** اختلاف در اردوگاه غرب بر سر تحریم روسیه
اردوگاه غرب بر سر تحریم روسیه دچار اختلاف شده، به طوری که ماتئوس موراویسکی نخست وزیر لهستان روز دوشنبه اعلام کرد که آلمان سد راه اصلی در مسیر اعمال تحریم های سخت تر علیه مسکو است.
وی تاکید کرد که مجارستان مانعی در این راه محسوب نمی شود. این سخنان در حالی مطرح شد که ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان پیروز انتخابات روز یکشنبه این کشور بود و با انتقادهایی روبه روست مبنی بر اینکه به اندازه کافی موضعی سخت در برابر تهاجم روسیه به اوکراین اتخاذ نکرده است.
نخست وزیر لهستان گفت: باید ببینیم صرف نظر از نحوه رویکردمان نسبت به مجارستان، این چهارمین پیروزی است و ما باید به انتخابات دموکراتیک احترام گذاریم.
وی افزود: این آلمان است که سد راه اصلی تحریم هاست، در حالی که مجارستان طرفدار تحریم هاست.
**افشاگری «عمران خان» درباره تهدید های آمریکایی ها علیه دولت او
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان از جزئیات بیشتری درباره تهدیدهایی از سوی مقام های آمریکایی که طی یک ماه گذشته دولت او با آنها مواجه شده است پرده برداشت.
پس از انحلال پارلمان پاکستان تعدادی از رهبران حزب "پاکستان تحریک انصاف" به دفتر نخست وزیر عمران خان رفته و از حرکت موفقیت آمیز و شوکه کننده او استقبال کردند.
عمران خان در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد در شرایطی که شورای امنیت ملی دخالت نیروی خارجی را محکوم کرده است، شمارش آرا بی ربط به نظر می رسد.
وی در ادامه افشا کرد: آمریکا پیام های تهدیدآمیزی از طریق فرستاده پاکستان برایش ارسال کرده است. «دونالد لو»دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور آسیای میانه و جنوبی در جلساتی با «اسد مجید» سفیر پاکستان هشدار داده بود اگر عمران خان از رای اعتماد مخالفانش در مجمع ملی با موفقیت بیرون بیاید پیامدهایی برایش خواهد داشت.
**واکنش برلین به تهدیدات روسیه؛ ملیکردن دو غول بزرگ نفتی روس در آلمان
پارلمان آلمان در پی افزایش تهدیدهای روسیه مبنی بر قطع گاز اروپا، طرح ملی کردن واحدهای گاز پروم و روس نفت (دو شرکت نفت و گاز روسی) فعال در آلمان را در دست بررسی قرار داده است.
منابع دولتی آلمان گزارش داده اند که این کشور در حال بررسی ملی کردن واحدهای "گازپروم" و "روس نفت" (دو شرکت نفت و گاز روسی) در این کشور است.
این دو غول انرژی روسی که ردپای قابل توجهی در آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا دارند، دارای تاسیسات ذخیره گاز عظیم بوده و بخش بزرگی از تجارت پالایشگاهی آلمان را به خود اختصاص داده اند.
نشریه آمریکایی "پولیتیکو" هم روز جمعه به نقل از یک مقام دولتی آلمان و دو منبع آگاه دیگر گزارش داد که دولت برلین در حال بررسی سلب مالکیت از دارایی های گازپروم با هدف وادار کردن این غول به فروش تاسیسات ذخیره گاز خود در سراسر آلمان است.
**عضو کنست: نخست وزیر اسراییل در برابر توافق هستهای غرب با ایران تسلیم شده است
عضو کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی از حزب راستگرای لیکود اذعان کرد که «نخست وزیر اسرائیل در برابر توافق هستهای غرب با ایران تسلیم شده است».
«نیر برکات» در گفت وگو با روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت همچنین خواستار مسلح شدن تمامی شهرکنشینان بالای ۴۵ سال (برای کشتار بیشتر فلسطینیان) شد که پیشتر در ارتش خدمت کرده بودند.
عضو کنست افزود: همه در جنگ اخیر (جنگ ۱۱ روزه غزه) دیدیم که چه اتفاقاتی رخ داد و اوضاع در شهرهای مختلف و النقب چگونه بود.
irna.ir/xjHYQW
**انصارالله: آزادی یمن حتمی است
یک عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن آزادی یمن را امری اجتنابناپذیر دانست و خواستار اتحاد صفوف ملی برای مقابله با تهاجم خارجی و مشارکت همگان در آزادی یمن به عنوان تنها گزینه حل بحران این کشور شد.
«محمد البخیتی» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در توئیتی از دو حزب «الاصلاح» و «الاخوان» خواست تا برای حفظ وجودشان در آینده، به صفوف ملی یمن بازگردند.
وی در صفحه توئیتر خود نوشت: «دست ما به سوی همه کسانی دراز است که در توقف حملات نظامی متجاوزان به یمن در راستای متحد کردن صفوف ملی برای تکمیل فرآیند آزادی یمن نقش داشتهاند».
**طالبان ادعای خلیلزاد در مورد عملی نشدن توافقنامه دوحه را رد کرد
طالبان با رد ادعای زلمی خلیلزاد نماینده پیشین آمریکا در دوره دونالد ترامپ در امور افغانستان در مورد عملی نشدن توافقنامه دوحه اعلام کرد که این فرد هم اکنون هیچ جایگاه و پستی در کشور ندارد و نظرات وی شخصی است.
زلمی خلیلزاد در نشست امنیتی اسلام آباد ادعا کرد که طالبان در ایجاد ساختار سیاسی حکومت کنونی مطابق توافقنامه دوحه عمل نکرده است.
وی در نشست اسلام آباد افزون بر مسائل پاکستان به پیامدهای مثبت و منفی خروج امریکا از افغانستان اشاره کرد و گفت که حکومت کنونی در افغانستان خلاف توافقنامه دوحه عمل کرده است.
خلیلزاد در ادامه افزود: خروج امریکا از افغانستان با برخی از گزینه های مثبت و منفی مواجه است و همه ما در آن نقش داریم، مثبت آن این است که جنگ در کشور پایان یافته است و حکومتی وجود دارد که همه افغانستان را اداره میکند اما منفی آن نیامدن حکومت مشروع بر اساس توافق که جنگ امریکا را پایان بخشید است و باید از طریق گفتگوهای میان افغانان حکومتی بهوجود میآمد که فراگیر میبود اما چنین نشد.
**سی ان ان:آمریکا شاید بزرگترین سلاح خود را از دست بدهد
شبکه خبری سی ان ان در یک تحلیل اقتصادی گزارش داد که دلار آمریکا به عنوان بزرگترین سلاح این کشور پس از ۸۰ سال سلطه در بازار ارز جهانی، ممکن است وضعیت ارز ذخیره جهانی خود را از دست بدهد.
سی ان ان در گزارشی با ذکر مقدمه ای از وضعیت تسلط دلار در بازار جهانی ارز نوشت: ایالات متحده ممکن است قدرتمندترین ارتش جهان را داشته باشد، اما دلار بزرگترین سلاح آن است. اکنون پس از نزدیک به ۸۰ سال تسلط دلار در بازار ارز، واشنگتن ممکن است در خطر از دست دادن وضعیت ارز ذخیره جهانی خود باشد.
به نوشته تارنمای این شبکه آمریکایی، حدود ۶۰ درصد از ۱۲.۸ تریلیون دلار ذخایر ارزی جهانی در حال حاضر به دلار نگهداری می شود. از آنجایی که بدهی دولت آمریکا با پشتیبانی واحد پولی این کشور همراه است، نرخ بهره برای آنها پایین تر حساب می شود. ایالات متحده میتواند از کشورهای دیگر به واحد پول خود وام بگیرد و همچنین کسبوکارهای آمریکایی میتوانند بدون نیاز به پرداخت هزینه تبدیل ارز، معاملات بینالمللی را به دلار انجام دهند.
**لغو هزاران پرواز در آمریکا به دلیل وضعیت نامساعد آبوهوایی فلوریدا
هزاران پرواز در آمریکا به دلیل وضعیت بد آب و هوایی در فلوریدا لغو شد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای هیل، براساس گزارش ها بیش از سه هزار پرواز فقط روز گذشته به دلیل بدی آب و هوا از جمله وقوع طوفان لغو شد و این در حالی است که بیش از چهارهزار پرواز نیز روز شنبه لغو شده بود.
در این میان هزاران پرواز نیز با تاخیر انجام شد.
طوفان شدید در این منطقه در جنوب شرقی آمریکا زمانی رخ داد که مردم برای تعطیلات بهاری و دمای گرم به این ایالت آفتاب هجوم آورده بودند.
تاخیرها و لغو پروازها مربوط به وضعیت آب و هوایی از روز شنبه آغاز شد و تا یکشنبه ادامه یافت. این شرایط در بحبوحه وقوع طوفان هایی که پیشبینی آنها سخت بود و عملیات کنترل ترافیک هوایی را پیچیده کرد، ایجاد شد.
روز گذشته حدود ۳۵ درصد از پروازهای خطوط هوایی "اسپیریت" در سراسر آمریکا و همچنین ۳۳ درصد از پروازهای خطوط هوایی" جت بلو" لغو شدند.
**تحریمها علیه روسیه بهای سوخت هواپیما در آمریکا را افزایش داد
رویترز نوشت: تحریم هایی که آمریکا و متحدانش علیه صادرات انرژی روسیه وضع کرده اند، با کاهش عرضه، بهای سوخت هواپیما در آمریکا را افزایش داده است.
خبرگزاری رویترز نوشت: بهای سوخت هواپیماهای جت در ساحل شرقی آمریکا که میزبان بزرگترین فرودگاه های شلوغ جهان است رو به افزایش است و خریداران انتظار دارند با کاهش عرضه در نتیجه تحریم های روسیه بازار این محصول با کمبودهایی مواجه شوند.
ساحل شرقی به شرقیترین کناره کشور آمریکا که بر کرانه اقیانوس اطلس قرار دارد گفته میشود. ایالت های مین، نیوهمپشایر، ماساچوست، رود آیلند، کنتیکت، نیویورک، نیوجرسی، دلاویر، مریلند، ویرجینیا، کارولینای شمالی، کارولینای جنوبی، جورجیا و فلوریدا در ساحل شرقی قرار دارند.
بعد از حمله آمریکا به روسیه در ۲۴ فوریه، آمریکا و متحدانش صنعت انرژی روسیه را تحریم کردند؛ اقدامی که عرضه این محصول در بازارهای انرژی جهان را محدود کرد.
** عمار حکیم: تقویت صلح منطقهای با نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و عربستان تحقق می یابد
رئیس جریان حکمت ملی عراق اعلام کرد که به نتیجه رسیدن توافق هستهای غرب با ایران و موفقیت مذاکرات تهران - ریاض در کنار مذاکرات کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با سوریه همگی گامهایی است که صلح منطقهای را تقویت میکند.
«سید عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق که با شبکه «الشرقیه» گفت وگو میکرد، افزود: تحولات منطقهای و فرامنطقهای جاری تأثیر مثبت روی منطقه و امنیت آن خواهد داشت و عراق هم بخشی از این منطقه است.
حکیم همچنین درباره سرانجام تشکیل دولت در عراق تصریح کرد: رهبران همه احزاب سیاسی عراق پخته و بالغ هستند و منافع عالی کشور را در نظر میگیرند و من به عملکرد آنها امیدوارم، حتی اگر کار به درگیری بکشد ــ که البته هیچ نشانهای از رسیدن به چنین وضعیتی در آینده دیده نمیشود ــ فکر میکنم حتما مرجعیت عالی شیعه در نجف اشرف موضع خواهد گرفت.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با تأکید بر لزوم استفاده از فضای معنوی ماه مبارک رمضان برای نشستن پشت میز مذاکره (میان احزاب عراقی) گفت: با چشمپوشی از اینکه کدام گروه میخواهد دولت را تشکیل دهد باید روی این تمرکز کنیم که این گروه میخواهد چه کند؟ و به مردم چه بدهد؟ برنامهاش چیست؟ نقشه راهش چیست؟ اولویتهایش کدام است، نخستوزیری که باید انتخاب شود چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟، وقتی برنامه مشخصی داشته باشیم که همه بر سر آن توافق کنند، این خود به حل مسائل کمک میکند.
**آلمان: کاهش تدریجی واردات انرژی از روسیه پوتین را تضعیف میکند
رابرت هابک وزیر اقتصاد آلمان اعلام کرد که اقدامات برلین در راستای کاهش تدریجی واردات انرژی از روسیه، ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این کشور را تضعیف می کند.
هابک روز دوشنبه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا مرگ غیرنظامیان در اوکراین، آلمان را مجاب به حمایت از تحریم انرژی علیه روسیه می کند گفت که تحریم گام به گام انرژی روسیه پوتین را تضعیف می کند.
به نوشته خبرگزاری رویترز، وی در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: ما هر روز برای ایجاد پیش زمینه و گام هایی در راستای تحریم تلاش می کنیم و این مساله در فکر من و همچنین دولت فدرال است که این تنها راه برای ضربه زدن به پوتین است.
از سوی دیگر پارلمان آلمان در پی افزایش تهدیدهای روسیه مبنی بر قطع گاز اروپا، طرح ملی کردن واحدهای گاز پروم و روس نفت (دو شرکت نفت و گاز روسی) فعال در آلمان را در دست بررسی قرار داده است.
به نظر آلمان در همین راستا برای تضعیف روسیه، قصد دارد شمار زیادی از کارکنان سفارت روسیه را اخراج کند؛ گزارشی که نشریه بیلد آلمان به نقل از منابع آگاه خود امروز منتشر کرد.
کشورهای دیگر اروپایی نیز به دنبال فشار مضاعف بر روی روسیه هستند. دفتر لیز تراس وزیر خارجه انگلیس در بیانیهای اعلام کرد که وی روز دوشنبه به لهستان سفر خواهد کرد تا خواستار پیگیری اقدامات سختتر برای مقابله با تجاوز روسیه و حمایت از اوکراین در مذاکرات صلح شود.
** ایندیپندنت: ترکیه ۴۲۳ شهروند سوری را دستگیر کرد
ایندیپندنت به نقل از یک سازمان مستقل حقوق بشری نوشت که ترکیه با همراهی گروههای مسلح سوری ۴۲۳ شهروند اهل سوریه را در شمال شرق این کشور دستگیر کرد.
ایندیپندنت روز دوشنبه گزارش کرد یکی از سازمانهای مستقل حقوق بشر سوریه اعلام کرد، نیروهای ترکیه و گروههای مسلح سوری تحت حمایت آنکارا ۴۲۳ تن از شهروندان سوری از جمله ۵۵ زن را دستگیر کردهاند. ۴۸ نفر از بازداشتشدگان در احکامی خودسرانه، به ۱۳ سال حبس و برخی به حبس ابد محکوم شدهاند.
یکی از سازمانهای مستقل حقوق بشر سوریه در گزارش مستندی اعلام کرد از اکتبر ۲۰۱۹ تاکنون از زمانی که ترکیه مناطق سرکانیه (راس العین) و تل ابیض در سوریه را اشغال کرده نیروهای این کشور و گروههای مسلح سوری تحت حمایت آنکارا ۴۲۳ نفر از شهروندان سوری از جمله ۵۵ زن را دستگیر کرده اند.
عزالدین صالح مدیرعامل انجمن هم افزایی گفت که از زمان آغاز عملیات نظامی موسوم به بهار صلح تا ماه مارس در مناطقی که ارتش ترکیه حضور دارد یا مناطقی که آنکارا مسوولیت اداره آنها را به گروههای وابسته به ارتش ملی سوریه سپرده بیش از ۱۵۵ نفر از شهروندان سوری ناپدید شده اند.
**اتحادیه اروپا با قید فوریت تحریمهای جدید علیه مسکو را بررسی میکند
نماینده عالی اتحادیه اروپا اعلام کرد: این اتحادیه در حال بحث در زمینه اعمال تحریمهای جدید علیه مسکو در پی کشف اجساد غیرنظامیان در بوچا است.
جوزپ بورل روز دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: بحث در زمینه تحریمهای جدید به ویژه از سوی آلمان و فرانسه و در پی کشف تعداد زیادی از اجساد غیرنظامیان در نزدیکی کییف به ویژه در بوچا، درخواست شده است.
وی افزود: اتحادیه اروپا جنایات گزارش شده توسط نیروهای مسلح روسیه در چندین شهر اوکراینی اشغالی را که اکنون آزاد شدهاند، به شدت محکوم میکند.
فاجعه اخیر شهر بوچا (Bucha) و کشته شدن شماری از غیرنظامیان در این شهر که در نزدیکی پایتخت اوکراین واقع است، صفحهای تازه از جنگ اوکراین و روسیه ارزیابی میشود.
**روسیه و اروپا در بن بست انرژی
رویترز در گزارشی با اشاره به تشدید تنشها میان روسیه و غرب بر سر بحران اوکراین و تهدیدهای کرملین مبنی بر قطع عرضه گاز به اروپا، به بررسی زوایای گوناگون عملی شدن تهدیدات مسکو پرداخته و آن را مسالهای دو سرباخت ارزیابی کرده است.
چنانچه «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه تهدید خود مبنی بر قطع عرضه گاز به کشورهای اروپایی را که او «غیر دوست» خوانده، عملی کند، هر دو طرف غربی و روس، متحمل زیان های بسیاری خواهند شد.
در پی جنگ در اوکراین و تشدید تحریم های غرب علیه روسیه، مسکو اعلام کرده است که کشورهای طرف قرارداد باید پول گاز را به روبل پرداخت کنند در غیر این صورت عرضه آن قطع خواهد شد.
تهدیدها میان دو طرف به اندازه ای شدت گرفته که حتی در اوج جنگ سرد، مسکو هرگز گاز اروپا را قطع نکرد. این تهدیدها از سوی کرملین برای قطع گاز اروپا از روز پنجشنبه هفته گذشته رنگ جدی تری به خود گرفت و براساس فرمانی که پوتین به امضا رساند، خریداران گاز روسیه از روز نخست آوریل (۱۱ فروردین) باید پول گاز را به جای یورو به روبل پرداخت کنند.
**صدراعظم آلمان: تحریم های بیشتری علیه روسیه در راه است
"اولاف شولتز" صدراعظم آلمان اعلام کرد که متحدان غربی در روزهای آینده بر سر تحریمهای بیشتر علیه روسیه به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین و بروز جنایت در شهری در نزدیکی کیف توافق خواهند کرد.
شولتز یکشنبه شب در بیانیهای به خبرنگاران گفت: ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و حامیانش عواقب اقدامات خود را احساس خواهند کرد.
رسانههای غربی با انتشار تصاویری از شهر "بوچا" در نزدیکی کییف مدعی شده اند، نیروهای روسیه هنگام خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار می دهند.
مسکو اتهامات مربوط به شهر بوچا را تکذیب کرده و نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد خواستار برگزاری نشست شورای امنیت برای بررسی رویدادهای "بوچا" در اوکراین شد.
صدراعظم آلمان در ادامه افزود: و ما به در دسترس قرار دادن تسلیحات برای اوکراین ادامه خواهیم داد تا این کشور بتواند از خود در برابر تهاجم روسیه دفاع کند.
**عراق بر سر دوراهی شکست بن بست تشکیل دولت یا انتخابات زودهنگام پارلمانی؟
بعد از شکست طرح «برد- باخت» ائتلاف «سه جانبه» در مشارکت ندادن رقبای سیاسی در اداره کشور و انحصارگرایی قدرت، ائتلاف «چارچوب هماهنگی» طرح جایگزین مبتنی بر قاعده «برد – برد» را برای شکستن بن بست سیاسی در عراق مطرح کرده است.
ائتلاف چارچوب هماهنگی متشکل از احزاب عمده شیعه (به استثنای جریان صدر) به علاوه اتحادیه میهنی کردستان عراق، تعدادی از نمایندگان و فراکسیون های مستقل و همچنین جریان های انشقاق یافته اهل سنت در چهارشنبه گذشته (دهم فروردین ۱۴۰۱) به دنبال ناکامی مجدد ائتلاف سه جانبه «مسعود بارزانی، مقتدا صدر و محمد الحلبوسی» در برگزاری جلسه پارلمان، این طرح را مطرح کرده است.
ائتلاف سه جانبه (بارزانی، صدر و الحلبوسی) در طول ماه ها و هفته های گذشته می کوشید با کنار زدن همه رقبای سیاسی از مشارکت در اداره کشور، تمامی پست های مهم را تصاحب کنند.
این ائتلاف سیاسی، ریاست پارلمان را در نخستین جلسه آن در ۱۹ دیماه ۱۴۰۰ تصاحب کرد و محمد الحلبوسی رهبر ائتلاف «السیاده» (یکی از اقطاب ائتلاف سه جانبه) برای دومین بار پیاپی رییس مجلس نمایندگان عراق شد و «حاکم الزاملی» از اعضای برجسته جریان صدر، نایب اول رییس پارلمان و «شاخوان عبدالله» عضو حزب دمکرات کردستان عراق، نایب دوم رییس پارلمان شدند.
** برنامه ژاپن برای سخت کردن قوانین ارز دیجیتالی
ژاپن در نظر دارد قوانین تبادلات ارزهای دیجیتالی را به منظور افزایش تحریم ها سختگیرانه تر کند و این اصلاحیه برای جلوگیری از استفاده و سرمایه گذاری کشورهای تحت تحریم در حوزه ارزهای دیجیتال پیشنهاد شده است.
یک مقام رسمی ژاپن امروز اعلام کرد ژاپن در نظر دارد برنامه ارزهای خارجی و تجارت خارجی را که از راه مبادلات ارزهای دیجیتالی و با نظارت بانک های دولتی و دولت انجام می شود اصلاح کند.
این اصلاحات به منظور جلوگیری از استفاده و سرمایه گذاری کشورهای تحت تحریم در حوزه ارزهای دیجیتال پیشنهاد شده است.
«هیروکازو ماتسونو» رئیس کابینه در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد قرار است دولت لایحه ای را ارائه کند تا قوانین مرتبط با ارزهای خارجی شامل مبادلات ارزهای دیجیتالی مورد بازبینی قرار بگیرند.
** گور جمعی مربوط به اعدام های صدام در نجف اشرف کشف شد
یک گور دسته جمعی مربوط به اعدام های دوره صدام در نزدیک مجتمعی در حال احداث در جنوب شهر نجف اشرف کشف و تیم تحقیقات به محل اعزام شد.
این گور دسته جمعی در منطقه الرضویه نجف کشف شده است و گفته می شود مربوط به کشتارهای رژیم صدام و اعدام شیعیان در جریان انتفاضه شعبانیه است.
مسئول شعبه گورهای دسته جمعی در فرماندهی پلیس جنایی عراق گفته است: به محض اعلام کشف گور دسته جمعی، کادر متخصص کشف گورهای جمعی در مدیریت شهدای نجف به ریاست «حیدر خطار» به محل برای تحقیقات بیشتر، اعزام و کار کارگران در این محدوده تعطیل شده است.
نظر شما