«سکینه خاتون مهدیان پور»، روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نسخه کتب خطی، چاپ سنگی و سربی در تالار مفاخر کتابخانههای عمومی استان نگهداری میشود که از این تعداد ۵۹۷ نسخه خطی، ۶ هزار و ۲۰ نسخه چاپ سنگی و سربی است.
وی اظها رداشت: استان مرکزی به لحاظ تعداد کتابهای خطی، چاپ سنگی و سربی یکی از استانهای برتر کشور محسوب میباشد.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی گفت: بخش نسخ خطی این اداره کل با فن آوریهای نوین الکترونیکی و کتابخانهای در حال خدمت رسانی است.
مهدیان پور افزود: با توجه به اهمیت حفظ و نگهداری از میراث مکتوب سال ۱۳۸۷ این تالار با هدف گردآوری و حفظ منابع نفیس و ارزشمند در طبقه فوقانی کتابخانه عمومی استاد دهگان راه اندازی و منابع نفیس از تمام کتابخانههای عمومی استان جمع آوری و در این محل قرار گرفت.
وی اظهار داشت: از مشکلات نگهداری نسخ خطی رطوبت محل نگهداری است که خوشبختانه این امر نیز تحت کنترل است و توسط دستگاه رطوبت سنج همواره اندازه گیری میشود و به گفته مسئول تالار مفاخر، تمامی کارکنان این تالار نسبت به نحوه نگهداری نسخ خطی دغدغه دارند.
وی به قدمت برخی نسخهها اشاره کرد و گفت: اکثر کتب نگهداری شده در این تالار زمینه قرآنی و مذهبی دارند و در واقع بیش از نیمی از کتابهای موجود، در زمینه دینی هستند.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی گفت: تالار مفاخر اراک از کتب خطی، چاپهای سنگی و سربی حوزه علمیه حاج محمدابراهیم اراک، خانواده زنده یاد استاد ابراهیم دهگان، خانواده زنده یاد استاد محمود عدلی اراکی، خانواده زنده یاد استاد حسین واعظزاده، خانواده زنده یاد استاد شریعتمدار ساوجی (کتابهای خطی ساوه)، خانواده زنده یاد استاد سید مصطفی واعظ تهرانی (کتاب های خطی ساوه)؛ خانواده مرحوم یونانی پور، خانواده رضایی و خانواده مرتضوی انتساب نگهداری میکند.
مهدیان پور افزود: همچنین نشریات از سال ۱۳۰۵ شمسی تا ۱۳۷۷در این تالار موجود است و در اختیار علاقهمندان گذاشته میشود.
وی ادامه داد: کتاب «الوافیه فی شرح الکافیه» منتشر شده در سال ۷۱۸ هجری قمری، «المصباح المنیر فی غریب الشرح الکبیر» منتشر شده در سال ۷۳۴ هجری قمری و «المنهج الحق و کشف الصدق» منتشر شده در سال ۱۰۱۰ هجری قمری از نمونه کتابهای قدیمی خطی تالار مفاخر اداره کل کتابخانههای عمومی است.
مهدیان پور با اشاره به اختصاص اعتبار مورد نیاز برای تجهیز بخش نسخ خطی، تصریح کرد: سال گذشته ۶۵۰ میلیون ریال برای تجهیز این بخش اختصاص یافت که دوربین دیجیتالی و اسکنر مخصوص برای تهیه نسخههای الکترونیکی و قفسه های استاندارد برای این بخش تهیه شد.
یک میلیون و ۸۴ هزار و ۹۳۶ جلد در قالب ۹۰۴ هزار و ۱۶۲ عنوان کتاب در کتابخانههای استان مرکزی وجود دارد.
نظر شما