به گزارش ایرنا، حجتالاسلام امیرقلی جعفری روز پنجشنبه در گردهمایی مبلغین چهارمحال و بختیاری با عنوان «طلایهداران تبلیغ» با بیان اینکه یک روحانی برای دفاع از مبانی انقلاب اسلامی به برخی الزامات نیاز دارد، گفت: مبلغین و روحانیون باید در این مسیر و در جهاد تببین بر مواضع مقام معظم رهبری مسلط باشند و دیدگاههای سکاندار انقلاب را بشناسند.
وی افزود: دیدگاه رهبر انقلاب نسبت به تیم مذاکرهکننده، وقایع اوکراین، مشکلات معیشتی و اولویتهای نظام از جمله مواضعی است که همه روحانیون باید بر آن اشراف داشته باشند.
وی تسلط بر آنچه در طول انقلاب اسلامی روی داده است و اقدامات صورت گرفته را نیز از الزامات دیگر برای حضور موثر در عرصه تبلیغ و جهاد تبیین بیان و تصریح کرد: باید بتوان در مقام دفاع از دستاوردها به شکلی مصداقی سخن گفت، چرا که هزاران پایگاه، گروه و کانال در فضای مجازی در حال منفیبافی علیه نظام اسلامی هستند.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی افزود: در سرآغاز هزاره سوم میلادی که عوامل متنوع و متکثر در حال مدیریت افکار عمومی در تمامی کشورهاست و ابزارهای مختلف تبلیغی همه افراد را احاطه کرده و بر اندیشهها و اعمال آنها اثر میگذارد، تبلیغ دینی باید به اقتضای شرایط موجود باشد.
وی بهترین و موثرترین راه تبلیغ را که بزرگان دین در دوران گذشته نیز اهمیت آن را بیان کردهاند، تبلیغ چهره به چهره دانست و تصریح کرد: این امر به این معنا نیست که از ابزارهای نوین تبلیغی استفاده نشود و یا بیتوجهی به فضای مجازی روی بدهد اما همچنان اولویت با تبلیغ چهره به چهره است.
جعفری نخستین پیششرط برای پاسخ دادن به مخاطبان هزاره سوم میلادی در عرصه دین را، تسلط بر ابزار تبلیغی و علم استفاده از آن دانست و یادآور شد: مخاطب امروز ضروریترین و بدیهیترین امور را نیز به چالش میکشاند و پاسخ میطلبد از این رو باید در کسوت تبلیغ بر همه ابزارها تسلط داشت تا بتوان بهدرستی در جایگاه پاسخگویی عمل کرد.
وی ارائه امور تبلیغی با زبان و گفتمان جدید و مطابق با شرایط روز را نیز از دیگر شروط مهم برای ورود به عرصه تبلیغ بیان و تصریح کرد: ادبیات، گفتار و نگرش بشر عصر حاضر به طور کلی تغییر کرده است و قابلمقایسه با چند دهه قبل هم نیست به همین دلیل علاوه بر تسلط به ابزار باید تسلط به زبان تبلیغی جدید نیز مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم بروجن ادامه داد: اگر دین خاتم برای پاسخگویی به نیازهای بشر و اداره جامعه است و تمامی نظام و ارتباطات انسانی را از پیش از تولد تا زمان مرگ او پوشش میدهد و اگر چنین دینی کامل است، پس لازم است در جامعه پیاده شود و در حد تئوری و نظریه باقی نماند.
جعفری با بیان اینکه در طول تاریخ اسلام به جز امیرالمومنین (ع) و امام حسن مجتبی (ع) به هیچکدام از ائمه معصومین اجازه داده نشد تا دین خدا در مقام حاکمیت پیاده کنند، گفت: در طول یک هزار و ۲۰۰ سال پس از عصر حضور ائمه، تنها یک ولی توانسته است دین خاتم را از نظر حاکمیت به منصه ظهور برساند و آن شخص امام راحل است.
وی افزود: دشمنان انقلاب و نظام جمهوری اسلامی میکوشند تا به اشکال مختلف به حاکمیت دین خاتم ضربه بزنند و هر یک از عالمان و مبلغین دینی این رسالت را دارند که در مقابل این هجمهها مقاومت کنند و به امر تبیینی بپردازند.
جعفری، فضای کنونی آکنده از شبه و تردید را مناسب برای شمشیر کشیدن و مقابله رو در رو ندانست و تصریح کرد: در چنین فضایی که دشمن در حال ایجاد تردید و زیر سوال بردن اصل و کارایی انقلاب و نظام است تنها راهکار در تبیین قرار دارد.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی بر بکارگیری زبان و گفتمان جدید در امر تبیین تاکید کرد و یادآور شد: در زمانهای که دشمنان از هر سویی به نظام جمهوری اسلامی و جهانبینی اسلامی هجمه وارد میکنند، روحانیون و مبلغین کسانی هستند که در مباحث اعتقادی که به شدت مورد تعرض است در جایگاه مرزبانان قرار دارند و این مرزبانان و مرزداران باید هم اسلحه مناسب در دست داشته باشند و هم بکارگیری درست و صحیح آن را بدانند.
جعفری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه حاکمیت دینی، نیروها و دستگاههای متعددی دارد، گفت: اینکه هر مشکلی که به طور مثال در آموزش و پرورش و یا نظام بانکداری روی میدهد به روحانیون نسبت داده شود، اشتباه است، اگرچه حوزه علمیه باید بتواند فقه اسلامی را به گونهای تحلیل و ارائه کند که اشکالی در حاکمیت روی ندهد و فقه اقتصاد، فقه سیاست و فقه بانکداری از این دست لوازم است اما حاکمیت اسلامی متولی دارد و متولیان مرزبانی از اعتقادات و مبانی دینی نیز روحانیون و علما هستند.
وی تصریح کرد: هر مرزبانی نیز باید جای خود را بشناسد و فاصلهاش با دشمن را نیز بداند تا زمانی که شبهای، بدنه دین را هدف قرار میدهد، بتواند با سلاح و ابزار درست به مقابله به آن بپردازد.
جعفری به نظرات مردمی درباره لزوم پاسخگویی هر چه بیشتر روحانیون در جامعه و مراکز فرهنگی و آمادگی مبلغین در پاسخگویی به نیازهای دینی اقشار مختلف اشاره کرد و یادآور شد: حضور در عرصه تبلیغ باید به شکلی باشد که در گذر زمان بتواند پاسخ مناسب را به مخاطب ارائه کند به همان شیوهای که مقام معظم رهبری در دوران قبل از انقلاب در یک ماه رمضان در مشهد بر منبر رفتند و طرح اندیشه اسلامی را مطرح و تبیین کردند، طرحی که همچنان مخاطب دارد.
وی جهاد تبیین را شعار و عملی همگانی خواند و ادامه داد: جهاد به این معناست که تمام نیروی مجاهد به میدان بیاید و صرف هدف شود و باید در حوزه تبلیغ دینی نیز از تمامی ظرفیتها به شکلی جهاد گونه استفاده شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی، تبیین مدل و تفکر شیعی نظام جمهوری اسلامی در دفاع از مظلوم در خارج از مرزهای جغرافیایی را نیز مهم دانست و افزود: در تبیین نیاز به جهادی همگانی است و مبلغین باید در این مسیر از تمام توان خود استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، در گردهمایی مبلغین چهارمحال و بختیاری که در آستانه ماه مبارک رمضان در مهدیه مصلای شهرکرد برگزار شد، سخنرانان درباره شرایط تبلیغ در عصر حاضر، مفاهیم جهاد کبیر در امر تبلیغ و ضرورت توجه به ترویج فرهنگ قرآنی و همچنین فرهنگ وقف صحبت کردند.
نظر شما