روزنامه صدای زنجان در گزارشی به وضعیت قیمت اقلام اساسی در ماه مبارک رمضان در استان پرداخت و نوشت: مسئولان میگویند کمبودی در عرضه مواد غذایی و اقلام موردنیاز خانوارها در ماه مبارک رمضان وجود ندارد، اما مردم و حتی برخی فعالان صنفی نظر دیگری دارند.
اما گویا همزمان با فرارسیدن ماه رمضان، مسئولان و برنامهریزان نیز طبق روال هرسال از بازار جاماندهاند! گزارشهای میدانی از کمبود برخی اقلام اساسی رمضان بهویژه روغن پختوپز و قند در فروشگاهها و مراکز بزرگ عرضه محصولات شهر زنجان آنهم در روزهای ابتدایی ماه رمضان حکایت دارد!
اگرچه هنوز کمبودهایی درزمینه روغن و شکر و قند به دلیل افزایش تقاضا و برخی دلالبازیها دیده میشود، اما درمجموع مشکلی در عرضه کالاهای اساسی به بازار وجود ندارد.
قیمت خرما رطب از ۲۳ هزار تومان به ۲۸ هزار تومان و زاهدی از ۲۲ هزار تومان به ۲۷ هزار تومان رسیده است.
اداره کل غله استان بر اساس وظایف محوله مسئول تأمین کالاهای اساسی نظیر برنج و شکر است. به گفته ولیالله زمانی، مدیرکل غله استان زنجان توزیع این اقلام بر اساس برش استانی بوده اما قبل از عید نوروز و در قالب طرح ضیافت به مناسبت ماه مبارک رمضان، ۳۷۰۰ تن شامل ۱۲۰۰ برنج و ۲۵۰۰ تن شکر (صنف و صنعت و مصرف خانوار) به استان زنجان اختصاصیافته است.
زمانی معتقد است این میزان برنج و شکر اگر چرخه توزیع سالم باشد، نیاز اقشار کمدرآمد را تأمین کرده و کمبودی در این زمینه به وجود نخواهد است. پیش از قانون انتزاع، اقلام به مباشران معرفیشده از سوی صمت تحویل داده میشد اما پسازاین قانون، مباشران از سوی جهاد کشاورزی به ما معرفیشده و ما نیز طبق وظیفه موظف به تحویل شکر و برنج به عوامل مربوطه هستیم. به نظرم ارگانها باید در انتخاب مباشران دقت کرده و افراد متعهد را برای این کار انتخاب کنند!
بنا به اظهارات رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان پس از عید و باهدف تأمین نیازهای اساسی خانوارها در ماه رمضان، مقررشده بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن شکر که البته بخشی از آن توسط کارخانهها به قند تبدیل خواهد شد، در چرخه مصرف قرار گیرد.
روحالله حسنی با دفاع از روند توزیع اقلام اساسی در بازار که به تعبیر مصرفکنندگان این توزیع «قطرهچکانی» بوده و در شرایط فعلی که دولت میداند مردم با مشکلات اقتصادی مواجهاند درست نیست، اضافه میکند: اگر اقلام را خیلی در بازار توزیع کنیم دیگر نمیشود بازار را کنترل کرد! البته به این موضوع نیز واقفیم که در تأمین اقلام مشکلی نداریم اما در حوزه توزیع با مسئله جدی مواجهیم! برای رفع این مهم درصدد راهاندازی سامانه توزیع هستیم که ظرف ۲ الی ۳ ماه آتی محقق میشود.
پایگاه خبری سپهر روشن در خبری از قول مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان نوشت: بر اساس آخرین وضعیت آماربرداری تایید شده در استان، در مجموع ۲۱ هزارو ۲۳۴ حلقه چاه اعم از مجاز و غیرمجاز در استان فعال است که بالغ بر یک میلیارد و ۱۵۶ میلیون مترمکعب تخلیه آب از طریق آنها صورت می گیرد.
افشاری از وجود ۱۵ هزار و ۹۵۳ حلقه چاه دارای پروانه در استان زنجان خبر داد و افزود: از این تعداد ۱۲ هزارو ۶۵۳ حلقه چاه کشاورزی، ۶۳۳ حلقه چاه برای تامین آب شرب، ۲ هزارو ۲۳۸ حلقه چاه مربوط به صنعت، خدمات و صنایع وابسته به کشاورزی و ۴۲۹ حلقه چاه نیز برای سایر مصارف هستند.
پایگاه خبری پیام ملت در گزارشی با عنوان «آرزوهای به دار آویخته قالیبافان»، به وضعیت فعالان این رشته در زنجان پرداخت و از قول یک کارشناس تولید کننده فرش و تابلوفرش های دستبافت نوشت: در دهه های گذشته بیش از ۲۲هزارو ۵۰۰ بافنده در زنجان مشغول به کار بودند که این رقم در حال حاضر به حدود هزار و ۷۰۰ نفرکاهش یافته است.
این تولیده کننده مهمترین دلیل این ریزش را نبود بیمه، عدم بازنشستگی، سختی کار و دستمزد پایین فعالان عرصه قالی بافی در این استان دانست و افزود: عدم حمایت از هنرمندان این عرصه رغبت را از بافندگانی که تعدادشان هم کم نیست گرفته است.
وی دلیل رکود سال های اخیر این هنرصنعت را سیاست های اقتصادی و برنامه ریزی نشدن صحیح در تزریق کمک های مالی از طریق بنگاه های دولتی و بانک ها به تولیدکنندگان اعلام کرد.
نظر شما