حسن ایزانلو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح از محل تسهیلات صندوق کارآفرینی امید احداث شد که سال ۹۹، در سطح ۱۹ هکتار از باغ های شهرستان ایجاد شد.
وی با بیان اینکه طی چند سال اخیر باغداران شهرستان استقبال خوبی از طرح فراز تاکستان داشتند خاطرنشان کرد: این شهرستان حدود، سه هزار هکتار تاکستان بارور دارد که نیمی از آن قابلیت اجرای طرح را دارد که برای حمایت از باغداران و پیشبرد این طرح، اعتبارات دولتی و تسهیلات بانکی نیز به آن تخصیص یافته است.
ایزانلو اضافه کرد: طرح فراز شامل داربستی کردن انگور با پایههایی عمودی با ارتفاع ۱۸ تا ۲۲ متر از سطح زمین و با فاصله پنج تا هشت متر در باغ نصب میشود که این طرح، بسته به نوع کشت باغ و شرایط محیطی متفاوت است.
مدیر جهاد کشاورزی شیروان گفت: در مناطق مستعد با تربیت باغهای انگور به روش نوین داربستی، تولید کمی و کیفی محصول به علت افزایش نورگیری، گل انگیزی در جوانههای ابتدایی، کاهش شیوع آفات و بیماری ها، تسهیل در عملیات مکانیزاسیون و ایجاد تهویه افزایش چشمگیری مییابد.
ایزانلو افزود: هرساله سرمازدگی، بارشهای بی موقع و آفت ها، کیفیت و کمیت قابل توجهی از محصول انگور رو از بین میبره، ولی طرح فراز راهکاریه برای بهبود بازدهی باغات انگور است.
شیروان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی و ۱۲ هزار بهره بردار کشاورزی دارد.
نظر شما