۷۵ میلیارد ریال برای مبارزه با آفات در مزارع خراسان شمالی نیاز است

بجنورد-ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: ۷۵ میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با آفات سن گندم، ملخ و جوندگان در سطح مراتع و مزارع این استان نیاز است.

محمد رضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تعداد آفات و بیماری های گیاهی در سطح مزارع بیش از ۲۰۰ مورد است اما مبارزه با برخی از آفات جنبه حاکمیتی دارد که برای این امر نیز به اعتبار برای خرید سم، سمپاش و نیروی کار است.

وی افزود: از مجموع اعتبار مورد نیاز ۳۲ میلیارد ریال مصوب شده است که تاکنون ۱۰ میلیارد ریال آن اختصاص یافته است.

رضایی با بیان اینکه امسال تنها با هفت میلیارد ریال اعتباربرای مبارزه با آفات اختصاص یافته، اظهار داشت: از مسوولان مربوط می خواهیم که برای این مهم اعتبار مورد نیاز را تخصیص دهند زیرا هر نوع آفتی در زمان مشخصی نیاز به مبارزه دارد در غیر اینصورت با افزایش جمعیت و مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.

وی اظهار داشت: اگر در اراضی که به آفات آلوده شده اند به موقع مبارزه نکنیم سطح خسارت افزایش می یابد و همچنین برای سال های آینده نیز سطح کانون ها بیشتر خواهد شد.

 مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی بر مبارزه با سن غلات در سطح اراضی دیم استان تاکید کرد و گفت: بعضا برخی از کشاورزان دیم کار به دلیل کاهش سطح سبز گندم از مبارزه با آفات دست کشیده اند و به نوعی مزارع را رها خواهند کرد که مبارزه با آفات در این شرایط بر عهده دولت خواهد بود.

وی افزود: در استان خراسان شمالی مبارزه با آفت سن در مزارع غلات از اولویت‌های کاری این مدیریت است که توجه به این مهم، موجب ارتقای کیفیت و کمیت محصول گندم و جو تولیدی استان می‌شود.

رضایی گفت: موجودی سم را نیز نمی توانیم کامل مصرف کنیم چرا که احتمال شیوع بحران را نیز می دهیم که باید ذخیره سم  داشته باشیم.

وی با بیان اینکه زمان مبارزه با سن گندم هم اینک فرا رسیده است اظهار داشت: ۳۰ هزار هکتار از کشتزارهای غلات استان در معرض تهدید سن گندم است که کشاورزان باید مبارزه شیمیایی با این آفت را جدی بگیرند.

 رضایی اظهار داشت: با توجه به گرم شدن هوا سن غلات از اماکن زمستان گذران، ارتفاعات و کوه ها به سمت مزارع رزیش کرده اند که با توجه به اینکه به نرم مبارزه رسیده است کشاورزان باید برای مبارزه اقدام کنند.

وی افزود: هم اینک کشتزارهای گندم و جو در بخش هایی از شهرستان اسفراین، مانه و سملقان، بجنورد، شیروان، فاروج، سنخواست و خراشا در جاجرم به سن غلات آلوده شده اند،  کشاورزان در این مرحله که رشد گندم و جو کمتر است راحت تر می توانند سمپاشی کنند.

وی با بیان اینکه سن زدگی در اراضی آبی نیز خسارت وارد می کند اظهار داشت: کشاورزان باید مبارزه با سن مادری را جدی بگیرند چرا که در مرحله پوره سن متحمل خسارت های بیشتری خواهند شد.

رضایی اظهار داشت: سن گندم مهم ترین و خسارت زاترین آفت در حوزه کشاورزی است، هر ساله ۶۰ تا ۶۵ درصد از سطح اراضی زراعی استان زیر کشت غلات از جمله گندم و جو می رود که فعالیت این آفت گسترده ترین آفت در حوزه کشاورزی است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: مبارزه با جوندگان نیز در دو مرحله از سال در اسفند و فروردین انجام می شود که با توجه به جمعیت زیاد آفت در این زمان از کشاورزان می خواهیم که به موقع مبارزه را آغاز کنند.

رضایی افزود: سم در اختیار کشاورزان قرار می دهیم که آنان نیز با گذاشتن طعمه و تکرار آن با انواع جوندگان مبارزه خواهند کرد.

وی بر مبارزه با ملخ نیز تاکید کرد و اظهار داشت: باید بعد از شناسایی کانون های ملخ مبارزه را به موقع انجام دهیم چرا که اگر به مرحله پرواز برسد مبارزه سخت تر خواهد شد.

وی اظهار داتشت: بعد از شناسایی کانون های ملخ در عرصه‌های منابع طبیعی مبارزه انجام شود تا به مزارع ورود پیدا نکنند چراکه خسارت زیادی وارد خواهند کرد.

خراسان شمالی با جمعیت بیش از ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می‌کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.

بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha