به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، ادبیات بهترین راوی تاریخ است و این نویسنده است که تاریخ را میسازد، در گذشته، نویسنده رمان تاریخی مینوشـت و در واقع بـه شرح وقایع تاریخ در قالـب رمان میپرداخـت ولی امروز وقایع را شـرح نمیدهد بلکـه آنها را میسازد، افزودن بخش های عاشقانه یا درام، به یک روایت تاریخی برای جلب مخاطب از ساده ترین کارهایی است که رمان تاریخی آن را شکل می دهد.
کتاب دشت شوریده، نوشته کامبیز حضرتی، روایتی از زندگی مردمان سبزوار در دهه بیست خورشیدی است که تاریخ را در قالب داستان بازسازی می کند.
این رمان شرحی از زندگی مردم سبزوار و روستاهای آن در اوایل دهه بیست خورشیدی است. بعد از رفتن رضاشاه و آمدن شاه جوان، صمصام جوان سربهراهی که از ظلم خانها به ستوه آمده است نابهخود دست به کشتن خان روستای بفره میزند. این قتل پای او را به انتقام گرفتن از خان روستای زعفرانیه باز کرده و عملا او را به یک یاغی علیه دولت مرکزی بدل میکند
اوایل دهه بیست خورشیدی صمصام؛ یاغی مشهور، خان روستای زعفرانیه را کشته و قرار است در پاسگاه ژاندارمری سبزوار به مجازات برسد. این اولینبار نیست که او از مجازات مرگ قسر در میرود... و آخرینبار هم نیست. گردنکشی صمصام سر از حوادث بسیاری درمیآورد و اگرچه او بارها موفق شده تا از خانها و بالاسریها انتقام بگیرد، اما بارها از تن سپردن به تیغ جزا و اعدام شدن رهایی پیدا میکند. سهبار رفتن تا پای جوخه اعدام و خلاص شدن صمصام را به یک یاغی گردنکلفت بدل کرده که کسی جلودارش نیست...
دشت شوریده رمانی است که به زندگی پرتحرک و پرجنبوجوش مردمان خراسان در یک برهه تاریخی توجه دارد و پای باورها، خرافات، ترسها و خودخواهی آدمها را به داستان باز میکند. این رمان به شیوه واقعگرا و با حالوهوای داستانهای جادهای سیر روایت خود را پیش میبرد تا تصویری قابل درک و ملموس برای طیفهای مختلف مخاطبان به دست دهد.
در بخشی از این رمان آمده است: خواب پشت پلک های خسته اش نشسته بود. چشم روی هم گذاشت. هنوز مردد بود و کماکان دل نگران. حتی خود ژاندارم هم نمی دانست یک روز باید همان کسی را که خودش ی تیمار کرده به تیغ جزا بسپارد. (ص ۱۵)
کامبیز حضرتی، متولد ۱۳۶۵ است و این نخستین اثر تالیفی او به حساب می آید، پیش از این ترجمه کتاب معمای کلبه سپید اثر مارجری آلینگهام از او منتشر شده است.
این کتاب در ۳۷۸ صفحه، توسط نشر روزگار منتشر شده است.
نظر شما