رضا غفاری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: رعایت الگوی کشت در توسعه پایدار کشاورزی اهمیت خاصی دارد و به عنوان راهکار اساسی، کاربردی و متناسب با ظرفیتها و شرایط مناطق مختلف استان اجرا میشود.
وی با اشاره به خشکسالی سالهای اخیر در استان وخسارتهای آن به کشاورزان منطقه اظهار کرد: راهکار اصلی جلوگیری از خسارتهای خشکسالی، تجهیز اراضی کشاورزی به آبیاری مدرن، تغییر الگوی کشت و مدیریت مصرف آب کشاورزی است.
غفاری با بیان اینکه اجرای طرح تغییر الگوی کشت در استان اردبیل در مقایسه با دیگر استانها مورد غفلت قرار گرفته است افزود: کم آبی تمام محصولات کشاورزی استان را تهدید میکند و چندین سال پیاپی است که شاهد بروز خشکسالی و خسارتهای ناشی از آن هستیم که برای جلوگیری از این تنش لازم است تغییر الگوی کشت با اهتمام بیشتری مد نظر قرار گیرد.
وی با اشاره به اتلاف آب در مزارع استان اظهار کرد: بدلیل استنفاده بی رویه و سنتی آب، برخی از مزارع تبدیل به زه و تراوش درز آب شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت مدیریت منابع آب استان اردبیل از کاهش حجم آب سدهای استان خبر داد و گفت: از حجم ۴۰۲ میلیونی مخازن ۵۲ سد استان در حال حاضر۱۲۱ میلیون متر مکعب پر شده است این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل در سدهای استان ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب وجود داشت.
وی گفت: سد یامچی به عنوان مهمترین سد استان که تامین کننده آب آشامیدنی مرکز استان است در حال حاضر حدود ۳۱ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل سه درصد افزایش دارد.
غفاری همچنین در زمینه وﺿﻌﯿﺖ ذﺧﯿﺮهﺳﺎزی ﺳﺪ ارس ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﻬمترﯾﻦ ﺳﺪ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﮐﻨﻨﺪه آب ﺷﻤﺎل اﺳﺘﺎن گفت: این سد هماکنون ۹۱۲ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت میلیون مترمکعب با کاهش ذخیره آب مواجه است.
وی با اشاره به مسدود شدن چاههای غیرمجاز در استان اردبیل افزود: از زمان اجرای طرح احیا و تعادل بخشی به منابع آب در این استان یک هزار و ۷۰۰ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی و مسدود شده است.
غفاری یادآور شد: در حال حاضر ۶ هزار و۷۰۰ حلقه چاه در استان اردبیل وجود دارد که بالغ بر چهارهزار و ۶۰۰حلقه آن مربوط به چاه های کشاورزی است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل ادامه داد: با تلاش گروههای گشت و بازرسی منابع آب حدود ۱۰۰ حلقه غیرمجاز در سطح استان شناسایی شده است که عملیات انسداد آنها نیز بعد از اخذ احکام قضایی انجام میشود.
وی با بیان این که نصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر روی چاههای کشاورزی و صنعتی منطقه با تمام توان دنبال می شود، تاکید کرد: اکیپ های گشت و بازرسی از بهرهبرداری چاه هایی که پروانههای بهرهبرداری خود را تمدید نکردند، جلوگیری میکنند.
اراضی زراعی استان به مساحت ۷۸۰ هزار هکتار است که ۵۱۵ هزار هکتار آن به صورت دیم و ۲۲۵ هزار هکتار آن نیز به صورت آیی کشت میشود و در ۴۰ هزار هکتار از اراضی این استان نیز باغ احداث شده است.
محصول گندم با حدود ۲۹۹ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
نظر شما