اجرای پویش ملی  «مسیر سبز، ایران پاک» در مازندران

ساری – ایرنا – پویش ملی «مسیر سبز، ایران پاک» در مازندران با پاکسازی حاشیه یک‌هزار و ۷۳۰ کیلومتر از جاده‌های استان و کاشت حدود ۱۳۶ هزار نهال در حاشیه محورهای بین شهری و روستایی سراسر مازندران انجام شد که کاشت این نهال‌ها همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی طبیعت، پیش از نوروز ۱۴۰۱ با هدف پاکسازی محیط زیست به ویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و مناطق تفریحی و طبیعی از زباله و پسماندها، پویشی را با عنوان «مسیر سبز - ایران پاک» راه‌اندازی و به تمامی استانداران ابلاغ کرد. در این پویش مقرر شد تا ۱۵ فروردین در همه استان‌ها علاوه بر اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت و حاشیه راه‌ها از زباله‌های رها شده، درختکاری نیز مورد توجه قرار گیرد و پس از این بازه زمانی نیز استانداران گزارش اقامات انجام شده را به سازمان حفاظت محیط زیست کشور اعلام کنند.

استاندار مازندران درباره روند اجرایی برنامه‌های پویش ملی «مسیر سبز، ایران پاک» روز دوشنبه اظهار کرد: طرح پاکسازی حریم راه‌ها از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ اجرا شد که طی آن حاشیه یک‌هزار و ۷۳۰ کیلومتر از راه‌های مازندران پاکسازی و زیباسازی شد.

سید محمود حسینی‌پور گفت: پاکسازی حریم راه‌ها از زباله امری مستمر است و انتظار می‌رود که خود مردم نیز در این زمینه دغدغه داشته باشند و با دستگاه‌های مرتبط همراهی کنند.

وی درباره اجرای طرح کاشت درخت در حریم راه‌های استان خاطرنشان کرد: برای تحقق این بخش از پویش، طرح درختکاری علامه حسن‌زاده آملی در حاشیه محورهای مواصلاتی استان با محوریت فرمانداران در دستور کار قرار گرفت که تا کنون ۱۳۵ هزار و ۸۳۰ نهال در حاشیه جاده‌های استان کاشته شده است.

نماینده عالی دولت در مازندران افزود: طبق برنامه‌ریزی انجام شده ۱۳۹ هزار گودال برای کاشت درخت در حاشیه جاده‌های سراسر استان حفر شد که تا پایان سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۳۵ هزار و ۸۳۰ درخت کاشته شده و بقیه نیز طی روزهای آتی کاشته خواهد شد.

حسینی‌پور اظهار کرد: این مهم با  برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های صورت گرفته بین دستگاه‌هایی همچون اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل حفاظت محیط زیست، اداره کل امنیتی-انتظامی استانداری، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار و اداره کل دفتر جذب سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری عملیاتی شد.

وی درباره شهرستان‌های پیشتاز در اجرای طرح مسیر سبز گفت: تاکنون ۱۷ هزار و ۸۰۰ اصله نهال در حاشیه جاده‌های شهرستان آمل کاشته شد که بیشترین تعداد کاشت نهال در این طرح بین شهرستان‌های مازندران است. شهرستان جویبار با ۱۲ هزار اصله نهال، تنکابن با ۱۰ هزار و ۳۵۰ اصله نهال، رامسر با ۹ هزار و ۳۰۰ اصله نهال و و سوادکوه با ۸ هزار و ۷۷۰ اصله نهال در رتبه‌های بعدی شهرستان‌های استان برای اجرای طرح مسیر سبز قرار دارند.

به گفته حسینی‌پور کاشت نهال در برخی از محورهای بین شهری مازندران به صورت دو ردیف در هر طرف جاده انجام می‌شود.

پیش از این و در سال‌های گذشته این پویش در تعدادی از استان‌ها انجام می‌شد، اما امسال تحت عنوان «مسیر سبز، ایران پاک» در کل کشور اجرایی شد.

طرح درختکاری در حاشیه جاده‌های مازندران در قالب میراث ماندگار به عنوان یکی از برنامه‌های محوری استانداران از سال ۱۳۸۴ در استان کلید خورد و به دلایل مختلف به سرانجام نرسید، اما به نظر می‌رسد استاندار مازندران در دولت سیزدهم طرح درختکاری را با عنوان نهضت درختکاری در حاشیه جاده‌ها پس از بررسی کارشناسی و شناسایی همه مشکلات و چالش‌ها آغاز کرده و با جدیت پیگیری و رصد می‌کند.

سید محمود حسینی‌پور بر خلاف دیگر استانداران طرح درختکاری درحاشیه جاده‌های استان را پس از برگزاری چندین جلسه کارشناسی با حضور مسئولان و کارشناسان ادارات کل منابع طبیعی ساری و نوشهر، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل حفاظت محیط زیست، اداره کل امنیتی-انتظامی استانداری، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار و اداره کل دفتر جذب سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری عملیاتی کرده است .

استاندار مازندران با انتخاب افراد مسوول در دستگاه‌های مختلف برای نظارت بر اجرای این طرح نشان داد که همه جوانب به بار نشستن درختان در حاشیه جاده‌ها را مورد توجه قرار داده است؛ طرحی که می‌تواند علاوه بر نشان دادن طبیعت دوستی مردم استان، نام دست‌اندرکاران آن را در خاطره مردم بومی و گردشگران که روزی از سایه و زیبایی آن بهره می‌گیرند ماندگار کند.

عملیات اجرایی درختکاری در حاشیه جاده‌های مازندران به نام طرح علامه حسن حسن‌زاده آملی با دستور استاندار مازندران به معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری از ۱۸ آذر آغاز شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha