به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمد دهنوی روز شنبه در کارگروه دانشبنیان این استان در استانداری اظهارداشت: امروز ایران به لحاظ علمی در رتبه های بالای جهانی است اما به لحاظ تکنولوژی و دانشبنیان کمی عقب هستیم که برای رساندن علم و دانشبنیان بودن آن با همدیگر باید تلاش کرد.
وی بیان کرد: هر چند اقداماتی در این بخش صورت گرفته اما باید شتاب بیشتری به این بخش داد و همه دستگاههای متولی پای کار بیایند و کمک کنند.
وی یادآور شد: نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین تنها به معنای یک شعار نیست بلکه تکلیف همگانی است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان گفت: اگر در گذشته با توجه به مسائل اقتصاد کشور از اقتصاد دانشبنیان حرف زده میشد شاید برای همگان جای تعجب داشت اما رهبر معظم انقلاب به جوانان دانشجویان و مخترعان اعتماد کردند و در قبال همین اعتماد امسال را به این نام نهادند.
دهنوی با اشاره به این که تحول در کشور هزینه دارد، افزود: اما متولی تحول یک دستگاه نیست بلکه همه مسوولیت داریم تا در این تحول نقشآفرینی کنیم اما نباید از یاد ببریم که در دولتهای گذشته اعتقاد و ایمانی که رهبر معظم انقلاب به جوانان، دانشجویان و مخترعان و مبتکران داشتند جاری و ساری نشده است و بارها معظم له در مسائل دانشبنیان خود وارد شده، مطالعه کرده و مطالبه داشتند.
وی ادامه داد: با همه محدودیتهایی و کمبودهایی که داریم امروز عزم جدی و راسخ داریم که این تحول ایجاد شود و بهترین نقطه برای ارتقای زیست بوم دانشبنیان دانشگاهها هستند.
وی تصریح کرد: نباید بار این تحول تنها به روی پارک علم و فناوری باشد چون این پارک هم ظرفیتها و محدودیتهایی دارد که نمونه آن نیروی خلاق است و این نیروهای خلاق باید در دانشگاهها تربیت شوند و در واقع این پیوند بین دانشگاه و پارک و سایر دستگاهها ناگسستنی است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان گفت: تشکیل یک تیم طراحی زیست بوم علم و فناوری یک تکلیف است و در این مسیر باید همه ظرفیتها دیده شود و از سوی دیگر معتقدیم برای شکلگیری این زیست بوم، همآهنگی و همافزایی در توافقنامههای مشترک لازم است.
دهنوی اضافه کرد: این زیست بوم سند همکاری و هماهنگی همه دستگاههای متولی در عرصه دانشبنیان است.
وی با تاکید بر توسعه صندوق نوآوری، گفت: این صندوق باید شاخ و برگ داشته باشد که در مسیر توسعه آن نیازمند توجه به ظرفیت بخش خصوصی هستیم.
به گفته وی دولتیها به تنهایی تولیگری این همه زیست بوم علم و فناوری را ندارند و بخش خصوصی باید در کنار دولت شتابدهنده باشد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان بر توجه به زیست بوم خدمات تاکید و اضافه کرد: برای حوزه خدمات هم باید قانون جهش دانشبنیان و معافیتهای آن لحاظ شود و همه زیست بومهای علم و فناوری در حوزههای مختلف برای افزایش ارزش افزوده، استفاده شود.
دهنوی با اشاره به ظرفیتهای دانشآموزی و معلمان و مهارتآموزی در نسلهای پایین در این زیست بومها خاطرنشان کرد: توجه به نسل جدید برای پرورش نیروهای کارآمد و خلاق موثر است و در همین مسیر در تابستان سال جاری شاهد افنتاح دومین مرکز نوآوری دانشآموزی کشور در گرگان خواهیم بود.
وی یادآور شد: برای ایجاد شهرکهای فناوری و نوآوری مشارکت بخش خصوصی بسیار اثربخش و عظیم خواهد بود و ما باید به سمتی برویم که مسیر پیشرفت و فعالیت بخش خصوصی را تسهیل کنیم.
وی تاکید کرد: دانش بنیان شدن و دانش بنیان بودن یک اختراع نیست بلکه به اصلاح فرآیندها مرتبط است و مجموعههایی که بتوانند خودشان را با شرایط روز هماهنگ کرده و بر اساس نیاز با سرعت تغییر دهند تا فعال و پویا بمانند یعنی دانش بنیان هستند.
نظر شما