به گزارش ایرنا، سیمای تابناک سبط اکبر پیامبر اسلام، امام حسن مجتبی (ع)، نخستین نواده نبوت و نخستین زاده امامت، تجلی واقعی آفتاب فروزان جدش حضرت محمد مصطفی (ص) در نیمه ماه مبارک رمضان آسمان و زمین را غرق در نور و سرور کرد.
هنگامیکه آیینه حسن و زیبایی ماه رحمت و مغفرت به نیمه رسیده و درهای رحمت، بر روی جهانیان گشوده است، در وفور رحمت و نعمت که جان ها آکنده از عشق و ماه در کامل ترین صورت خویش جلوه گری و دست افشانی می کند و ستارگان به تکاپو درآمده اند نخستین نواده نبوت از دامان پاک ترین مادر عالم چشم به جهان گشود و میوه قلب رسول اللّه (ص) شد.
آری! امام حسن مجتبی (ع) در نیمه ماه مبارک رمضان و در آستانه شب های قدر در سال سوم هجرت در شهر مدینه و در برترین خانواده هستی چشم به گیتی گشود.
پیامبر گرامی اسلام(ص) با نظاره به جمال و کمال امام حسن(ع)، آن زاده زهرای اطهر(س) می فرمود: «تو در آفرینش و خلق و خوی شبیه من هستی.»
حضرت علی بن ابیطالب (ع) نیز در سخنی گرانمایه فرمودند: «فرزندم حسن، شبیه ترین فرد به رسول خداست.»
خورشید عالم افروز وجود امام حسن علیه السلام درخششی شگرف داشت و فضیلت های بی کران آن بزرگ مرد تاریخ، در همه جا به روشنی جلوه می نمود.
او که از اشراق مهربانی ها طلوع کرده و در بستر بخشندگی، دامن گسترده است.
او که در نخستین تصویر زمینی اش، تبسمی شیرین به آینه نگاه پدر و مادر هدیه داده، از نسل نور است و زاده خورشید، از تبار هدایت و قافله سالار مهر و امید است.
همزمان با فرا رسیدن ۱۵ ماه رمضان، سالروز ولادت با سر سعادت امام حسن مجتبی(ع)، مردم روزه دار، نجیب و ولایت مدار قشم اعم از شیعه و اهل سنت با برپایی آیین های جشن و سرور ارادت خالصانه خود را به خاندان پیامبراکرم(ص) نشان دادند.
جزیره قشم در میلاد بزرگ امیر مهربانی حضرت امام حسن (ع) غرق در نور و شادمانی شد و عاشقان و شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) با برگزاری آیین های جشن و سرور زاد روز امام جود و سخاوت را گرامی داشتند.
مساجد این جزیره در شب میلاد کریم اهل بیت (ع) با گستراندن سفره های ساده افطاری و پخش شیرینی و نذری این عید بزرگ را گرامی داشتند و مردم نیز با حضور در آیین های جشن، مدیحه سرایی و مولودی خوانی از راه دور عشق و ارادت خود به ساحت مقدس اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را ابراز کردند.
جشن میلاد کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع) شب گذشته در تمام مساجد شهرستان قشم و به صورت ویژه در مسجد امام حسن مجتبی (ع) این جزیره با حضور امام جمعه، مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق و حضور پر شور مردم ولایتمدار شهرستان قشم در میدان سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.
امام حسن فرزند امام علی بن ابی طالب(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) در شب نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشود.
ابو محمد تنها کنیه آن حضرت و سبط، سید، زکی و مجتبی از القاب ایشان می باشد که مجتبی معروف ترین لقب دومین پیشوای شیعیان است، همچنین امام حسن(ع) از جهت منظر و اخلاق و پیکر و بزرگواری به رسول اکرم(ص) بسیار شبیه بود.
حسن بن علی(ع) بیش از چند سال از دوران جد بزرگوارش را درک نکرد، چراکه ایشان تقریبا هفت سال بیش نداشت که پیامبر اسلام(ص) رحلت کرد.
پس از رحلت پیامبر(ص) تقریبا ۳۰ سال در کنار پدرش امیر مومنان(ع) قرار داشت و پس از شهادت پدرش(در سال ۴۰ هجری) به مدت ۱۰ سال امامت امت را به عهده داشت.
مردم در مسجد کوفه در روز بیست و یکم ماه رمضان سال چهلم هجرت بعد از شهادت مولی الموحدین(ع)، با امام حسن(ع) بیعت کردند.
یکی از خلفای زمان امام حسن مجتبی(ع) معاویه بود که پس از توطئه های فراوان، اوضاعی برای امام(ع) پیش آورد که امام جز صلح با معاویه، راه حل دیگری نداشت، از این رو سرانجام پیشنهاد صلح معاویه را قبول کرد، امام حسن(ع) با پذیرش صلح از برادر کشی و خونریزی و قتل عام شیعه که هدف اصلی معاویه بود جلوگیری کرد.
تمامی تلاش امام حسن پس از قبول صلح این بود تا در تمام این مدت به حفظ نیروهای کیفی و خالص، بازسازی نیروهای خسته و تفسیر صحیح اسلام بپردازد و زمینه انقلاب سرخ حسینی(ع) را فراهم سازد.
امام حسن(ع) فردی بسیار شجاع و با شهامت بود، ایشان در جنگ های بسیاری شرکت کرده بود و هرگز ترس و بیم در وجود او راه نداشت، این امام همام در راه پیشرفت اسلام از هیچ گونه کاری دریغ نمی ورزید و همواره آماده مجاهدت در راه خدا بود.
پیشوای دوم، دارای خصوصیات اخلاقی و رفتاری بسیاری از نظر علم، تقوی، زهد و عبادت داشت و به علت سخاوت بی حد به کریم اهل بیت(ع) شهرت یافت و از لحاظ بذل و بخشش و دستگیری از بیچارگان و درماندگان نیز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود.
سیره عملی آن حضرت در تمام شئون زندگی الگویی برای تمام زنان و مردان عالم است، کریم اهل بیت(ع) سرانجام در روز ۲۸ صفر سال ۵۰ هجری قمری با توطئه معاویه براثر مسمومیت در سن ۴۸ سالگی به شهادت رسید و در قبرستان «بقیع» در مدینه به خاک سپرده شد.
در پایان به مناسبت سالروز ولادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) بر سخنان گوهر باری که از ایشان بر جای مانده مروری می کنیم.
پستی آن است که شکر نعمت را نکنی.
عاقل و خردمند به کسی که از او نصیحت و اندرز خواهد، خیانت نکند.
شما را به پرهیزگاری و ترس از خدا و ادامه تفکّر و اندیشه سفارش می کنم، زیرا که تفکّر و اندیشه، پدر و مادر تمام خیرات است.
چنان با مردم مصاحبت داشته باش که خود دوست داری به همان گونه با تو مصاحبت کنند.
کسی که عقل ندارد، ادب ندارد و کسی که همّت ندارد، جوانمردی ندارد و کسی که دین ندارد، حیا ندارد.
کسی که در قلبش جز رضا و خشنودی خدا خطور نکند، چون خدا را بخواند، من ضامن اجابت دعای او هستم.
نظر شما