به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مسعود منصور» در مراسم ارسال تجهیزات حفاظتی و اطفای حریق عرصههای منابع طبیعی به استان های سراسر کشور افزود: با توجه به نامگذاری امسال به «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین»، ۱۴ پروژه دانش بنیان هدفگذاری شده که دو مورد آن در زمینه حفاظت است و اطلاع رسانی خواهد شد.
وی بیانداشت: در کنار کارهای فناورانه و نوآورانه که در خصوص حفاظت باید انجام دهیم، ابزارهای مورد نیاز حفاظت و اطفای حریق در دستور کار است که استانها باید تجهیز شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضیت توزیع این تجهیزات برحسب میزان مرتع، جنگل و حریق در هر استان متفاوت است، اظهار داشت: این تجهیزات از امروز تا هفته آینده به استانها ارسال میشود.
وی اضافهکرد: بخشی از این تجهیزات دوربین هایی است که در مناطق بحرانی نصب می شود و ما از طریق مانیتورینگ سازمان در استانها مناطق بحرانی را رصد می کنیم. همچنین تعدادی موتورسیکلت برای مناطق صعب العبور در اختیار ماموران و پاسگاه های حفاظت ما قرار می گیرد.
منصور ادامهداد: دمندههای اطفای حریق، انواع لباس برای پرسنل ستادی و ماموران حفاظتی و کفش و کلاه مناسب تهیه شده است، در واقع همکاران را به فناوری های نو مجهز و تجهیزات مورد نیاز برای عملیات میدانی را فراهم میکنیم.
وی ابراز امیدواری کرد حاصل این اقدامات مراقبت و حفاظت بهتر از منابع و سرمایههای طبیعی باشد که به عنوان یک ثروت بین نسلی، حفاظت از آنها وظیفه اصلی سازمان ما است و از طرفی حفظ این سرمایهها یک فرهنگ عمومی و رسالت همگانی است.
رییس سازمان منابع طببعی وآبخیزداری درباره آتشسوزی عمدی و غیرعمدی جنگل ها و فرهنگ سازی دراین زمینه، گفت: بیش از ۸۵ درصد از حریق ها عامل انسانی دارد که ۹۰ تا ۹۵ درصد غیرعمد و بین پنج تا ۱۰ درصد عمدی است، بنابراین فعالیتهای ترویجی و آموزشی در دست اقدام است. علاوه بر برگزاری کارگاه های مختلف برای عوامل اطفای حریق بروشورهایی در تعطیلات نوروز بین مردم و مسافران توزیع شد.
اطفای حریق ۱۳ هزار هکتار منابع طبیعی در سال گذشته
منصور افزود: همچنین اقدامات دیدبانی پیشگیری از اطفای حریق مورد توجه قرار گرفته و با اینکه سال ۱۴۰۰ خشکسالی داشتیم تعداد حریق نسبت به سال ۹۹ کاهش داشته است. و امیدواریم این روند کاهشی با توجه به اقدامات ترویجی در سال ۱۴۰۱ کمتر از ۱۴۰۰ شود.
وی درباره سطح حریق در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: سال گذشته حدود ۱۳ هزار هکتار از منابع طبیعی درگیر حریق شد، اما خیلی سریع اطفا شد.
رییس سازمان منابع طببعی وآبخیزداری با بیان اینکه در حریق ها میزان تخریب متفاوت است، افزود: همه نقاطی که در سال ۹۹ حریق در حوزه جنگل اتفاق افتاد، در سال ۱۴۰۰ جزو برنامههای احیا و جنگلکاری قرار گرفته است تا به صورت آسیب دیده باقی نماند.
سازمان منابع طبیعی هر سه ماه یکبار این تجهیزات حفاظتی را تهیه و برای تامین و حمایت از نیروهای حفاظتی به استان ها ارسال میکند.
نظر شما