به گزارش ایرنا، مرور گذرای رخدادهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ورزشی ۱۴۰۰ نشان دهنده ثبت رویدادهایی متفاوت در تقویم بوشهر بوده که گاهی تلخ و ناخوشایند و گاهی بسیار امیدبخش است.
کرونا در بوشهر نیز کماکان حضوری پررنگ داشت و در نیمه نخست ۱۴۰۰ بی رحمانه تاخت و خانواده های زیادی را از نظر اقتصادی و اجتماعی گرفتار و برخی دیگر را بی سرپرست و داغدار کرد.
روزهای آغازین ۱۴۰۰ در استان بوشهر با پیک چهارم کرونا آغاز شد، بر خلاف سال ۹۹ که آرام و نامرئی بود، اینبار بیشتر و سختتر تحت تاثیر کرونا قرار گرفت و با انتشار واریانت دلتا جزء نخستن استانهای درگیر این ویروس پیچیده و پیک پنجم شد.
به نحوی که بیشتر روزهای تابستان استان بوشهر در وضعیت قرمز خیلی پرخطر کرونایی پشت سر گذاشته شد و این شرایط باعث شلوغی بیمارستانها و افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا برای استان به ثبت رسید و همین امر باعث شد نماینده ولی فقیه در استان بوشهر دستور دهد تا باتوجه به افزایش شمار بیماران و کمبود تختهای بستری به دلیل تکمیل ظرفیت، فضای مصلاهای نماز و حوزههای علمیه برای خدمت رسانی بهتر به بیماران به کار گرفته شود.
در همین روزهای سخت درگیری با بیماری کووید که برخی به دلیل اعمال محدودیتها و بعضی دیگر به دلیل بیماری دچار ضرر و زیان اقتصادی و مشکلات معیشتی شده بودند شورای عالی ستاد مردمی حمایت از سلامت و درمان بیماران کرونایی در استان بوشهر با هدف بکارگیری از همه ظرفیتهای استان برای خدمت به بیماران مبتلا به کرونا و آسیب دیدگان ناشی از این ویروس تشکیل و کمکهای زیادی به جامعه مخاطب ارائه شد.
قشرهای مختلف مردم از جمله خیران، ورزشکاران، تاجران، اعضای اتاق بازرگانی، اصناف، بسیج، سپاه و ارتش، شورای راهبردی شرکتهای پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و سایر سازمانها و نهادها همه پای کار آمدند و با دهها هزار بسته کمک معیشتی و بهداشتی به ارزش صدها میلیارد تومان در اختیار نیازمندان و آسیب دیدگان از کرونا قرار گرفت که جلوهای دیگر از همیاری و مهربانی مردم خونگرم بوشهر به نمایش گذاشته شد و برگ زرین دیگری از همدلی مردم این استان به ثبت رسید.
اما تاخت و تاز این ویروس شاخدار از اوایل شهریور همزمان با سرعت گرفتن تزریق واکسن و رعایت پروتکل های بهداشتی به مدت پنج ماه روبه افول گذاشت و شهرستانهای استان خیلی زود از قرمز خیلی پرخطر، نارنجی پرخطر و زرد با خطر متوسط به آبی کم خطر کرونایی تغییر رنگ داد به نحوی که در دیماه شمار جان باختگان روزانه کرونا به یک نفر رسید، هر چند این روند کاهشی، از اوایل بهمن ماه با نمود چهره دیگری از این ویروس هزار چهره به نام اُمیکرون رخ نشان داد تا کرونا ثابت کند که به این سادگی از این هستی رخت بر نمی بندد.
البته با توجه به واکسیناسیون گسترده با وجود سرعت انتشار و میزان همه گیری ویروس اُمیکرون اما بستریها و جان باختگان بسیار کمتر از سویه دلتا بود.
منطقه آزاد بوشهر مطالبه ۷۰ ساله بوشهری ها
یکی از رخدادهای مهم نیمه نخست ۱۴۰۰ برای بوشهر، اعلام رسمی آن به همراه ۶ منطقه دیگر کشور بعنوان منطقه آزاد تجاری از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که در همان روزهای آغازین سال بعنوان مطالبه ۷۰ ساله محقق شد.
