بررسی عملکرد نمایندگان آسیا در تاریخ جام جهانی/ تیم ملی به دنبال عدد پنج

تهران- ایرنا- تا به حال در تاریخ جام جهانی فوتبال چهار تیم کره‌جنوبی، کره‌شمالی، ژاپن و عربستان موفق شده‌اند از دور گروهی صعود کنند. تیم ملی ایران به دنبال آن است تا پنجمین تیم از این حیث باشد.

به گزارش ایرنا، نمایندگان قاره کهن در تاریخ جام جهانی تا به حال حضوری نه چندان پررنگ داشته‌اند. قطر، جدیدترین نماینده آسیا به حساب می‌آید که به لطف میزبانی در جام بیست و دوم توانست برای نخستین مرتبه به مهمترین رویداد فوتبالی جهان وارد شود.

*پیش از این ۱۲ کشور به نمایندگی از قاره آسیا در جام جهانی حضور داشتند. کره‌جنوبی با ۱۱ حضور از این حیث بهترین آمار را از آن خود کرده است. ژاپن با هفت حضور در رده دوم قرار دارد. ایران و عربستان با ۶ حضور در جایگاه سوم ایستاده‌اند. استرالیا، کره‌شمالی، اندونزی، کویت، عراق، امارات و چین دیگر نمایندگان آسیا در تاریخ جام جهانی بودند.

*کره‌جنوبی با ۱۰ حضور متوالی و ژاپن با هفت حضور متوالی به میهمانان ثابت جام جهانی تبدیل شده‌اند. جنگجویان تائه‌گوک از سال ۱۹۸۲ در تمام ادوار جام جهانی حاضر بودند. ژاپن نیز اولین حضورش در سال ۱۹۹۸ بود و پس از آن در تمام ادوار جزو شرکت‌کنندگان بوده‌اند.

*کره‌جنوبی همچنین بهترین عنوان را بین تیم‌های آسیایی در جام جهانی به خود اختصاص داده است. آنها در جام جهانی ۲۰۰۲ که به همراه ژاپن یکی از ۲ میزبان بودند به عنوان چهارمی نائل شدند. کره‌ای‌ها همچنین در سال ۲۰۱۰ موفق به صعود از گروه خود شدند اما در یک هشتم نهایی به اروگوئه باختند و از گردونه رقابت‌ها کنار رفتند.

بررسی عملکرد نمایندگان آسیا در تاریخ جام جهانی/ تیم ملی به دنبال عدد پنج

*ژاپن از لحاظ تعداد صعود رکورددار است. آنها تا به اینجا سه بار موفق به صعود از گروه خود شده‌اند ولی هر سه بار در مرحله یک هشتم نهایی شکست را پذیرا شدند. آبی‌ها فرمول جالبی نیز دارند. آنها به ترتیب از جام جهانی ۹۸ یک در میان در دور گروهی حذف شده‌اند و سپس به دور دوم راه پیدا کرده‌اند. طبق همین سازوکار آنها در سال‌های ۲۰۰۲، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۸ به دور دوم راه یافته‌اند و به ترتیب مقابل ترکیه، پاراگوئه و بلژیک حذف شده‌اند. باید دید مطابق با این وضعیت، آنها امسال در دور گروهی حذفی می‌شوند یا خرق عادتی در راه خواهد بود.

*کره شمالی در جام جهانی ۱۹۶۶ لقب طوفان زرد را برای خود دست و پا کرد. آنها موفق شدند ضمن حذف ایتالیا به یک چهارم نهایی برسند اما پیروزی آنها مقابل پرتغال با درخشش اوزه‌بیو از بین رفت و در جمع هشت تیم پایانی با جام وداع کردند. دومین حضور کره‌ای‌ها در سال ۲۰۱۰ به حذفی تلخ در دور گروهی منتج شد.

بررسی عملکرد نمایندگان آسیا در تاریخ جام جهانی/ تیم ملی به دنبال عدد پنج

*عربستان نیز یک بار در سال ۱۹۹۴ موفق شد از گروه خود کوالیفای شود و به مرحله بعدی برسد. آنها بعد از شکست در جدال با هلند موفق شدند مراکش و بلژیک را شکست دهند و به دور دوم صعود کنند. آنها در این مرحله با حساب سه بر یک مقابل سوئد مغلوب شدند و به خانه بازگشتند.

*صعود استرالیا در سال ۲۰۰۶ نیز در شرایطی رقم خورد که آنها نماینده آسیا نبودند و به عنوان یک تیم از قاره اقیانوسیه جواز حضور در دور دوم را کسب کردند. جایی که به سختی برابر ایتالیا تن به شکست دادند.

*تیم ملی فوتبال ایران اما در ۶ حضور خود در جام جهانی تا به حال صعودی را تجربه نکرده است. تیم ملی در سال‌های ۱۹۷۸، ۱۹۹۸، ۲۰۰۶، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ به ترتیب با یک، سه، یک، یک و چهار امتیاز نتوانسته‌ایم مجوز حضور در دور دوم را به دست بیاوریم.

بررسی عملکرد نمایندگان آسیا در تاریخ جام جهانی/ تیم ملی به دنبال عدد پنج

وضعیت آسیایی‌ها در جام بیست و دوم:

قطر: میزبان در گروه ساده‌ای قرار ندارد. شاگردان فلیکس سانچز باید با سنگال، هلند و اکوادور رقابت داشته باشند. عنابی‌پوشان یک اردوی بلند مدت و چند ماهه را پیش روی خود خواهند داشت. آنها مدتهاست دیدارهای دوستانه‌ی زیادی را ترتیب داده‌اند و می‌خواهند با آمادگی کامل، اولین حضور خود را تجربه کنند. با این اوصاف به نظر می‌رسد آنها کمترین شانس را در گروه یک برای رسیدن به دور یک هشتم نهایی داشته باشند.

عربستان: عربستان با هروه رنارد توانست به دومین صعود متوالی برسد. آنها در گروه آرژانتین، مکزیک و لهستان جای گرفته‌اند و طبیعتا کمترین بخت را برای صعود به دور دوم دارند. رنارد در جام جهانی ۲۰۱۸ با تیم ملی مراکش به جام جهانی آمد اما علی‌رغم بازی‌های باکیفیت نتوانست به دور بعدی برسد. حالا این سرمربی باتجربه به دنبال این است تا هم عربستان را بعد از ۲۸ سال به دور دوم برساند و هم خودش به این افتخار نائل شود. البته که هر سه رقیب نسبت به آنها برتری محسوسی دارند.

ژاپن: بدشانس‌ترین نماینده قاره کهن بدون شک ژاپن است. تیمی که با فوتبالی جذاب توانست به جام جهانی ۲۰۲۲ راه پیدا کند باید در گروه مرگ با تیم‌های اسپانیا، آلمان و همچنین برنده پلی‌آف نیوزیلند/کاستاریکا پیکار داشته باشد. سامورایی‌ها احتمالا مشکلی برای روبرو شدن با برنده پلی‌آف نخواهند داشت، اما کلید صعود به دور بعدی، عبور از سد یکی از ۲ تیم اسپانیا و یا آلمان است. ژرمن‌ها با تیم چهار سال قبل تفاوت دارند و هانسی فلیک نتایج درخشانی را کسب کرده است. لاروخا نیز با هدایت انریکه پوست‌اندازی را به بهترین شکل پشت سر گذاشته و آماده است تا برای رسیدن به دومین قهرمانی ماموریتش را آغاز کند.

بررسی عملکرد نمایندگان آسیا در تاریخ جام جهانی/ تیم ملی به دنبال عدد پنج

کره‌جنوبی: تیم پائولو بنتو به خودی خود تیم مقتدری در انتخابی جام جهانی نبود. آنها حالا باید با تیم‌های اروگوئه، غنا و پرتغال مصاف داشته باشند. گروهی نسبتا دشوار برای تیمی که نشان داده طراوت سابق را ندارد. کره در جام جهانی ۲۰۱۸ با شکست آلمان کارش را تمام کرد اما نتوانست از گروهش بالا بیاید. باید دید آنها این بار چه نمایشی خواهند داشت.

استرالیا یا امارات: برنده این دیدار در صورت شکست دادن پرو قدم به گروهی خواهد گذاشت که فرانسه، دانمارک و تونس در آن جای دارند. بردن تونس می‌تواند در دسترس باشد اما ایجاد مشکل برای فرانسه و دانمارک دشوار خواهد بود. خروس‌ها مدافع عنوان قهرمانی هستند و با ۲ جین ستاره اصلا دوست ندارند به سندورم حذف مدافع عنوان قهرمانی در دور گروهی دچار شوند. در سوی دیگر ماجرا، دانمارکی حضور دارد که در یورو نشان داد چه تیم باصلابتی است.

ایران: درباره گروه ایران بارها صحبت شده است. ما هم روی کاغذ شانس کمتری نسبت به آمریکا و حتی برنده پلی‌آف اروپا و صد البته انگلیس برای راهیابی به دور دوم داریم، اما گروه‌مان گروهی استاندارد است و امکان صعود وجود دارد. شاید بتوان این ادعا را داشت که گروه ایران نسبت به الباقی تیم‌های آسیایی متعادل‌تر است. باید دید در نهایت کدام تیم‌ها در آسیا بهترین عملکرد را خواهند داشت.

در جام جهانی ۲۰۱۸ تنها ژاپن بود که موفق شد به مرحله بعدی صعود کند. در جام جهانی ۲۰۱۴ نیز هر چهار تیم در دور گروهی حذف شدند.

بررسی عملکرد نمایندگان آسیا در تاریخ جام جهانی/ تیم ملی به دنبال عدد پنج

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha