«فرزاد مخلصالائمه» روز چهارشنبه در نشست کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی افزود: ۱۰ محله از مجموع این محلات کم برخوردار شرایط به مراتب ویژهتری نسبت به بقیه محلات دارند.
وی ادامه داد: نیاز است دبیرخانه شورای تحول اجتماعی با محوریت محلات کم برخوردار در استان مرکزی ایجاد و دبیرخانه این شورا برای جلوگیری از موازی کاری توسط رئیس سازمان بسیج سازندگی سپاه روحالله استان انجام شود.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: فرمانداران استان، اطلاعات و اقدامات انجام شده در زمینه محلههای کم برخوردار استان را برای یکپارچه سازی بیشتر در اختیار دبیرخانه این شورا قرار دهند.
مخلص الائمه گفت: جمعیت قابل توجهی در مناطق کم برخوردار ساکن هستند به طوری که جمعیت حاشیه نشین در اراک و ساوه از جمعیت برخی از شهرستان های استان بیشتر است و از طرفی به بستر آسیب های اجتماعی تبدیل شدهاند که سرریز آن به مناطق دیگر و سطح شهر وارد میشود و اگر به این وضعیت رسیدگی نشود این مناطق به کانون آسیب های اجتماعی تبدیل میشوند و باید برای آینده شهرها و به منظور جلوگیری از توسعه این مناطق، این طرح را به شکل جدی و با قدرت دنبال کرد.
استاندار مرکزی گفت: مسئولان دستگاههای اجرایی استان باید تصور کنند مشکلات استان، مشکلات دستگاه اجرایی آنان است و با همکاری و همراهی با سایر دستگاهها در زمینه رفع این مسائل و مشکلات بیش از پیش تلاش کنند.
مخلص الائمه افزود: عمق محرومیت در زمان طاغوت در کشور بسیار زیاد بوده و با وجود تمامی اقدامات انجام شده تاکنون این محرومیتها به صورت کامل برطرف نشده است.
وی ادامه داد: ستاد راهبری محرومیت زدایی استان باید تورهایی برای بازدید مدیران دستگاه های اجرایی از این مناطق برنامهریزی کند تا مدیران از نزدیک با مشکلات آشنا و برای حل آنها چارهاندیشی کنند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: تقسیم وظایف به معنی این نیست که هر دستگاه به تنهایی در راستای پیشبرد اهداف و اقدامات خود تلاش کند بلکه به سرانجام رسیدن فعالیتها نیازمند هم افزایی و همکاری هرچه بیشتر دستگاهها با یکدیگر دارد.
«بهنام نظری» افزود: توسعه و پیشرفت در محلههای کم برخوردار نیازمند طراحی و باز طراحی در فعالیتها دارد که از رژیم طاغوت تا کنون مقفول باقی ماندهاست.
وی ادامه داد: در بافت های فرسوده و حاشیهای شهرها گنجینههای تاریخی بسیاری وجود دارد که باید این ظرفیت ها در کنار اجرای طرح تحول و توسعه در محلات کم برخوردار مدنظر قرار گیرند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: ۲ هزار و ۲۰ محله کم برخوردار در سطح کشور شناسایی شده که ۴۳ محله از مجموع این محلهها مربوط به این استان است.
«محمدرضا جعفری» افزود: تفاهم نامههایی با دستگاههای اجرایی استان مرکزی از جمله بیمه سلامت استان برای بهرهمندی افراد فاقد بیمه از خدمات بیمهای بیمه سلامت در این محلهها منعقد شده است.
وی ادامه داد: بر اساس برنامههای انجام شده مقرر شد، دستگاههای توانمند استان مرکزی شامل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد امام خمینی(ره)، اداره کل بهزیستی، جمعیت هلال احمر، شهرداری و سپاه روح الله استان یک محله را انتخاب، بقیه دستگاهها با محوریت این دستگاهها اقدامات لازم برای رفع محرومیت در این محلهها را انجام دهند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ساماندهی ۳۸ محله کم برخوردار در سطح کشور و ۶ محله در این استان به کمیته امداد امام خمینی(ره) سپرده شده است.
«مجید مومنی» محله قنات ناصری در اراک را از جمله محلههای سپرده شده به اداره کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی عنوان کرد و افزود: فضای سبز و پارک با وجود باغهای بسیار در این محله وجود ندارد و ایجاد درمانگاه در این محله نیز از خواستههای مردم است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۹۰ هزار میلیارد ریال سال گذشته و ۲۲۰ هزار میلیارد ریال امسال در سطح کشور برای محرومیت زدایی اختصاص یافته و سهم بهداشت و درمان در این اعتبارات مناسب است.
«رقیه یادگاری» افزود: برخی سکونتگاههای غیر رسمی در اراک و ساوه وجود دارد که برای زیر ساختهای این محلات اعتباراتی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات محرومیت زدایی به دانشگاه علوم پزشکی اراک اختصاص یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی اراک نیز در این نشست، گفت: در راستای دسترسی آسان بیماران سخت درمان و خاص از جمله بیماران ام اس استان به داروهای مورد نیاز، بخش دولتی در زمینه تهیه و توزیع این داروها درگیر شده است.
سید «محمد جمالیان » افزود: یکهزار و۲۰۰ میلیارد ریال از مجموع بدهیهای دانشگاه علوم پزشکی اراک به بیمهها مربوط به تهیه داروی مورد نیاز این بیماران است.
وی ادامه داد: اکنون در زمینه داروهای خاص مورد نیاز بیماران، کمبود جدی در استان مرکزی وجود ندارد و کمبود در زمینه تامین داروی مورد نیاز بیماران پیوندی است که با تخصیص ارز توسط رئیس جمهوری و ورود دارو این مشکل نیز به زودی برطرف می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی اراک با یادآوری گرانی دارو گفت: این مهم به دلیل افزایش قاچاق معکوس دارو در سال گذشته است و افزایش پوشش بیمه و پرداخت افزایش قیمت دارو توسط بیمهها برای جلوگیری از بروز مشکل برای بیماران در دستور کار قرار دارد.
جمالیان با یادآوری کمبود برخی داروها در استان مرکزی افزود: کمبود دارو همواره وجود دارد و این کمبودها به سازمان غذا و دارو اعلام و این مشکل به زودی برطرف میشود.
وی ادامه داد: سهمیه داروی استان مرکزی سال گذشته یک و پنج دهم درصد بود که با پیگیریهای انجام شده پس از سه سال سهمیه داروی استان به ۲ درصد افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی اراک با یادآوری اختصاص یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار سال گذشته از محل محرومیت زدایی به این دانشگاه گفت: ۲۰۰ میلیارد ریال از این اعتبارات کاهش یافت و از یکهزار میلیارد ریال مابقی نیز ۴۰۰ میلیارد ریال به این دانشگاه تخصیص یافت.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۹۷ درصد نسخههای پزشکی این استان سال گذشته به صورت الکترونیکی تولید شد که ۸۷ و پنج دهم درصد از آن به سرانجام رسیده است.
دکتر «روحالله سهرابی» افزود: ۴۷۰ هزار نسخه الکترونیکی سال ۹۹ در استان مرکزی تولید شد که تعداد این نسخهها در سال گذشته به سه میلیون و ۴۰۰ هزار نسخه افزایش یافتهاست.
وی ادامه داد: ۳۰ درصد از مجموع نسخههای الکترونیکی صادر شده سال گذشته در استان مرکزی، توسط دانشگاه علوم پزشکی استان تولید شده و این دانشگاه تنها دانشگاه در کشور است که بیشترین همکاری را با سازمان تامین اجتماعی در این زمینه داشته است.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان مرکزی یاد آور شد: یک هزار و ۷۰۰ مرکز درمانی در سطح این استان وجود دارد که ۹۲ درصد این مراکز طرف قرارداد اداره کل تامین اجتماعی استان هستند.
سهرابی گفت: ۱۰۰ درصد داروخانههای استان مرکزی طرف قرارداد اداره کل تامین اجتماعی استان قرار دارند.
یکهزار و ۱۵۰ گروه جهادی فعال در استان مرکزی سازماندهی شده که در عرصههای مختلف سازندگی، محرومیتزدایی، بهداشت و درمان، اشتغال زایی، اقتصاد مقاومتی، نهضت کمک مومنانه، آموزشی و فرهنگی نقش آفرینی میکنند.
نظر شما