منطقه آزاد بوشهر در مساحتی به وسعت حدود ۲۶هزار و ۱۶۰ هکتار به تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان رسید و پس از آن برای تطبیق با سیاستهای کلی نظام به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ به عنوان یکی از مناطق آزاد کشور تصویب و معرفی شد.
فعالیت ۳۸۰ واحد اقتصادی در زمینه صادرات و واردات شامل ۸۰ واحد در منطقه ویژه و ۳۰۰ واحد در شهرکهای صنعتی ازجمله نقاط قوت منطقه آزاد بوشهر است.
براساس نظر مسئولان استان بوشهر یکی از تفاوتهای منطقه آزاد بوشهر نسبت به دیگر مناطق آزاد وجود "بندر بوشهر" است که دارای اسکله و آماده فعالیت است و نیازی به هیچ هزینه کردی ندارد و با توجه به معافیت ۲۰ سال منطقه آزاد بوشهر، سرمایه گذاران با حضور خود باید در راستای تقویت و گسترش این منطقه اقدام کنند.
مسئولان استان برای پایان دادن به بحثها در خصوص تاثیر منفی این رویداد بر شهر، اعلام کردند که محدوده تعیین شده برای ایجاد بندر آزاد بوشهر، اراضی و منابع ملی و دارای سند به نام جمهوری اسلامی هستند و هیچ بحث شخصی و رانتی که برخیها در این زمینه مطرح میکنند وجود ندارد و باید تا پیگیری مابقی کارها با فنس کشی از این عرصههای ملی مراقبت و محافظت کرد.
انتخابات مهمترین اتفاق سیاسی سال ۱۴۰۰
از همان روزها بود که فضای انتخابات به عنوان مظهر اراده ملی و تجلی مشارکت عمومی مردم در تعیین سرنوشت خود بار دیگر هیاهو و شور اجتماعی و سیاسی را میهمان بوشهر کرد و سرانجام با وجود تمام سیاه نماییهای دشمنان داخلی و خارجی شاهد حضور هوشیارانه مردم این خطه در پای صندوقهای رای بودیم.
در همین راستا براساس اعلام رئیس ستاد انتخابات استان بوشهر با وجود اینکه پنج شهرستان استان بوشهر در وضعیت قرمز خیلی پرخطر کرونایی قرار داشت اما مردم سنگ تمام گذاشتند و براساس آمارها از جمعیت ۷۹۷ هزار و ۵۹۱ نفری واجد شرایط رای دادن در استان ۴۶۷ هزار و ۵۹۹ نفر معادل ۵۷.۶ درصد در این حماسه ملی شرکت کرده و آرای خود را به صندوق انداختند.
همچنین از کل آرای اخذ شده آیت الله سید ابراهیم رئیسی با کسب ۳۱۰ هزار و ۴۵۹ رای معادل ۶۷.۳۳ درصد از آرای ریخته شده به صندوقهای رای گیری را به خود اختصاص داد و به این صورت مردم خواسته خود که تشکیل دولت انقلابی و جهادی بود را فریاد زدند.
همراه شدن در این آزمون بزرگ و رقم زدن حماسهای دیگر در عرصه مردمسالاری دینی، در زمانهای که شرایط منطقه و جهان، دستخوش تلاطم و تغییر بسیار است، گام استوار دیگری برای تثبیت اقتدار ملی و حرکت ایران بزرگ به سمت آیندهای درخشانتر و امیدوارتر است.
انتخاب استاندار بومی و از جنس مردم
پس از برگزاری انتخابات سیزدهم و روی کارآمدن دولت انقلابی و جهادی در۱۲ مرداد، "احمد محمدی زاده" توانست در مهر ماه رای اعتماد هیات دولت را برای استانداری بوشهر کسب کند تا بعنوان این بار زمامداری بومی به عنوان نماینده عالی دولت در این استان ایفای نقش کند.
احمد محمدی زاده از سرداران زمان هشت سال دفاع مقدس بود که در کارنامه کاری خود رئیس گروه مدیریت و فرماندهی مرکز راهبردی سپاه پاسداران، فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه، معاون هماهنگ کنده نیروی دریایی سپاه و مشاور عالی وزیر نفت در دولت دهم را دارد.
آنطور که محمدی زاده در جلسه معارفه خود اعلام کرد پس از بهبود شرایط کرونایی و تثبیت وضعیت در استان بوشهر با همدلی و بهره گیری از همه ظرفیتها پرداختن به حوزههای اصلی نظیر فرهنگ، تربیت، تعلیم و توسعه امور زیربنایی برای توسعه و پیشرفت استان از برنامه هایش در سکان داری نماینده عالی دولت در این استان است.
اوحرکت رو به جلو در حوزههای تولیدی، صنعتی و کشاورزی برای رسیدن به رونق اقتصادی و ایجاد جهش در تمام بعدهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را از دیگر اولویتهای خود در استان بوشهر عنوان کرد.
استاندار دولت جهادی و انقلابی آیت الله رئیسی در بوشهر در این آیین مسیر خدمتی نسل اول انقلاب را رو به پایان اعلام کرد و برای تداوم مسیر انقلاب بر حضور جوانان با همت و انقلابی تاکید کرد؛ در این ارتباط بعد از انتخاب فرمانداران حضور جوانان کارکشته و انقلابی در پستهای مختلف از مدیران کل دستگاههای اجرایی تا معاونان فرماندار و بخشداران دیده شد.
این تغییر و تحولات دستگاههای اجرایی تا آخرین روزهای سال ۱۴۰۰ از سوی استاندار بوشهر ادامه داشت.
سفری امید بخش
در همان جلسه تکریم و معارفه استاندار بوشهر بود که نوید سفر آیت الله رئیسی رئیس جمهور به این استان داده شد و این وعده صبح روز جمعه ۱۶ مهرماه در قالب ششمین سفر استانی هیات دولت محقق شد.
در این سفر وزیران کشور، راه و شهرسازی، نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، اقتصاد و دارایی، رئیس دفتر رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، معاون اجرایی رئیس جمهور و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول ، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور را همراهی کردند.
رهاورد ششمین سفر استانی رئیس جمهور و هیات دولت به استان بوشهر تصویب ۹۴ طرح برای حوزه های اجرایی مختلف و انعقاد ۱۷ توافقنامه با چهار هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب، سه هزار و ۲۵۱ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه های مختلف در اختیار بخش خصوصی و ۹۲۰ میلیون دلار تسهیلات ارزی بود که تنها بعد از چهار ماه از سفر آنطور که رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر در آخرین روزهای سال ۱۴۰۰ اعلام کرد ۸۵۱ میلیارد تومان معادل ۷۳ درصد از تعهدات سفر دولت به استان بوشهر محقق شد.
تصویب ۴۰۰ میلیون دلار و یورو به راه آهن و ساماندهی کالاهای ته لنجی بوشهر
یکی از دستاوردهای مهم سفرهای ششم و هفتم هیات دولت به استانهای بوشهر و فارس تصویب ۴۰۰ میلیون دلار و یورو تهاتر نفتی برای پروژه راه آهن بوشهر- شیراز بود که بارقه امیدی برای فعال شدن پروژه موثر و سرنوشت ساز راه آهن ایجاد کرد.
از مجموع ۴۵۰ کیلومتر مسافت پروژه راه آهن بوشهر- شیراز ۱۴۰ کیلومتر در استان بوشهر و مابقی در استان فارس قرار دارد که در زمان حاضر قطعه ۱۰ این پروژه در بوشهر و یکی از قطعه ها نیز در شیراز در حال ساخت است همچنین بعد از سفر هیات دولت؛ مسئولان استان بوشهر و فارس در حضور معاون اول رئیس جمهور ۲۰۵ کیلومتر مسیر اهرم- عسلویه را نیز به این پروژه ریلی مهم اضافه کردند.
مصوبه آزاد شدن جابه جایی کالاهای همراه ملوان (ته لنجی) و وارداتی مجاز بین شهرستانهای استان بوشهر با هدف ساماندهی کالاهای ته لنجی را میتوان از مهمترین دستاوردهای سفر ششم هیات دولت دانست که منجر به برچیده شدن بساط خطرآفرینی شوتیها در جادهها و بارقه امیدی برای فعالان اقتصادی، تجار، بازرگانان و ملوانان شناورهای سفاری و گردشگران در استان شد تا دیگر رخدادهای مهم ۱۴۰۰ در استان بوشهر باشد.
بازدید از انبارهای سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان بوشهر و تاکید رئیس جمهور بر تعیین تکلیف این کالاها و سفر ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی برای پی گیری دستور رئیس جمهور و تاکید بر تعیین تکلیف ۹۸۰ خودروی سواری توقیفی، ۱۶۰ ماشینآلات سنگین راهسازی، حدود ۲۰۰ خودرو بالای سه هزار سیسی و انواع مواد اولیه و تجهیزات خط تولید در گمرک بوشهر و انبارهای آن با قید فوریت از دیگر گامهای مهم دولت در استان بوشهر بود به نحوی که بر اساس اظهارات رئیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان بوشهر سال گذشته از سه هزار و ۶۰۰ پرونده بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ پرونده به ارزش ۸۴۰ میلیارد تومان در این سازمان تعیین تکلیف شده است.
آنطور که محمد قاسم صادقی میگوید با تعیین تکلیف این پروندهها ۵۵ درصد از کالاهای رسوبی در انبارهای اموال تملیکی استان تعیین تکلیف شده و حجم کالاهای رسوبی کاهش یافته است.
البته صادقی این نکته را نیز مورد تاکید قرار داد که با توجه به دستور رئیسجمهور مبنی بر تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی، تا خرداد موجودی این کالاها باید به کمترین میزان برسد؛ به علاوه، تخصیص اعتبار ویژه برای اجرای تغییر شیوه آبیاری نخیلات و نوسازی نخیلات از دیگر دستاوردهای سفر هیات دولت به استان بوشهر بود که میتواند نجات بخش نخلهای رعنا قامت بوشهر باشد.
رونق سفر هیاتهای تجاری به استان بوشهر
حضور پنج هیات اقتصادی خارجی به استان بوشهر از کشورهای بنگلادش، افغانستان، چین، عمان و قطر مهمترین خبری بود که احمد محمدی زاده استاندار بوشهر در نخستین نشست مطبوعاتی خود به خبرنگاران اعلام کرد و قول داد که زمینه حضور هیاتهای تجاری در استان فراهم شود که افتتاح مرکز قرنطینه دامپزشکی بوشهر با سرمایهگذاری کشور قطر در روستای احمدی شهرستان بوشهر را می توان از جمله این اقدامها عنوان کرد.
ضرورت تقویت اتحاد و همدلی
استاندار بوشهر به خبرنگاران این را هم گفت که تفرقه و اختلاف بزرگترین آسیب در همه مناطق و استان است و مانع پیشرفت و توسعه میشود و یکی از راهکارهای مهم ترقی و رشد را تقویت اتحاد و همدلی در جامعه عنوان کرد
محمدیزاده گفت: هم اینک اتحاد و همدلی میان مجموعههای اداری، دستگاههای اجرایی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مردم وجود دارد طوریکه همه در این مجموعه یک دل و همراه هستند.
او همچنین به خبرنگاران این خبر را نیز داد که استان بوشهر در آستانه یک جهش بزرگ اقتصادی، صنعتی، اشتغالزایی و سرمایهگذاری قرار دارد و طرحهای مهم و قابل توجهی در عرصههای تولیدی، اقتصادی و صنعتی در استان تدوین شده که با توجه به ظرفیتهای مهم استان ساحلی بوشهر سرمایهگذاران بزرگ داخلی و خارجی اعلام آمادگی کردهاند.
رویدادهای فرهنگی
اما ۱۴۰۰ سال ثبت یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی بوشهر هم بود چرا که معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پنجم خرداد ماه این استان را بعنوان نخستین پایتخت قرآنی کشور اعلام کرد و گستره این انتخاب فرخنده در سراسر سال بوشهریها نمود یافت.
معرفی بوشهر بعنوان نخستین پایتخت قرآنی کشور با توجه به ظرفیتهای بالقوه ای که دارد فرصت طلایی برای معرفی فعالیتهای قرآنی استان در سطح ملی و بین المللی است و در همین ارتباط دبیرخانه پایتخت قرآنی ایران در بوشهر راه اندازی شد.
همچنین انتخاب روستای چارک از توابع شهرستان دشتی بعنوان نخستین روستای قرآنی کشور از بین ۱۰ روستای انتخاب شده از دیگر رویدادهای فرهنگی مهم کشور به شمار می رود.
رونمایی از برش استانی سند ملی نقشه مهندسی فرهنگی استان بوشهر، پیشنهاد ۱۶ مهر ماه سالروز شهادت شهید نادر مهدوی به نام روز بوشهر، اجرای طرح دانش آموز تراز انقلاب و ثبت ۲۸ اثر تاریخی از جمله مهمترین رویدادهای فرهنگی استان بوشهر است.
بازگشایی پلمب مجتمع فرهنگی رویدادی مهم برای هنرمندان بوشهری
خبری که بیست و هشتم دی ماه ۱۴۰۰ با عنوان "مجتمع فرهنگی هنری ۹ دی پلمب شد" در فضای رسانه ای استان بوشهر منتشر شد یکی از رخدادهای تلخ و ناگوار بوشهر در آخرین سال قرن بود که بسیاری از هنرمندان استان را تحت تاثیر قرار داد؛ این مجتمع فرهنگی ۱۷ هزار متر مربعی که از سال ۷۷ برای بهرهبرداری به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر واگذار شده بود بعنوان خانه انجمنهای هنری استان شناخته میشود.
این مجتمع فرهنگی هنری با ۲ سالن اجتماعات، پلاتوها، گالری و نگارخانه سالها محل برگزاری نمایشگاههای هنری و آیینهای ملی و استانی، موزه فیلم و عکس بوشهر و میزبان کتابخانه عمومی عاشوری و مدرسه دخترانه هنرهای زیبا فاطمیه است.
بالاخره پلمب این مجتمع فرهنگی هنری و به تعبیری خانه هنرمندان استان بوشهر با تلاش مسئولان ارشد استان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر بعد از ۴۴ روز در روز ۱۱ اسفند ماه بازگشایی و به این وسیله هدیه و عیدی با ارزشی به جامعه هنری استان داده شد
مهمترین رویدادهای صنعتی
مهمترین رخداد صنعتی سال ۱۴۰۰ در استان بوشهر افتتاح سومین نمایشگاه بین المللی تخصصی خرما و صنایع وابسته به آن و برگزاری میز ملی و همایش بین المللی خرما با هدف بررسی راهکارهای رونق بازار این محصول بعد از ۲ سال از شیوع کرونا بود که با حضور جمعی از فعالان این صنعت و حضور نمایندگان کمیسیون کشاورزی مجلس در ۹ آذر ماه برگزار شد.
سفر معاون وزیر صمت به استان بوشهر با هدف بررسی اجرای طرح ملی درج قیمت تولید کالا و بازرسی سرزده از فروشگاههای زنجیره ای و بازار در روزهای آخر سال، بهره برداری از ۴۲ واحد صنعتی، احیاء ۲۱ واحد صنعتی و ۱۴ واحد معدنی، ایجاد نمایشگاه دائمی ساخت داخل، احیا، بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی راکد، پرداخت تسهیلات برای رونق تولید و بازسازی و نوسازی بنگاههای تولیدی از دیگر رخدادهای مهم در بخش صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر بود.
آغاز عملیات اجرایی ۴هزار واحد مسکونی در استان بوشهر
یکی از شعارهای دولت جهادی و انقلابی تامین مسکن مناسب در قالب نهضت جهش تولید مسکن است که براساس برنامه ریزی انجام شده قرار است در مدت چهار سال ۵۴ هزار واحد مسکونی در استان بوشهر احداث شود و در مدت ۶ ماه عملیات اجرایی چهار هزار و ۱۸۹ واحد مسکونی در این استان آغاز شد و این بیانگر همت و اراده دولت سیزدهم در تامین مسکن مردم است.
آزاد سازی ۴۶.۷ هکتار از سواحل استان بوشهر
یکی از مهمترین رویدادهای ۱۴۰۰ برای استانهای ساحلی دستور مهم رئیس جمهور در خصوص آزاد سازی حریم ۶۰ متری سواحل بود که با دست به کار شدن مسئولان اجرایی استان بخش زیادی از سواحل زیبای خلیج فارس که سالها پشت دیوارهای تاسیسات و ساخت و سازهای دستگاهها و سازمانهای دولتی پنهان شده بود نمایان شد و به این صورت آرزوی دیرینه مردم برای استفاده آزادانه از سواحل تحقق یافت.
پس از این دستور و با درخواست دادستانی تاکنون هشت هزار و ۸۲۷ متر و مساحت ۴۶.۷ هکتار از نوار ساحلی بوشهر رفع تصرف شده است تا عموم مردم به این کرانهها بازگردند براساس بررسیهای به عمل آمده همچنان ۴۴ هکتار از حریم ۶۰ متری دریا به طول هفت هزار و ۳۹۰ متر در این استان در تصرف دستگاه های دولتی و اشخص حقیقی است که باید آزاد سازی شوند.
در زمان حاضر بیشتر مساحت حریم ۶۰ متری دریا در استان بوشهر آزاد سازی شده و تنها بخشهایی که مربوط به دستگاههای نظامی و دستگاههایی که به دلیل داشتن تاسیسات مرتبط با دریا مجوز لازم دارند، باقی مانده که به وزارت کشور برای تصمیم گیری نهایی اعلام شده است.
به گفته منتظری مدیرکل منابع طبیعی استان بوشهر ۸۵ پلاک ساحلی درحریم ۶۰ متری دریا در این استان به مساحت ۲هزار و ۹۱۲ هکتار واقع شده است که برای ۷۸ پلاک به مساحت ۲هزار و ۷۰۲ هکتار سند تک برگ مربوط به حریم ۶۰ متر صادر شده است و برای مابقی پلاکها نیز تثبیت انجام و صدور سند در دست اقدام است.
رخدادهای مهم ورزشی استان بوشهر
در کنار همه اتفاقهای خوب و بد سال ۱۴۰۰ ، تقویم ورزشی بوشهر نیز میزبان اتفاقهای متفاوتی بود که نشاط را به استان هدیه کرد؛ میزبانی سه دیدار دوستانه فوتبال ساحلی میان تیمهای ملی ایران و بلاروس یکی از این رویدادها بود که ایران در هر سه دیدار به برتری رسید.
برگزاری ۲ راند از سه راند مسابقات موتورکراس قهرمانی کشور در شهرستان دشتستان که در راند نهایی تهران، بوشهر و اصفهان به ترتیب مقامهای اول تا سوم این دوره از رقابتها را به خود اختصاص دادند.
اما ۱۴۰۰ برای فوتبال بوشهر تلخ گذشت؛ تیم فوتبال شاهین بوشهر در خرداد ماه با درخششی که در نیم فصل دوم داشت در آستانه صعود به لیگ برتر قرار داشت که با شکست در شیراز و برتری رقیبانش از صعود بازماند.
تیمهای فوتبال شاهین و ایرانجوان در ۱۴۰۰ سال خوبی را تجربه نکردند به نحوی که با قرار گرفتن در انتهای جدول در آستانه سقوط به دسته های پایینتر قرار گرفتند.
در سال ۱۴۰۰ همچنین از مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال کشور پرسپولیس تهران با برتری برابر شاهین بندر عامری (از شهرستان تنگستان استان بوشهر) به مرحله یک چهارم نهایی راه پیدا کرد.
میزبانی رقابتهای قایقرانی و دراگون بت قهرمانی کشور، به زمین ماندن احداث پیست بین المللی قایقرانی در بوشهر به دلیل اختلافهای بین اداره کل حفاظت محیط زیست و اداره کل ورزش و جوانان استان بوشهر، اهدای هدیه رهبر معظم انقلاب به "امیر خسروانی" قهرمان مسابقات پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ در رشته پرش طول و کسب عنوان پنجمی تیم والیبال ساحلی پیکان بندر دیر در رقابتهای تورجهانی بلغارستان از دیگر رویدادهای مهم ورزش استان بوشهر در سال ۱۴۰۰ بود.
رخدادهای کشاورزی
اما مهمترین رخداد بخش کشاورزی از بین رفتن ۴۰ درصد از گندمزارهای استان بوشهر بر اثر خشکسالی بود که این امر باعث شد از ۹۲هزار هکتار از مزارع دیم گندم تنها ۷۰ هزار هکتار قابلیت برداشت داشته و از از ۱۵ هزار و ۴۵۰ هکتار از مزرعه های آبی نیز با توجه به شرایط جوی با کاهش عملکرد روبرو شوند.
به این ترتیب میزان تولید گندم در استان بوشهر در سال ۱۴۰۰ از پیش بینی ۱۱۴ هزار تن به ۸۰ هزار تن کاهش یافت این درحالی بود که سال ۱۳۹۹ به دلیل بارش مناسب ۱۴۳ هزار تن گندم در استان برداشت شده بود.
هرچند به دلیل شرایط اقلیمی در بخش گندم استان بوشهر با کاهش تولید روبرو شد اما سال ۱۴۰۰ برای بخش آبزی پروری سال خوبی بود و هرچند شیوع بیماری لکه سفید میگو در اواخر دوره پرورش باعث شد پیش بینی تولید ۳۰ هزار تنی میگوی پرورشی در استان بوشهر محقق نشود اما با این وجود این میزان تولید نسبت به سال ۱۳۹۹ از رشد ۲۰ درصدی برخوردار بود.
تولید این میزان میگوی پرورشی با ذخیره سازی ۲ میلیارد و ۸۳ میلیون قطعه بچه میگو در پنج هزار استخر پرورش در قالب ۳۵۷ مزرعه در سطح ۶هزار و ۵۸ هکتار انجام شده است.
افتتاح کارخانه نوآوری صنایع دریایی در بوشهر
به بار نشستن اعتماد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به توان نخبگان شرکتهای دانش بنیان رویداد خجسته آذر ماه تقویم ۱۴۰۰ در بوشهر بود؛ این نیروی نظامی و راهبردی ایران با بکارگیری نوآوریهای شرکتهای دانش بنیان و استفاده از توان نخبگان ایرانی در حوزه تجهیزات مورد نیاز درحوزه دفاعی گامی مهم و اساسی را برای خط شکنی در اعتماد به توان جوانان این سرزمین برداشته است و افتتاح کارخانه نوآوری صنایع دریایی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در استان بوشهر نمونه ای از این اعتماد بود.
بوشهر در این رویداد میزبان سورنا ستاری معاون علمی و فناری رئیس جمهور و امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش بود تا در بخش دیگری از تاریخ این سرزمین پیشگام و خط شکن باشد؛ افتتاح بزرگترین و نخستین کارخانه نوآوری صنایع دریایی ایران و خط تولید موتورهای سنگین دیزل دریایی، رونمایی از نخستین موتور دیزل دریایی مکران ۳۶۰۰ اسب بخار و پیوستن ۲ ناو موشک انداز "گُرز" و "خنجر" به دست جوانان ایرانی بخشی از دستاوردهای نیروی دریایی ارتش بود که مورد بهره برداری قرار گرفت.
حضور مدیران در بین مردم مهمترین خواسته استاندار بوشهر
یکی از مهمترین خواسته های مدیریت ارشد استان بوشهرحضور مدیران کل استان در شهرستانها هر پنجشنبه با وجود تعطیلی دستگاههای اجرایی است همچنین احمد محمدی زاده از مدیران خود خواست برای جذب اعتبارات ملی هر دوشنبه به تهران سفر کنند و نسبت به جذب حق استان کوشا باشند.
البته محمدی زاده از حضور مدیران در کنار مردم نیز غفلت نکرد و به آنان تاکید کرد هر سه شنبه باید با مردم ملاقات عمومی داشته و بیواسطه گوش شنوایی برای دردها و خواسته های مردم باشند به طور یقین مردمی بودن مهمترین ویژگی مدیران دولت جهادی و انقلابی است.
سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بازدید از زیرساختهای بهداشتی و سفر مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی به بوشهر و معرفی مدیر اجرایی منطقه آزاد بوشهر از جمله مهمترین سفر مسئولان کشوری بعد از سفر رئیس جمهور به استان بوشهر در سال ۱۴۰۰ بود.
همچنین غرق شدن سه صیاد تنگستانی و یک شناور اماراتی در عسلویه و نجات یافتن ۲۸ تن از سرنشینان آن از دیگر رخدادهای تلخ و شیرین سال ۱۴۰۰ بود.
سال ۱۴۰۰ با عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها با همه فراز و نشیبها گذشت انتظار می رود با فروکش کردن ویروس کرونا و عزم و اراده دولت انقلابی سال ۱۴۰۱ با عنوان تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین زمینه رشد و پویایی استان بوشهر بیش از پیش فراهم شود و مردم شاهد رونق اقتصادی و پویایی و نشاط اجتماعی در جامعه باشند.
نظر شما