات خانوادگی از قبیل نفقه، مهریه و اختلافات میان زوجین پرداختند؛ باور ما این است که بسیاری از این قبیل مسائل قابل حل و فصل و به صلح و سازش رسیدن است و به این طریق هم خود خانوادهها کمتر متحمل آسیب میشوند و هم کار دستگاه قضایی کاهش مییابد.
رییس قوه قضاییه درباره مقوله کلاهبرداری از افراد که درصد قابل توجهی از پروندههای کثیرالشاکی را به خود اختصاص داده و در جریان ملاقاتهای مردمی از جانب مراجعهکنندگان به دفعات تکرار میشود و امروز نیز سه مراجعهکننده در باب آن مسائلی را مطرح کردند، گفت: توصیه و تذکر جدی ما به مردم آن است که سرمایه و دارایی خود را بدون شناخت، حصول اطمینان از جواز و محل فعالیت و همچنین اخذ تضامین لازم و معتبر به افراد غیر نسپارند.
رییس دستگاه قضا تصریح کرد: متأسفانه باوجود تذکرات و هشدارهایی که داده میشود همچنان رویه اعتماد مردم به افراد سودجو و غیرمتخصص و سپردن اموالشان به آنها بدون اخذ تضامین لازم و معتبر و پدید آمدن پروندههای کثیرالشاکی به این واسطه، استمرار دارد.
وی افزود: در پروندههای ناظر بر موضوع فوقالذکر که معالاسف مبتلابه جامعه است، شاهد هستیم یا فرد کلاهبردار از کشور متواری میشود یا اینکه حتی با وجود دستگیری با ادعای عدم تمکّن، از بازگرداندن مال مردم امتناع میورزد و در نتیجه مردم به پولشان نرسیده و دچار دردسر میشوند و نسبت به طرح شکایات کیفری و دعاوی حقوقی اقدام میکنند.
رییس دستگاه قضا مراجعه دو فرد را در جریان این ملاقات مردمی که در نقش واسطه مباردت به دریافت پول ریالی از آشنایان و بستگان خود کرده بودند تا با سپردن این پول به طرف ثالث در دوبی از او دِرهم دریافت کنند، مطرح کرد.
رییس عدلیه در همین زمینه، گفت: از این دو فرد که در نقش واسطه ظاهر شده بودند سؤال کردم که آیا شما نسبت به مجوز داشتن و صراف بودن آن طرف ثالث اطمینان داشتید؟ و تضامین لازم را از او دریافت کردید؟ که پاسخ آنها به این سؤالات منفی بود؛ حال باید این موضوع را مطرح کرد که آیا خود این دو فرد واسطه مقصر نیستند؟
رییس قوه قضاییه ادامه داد: طبق گفته این دو مراجعهکننده، در پرونده مزبور باوجود دارا بودن تعداد کثیری از مالباختگان و بازداشت کلاهبرداران اصلی، بعد از گذشت چند سال هنوز نتیجه حاصل نشده و مردم به پولشان نرسیدهاند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در همین راستا مجدداً به مردم توصیه کرد که از سپردن اموال و داراییهای خود به افرادی که نسبت به آنها شناختی ندارند اجتناب کنند و در صورت سپردن پول خود به دیگران، حتماً تضامین لازم را اخذ کنند.
ارتباط مستقیم و بدونواسطه با متن مردم، یکی از رویکردهای اصلی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای است و مشی مدیریتی وی نیز در مدتی که از انتصابش به سمت ریاست قوه قضاییه میگذرد مؤید اعتقاد و الترام کامل او به برقرای ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم و مراجعان به دستگاه قضایی و استماع نظرات و مشکلات آنها از نزدیک است.
رییس قوه قضاییه علاوه بر اینکه شخصاً به گنجاندن دیدارهای مردمی در برنامههای کاری خود مقیّد است در موضع گیریها و نطقهای متعددی نیز به مقامات و مسئولان دستگاه قضا در مرکز و استانها تکلیف کرده است که نسبت به برگزاری ملاقاتهای مستمر مردمی اهتمام داشته باشند.
بر همین اساس، تمامی مقامات و مسئولان عالی قضایی به صورت متناوب، هفتگی و در برخی ایام به صورت روزانه ضمن حضور در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه، دیدارهای مستقیم و بدون واسطهای با متن مردم و مراجعهکنندگان به مراجع و مراکز قضایی دارند و در راستای رفع مسائل و مشکلات قضایی مردم، اقدامات مقتضی و قانونی لازم را ترتیب میدهند.
دیدارهای مردمی شخص رییس قوه قضاییه نیز به اشکال مختلفی برگزار میشود؛ از جمله، ملاقاتهای مردمی در جریان سفرهای استانی، بازدیدهای میدانی از مراجع و مراکز قضایی و همچنین دیدار مستقیم و بدون واسطه با مراجعهکنندگان به بخش ارتباطات مردمی قوه قضاییه و همچنین حضور در مساجد و دیدار بدون واسطه با مردم.
در روز ۲۰ اسفند سال گذشته، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با حضور در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه با ۱۸ تن از مراجعهکنندگان به دستگاه قضا گفتوگو کرد و ضمن قرار گرفتن در جریان مسائل و مشکلات آنها به صورت موردی دستورات مقتضی را صادر کرد. در جریان همان ملاقات، رییس عدلیه فیالمجلس با رؤسای کل دادگستریهای استانهای تهران، اصفهان و مرکزی تماس گرفت و خطاب به آنها برای پیگیری فوری و سریع در خصوص سه درخواست و مطالبه مردمی دستوراتی را صادر کرد.
در تاریخ ۲۰ بهمن سال گذشته نیز رئیس قوه قضاییه قریب به ۲ ساعت با ۱۷ نفر از مراجعهکنندگان شامل برخی محکومان امنیتی و خانواده آنها، جمعی از مالباختگان در پروندههای کثیرالشاکی، اصحاب دعوا در پروندههای بیمهای و همچنین سایر متقاضیان دیدار کرد.
در چهارم آذرماه ۱۴۰۰ نیز رییس قوه قضاییه به مدت ۲ ساعت با تعدادی از خانوادههای محکومین امنیتی، حوادث آبان ۹۸ و جرایم عمومی دیدار کرد و در جریان آن دیدار رییس عدلیه بعد از استماع درخواستهای متقاضیان و مطالعه موردی پروندههایی که عمدتاً مربوط به جرایم عمومی و امنیتی بودند و سه فقره از آنها نیز به محکومان حوادث آبان سال ۹۸ اختصاص داشت، با در نظر گرفتن تناسب میان موارد مندرج در پروندهها و درخواستهای متقاضیان، دستورات لازم را به واحدهای ذیربط قضایی ابلاغ کرد.
همچنین سوم مردادماه سال گذشته حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در محل کار خود با تعدادی از مردم و همچنین خانوادههای محکومان ناآرامیهای آبان ۹۸ دیدار و گفتوگو کرد. رییس قوه قضاییه در پایان این دیدار به مسئولان قضایی ذیربط مأموریت داد پرونده افرادی را که در جریان ناآرامیهای آبان ۹۸ دستگیرشدهاند مورد بررسی مجدد قرار دهند تا افرادی که شرایط قانونی آزادی مشروط یا عفو و بخشودگی دارند، مشمول ارفاقات قانونی شوند.
نظر شما