به گزارش دریافتی ایرنا از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جاکارتای اندونزی، تیم رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در جارکارتا روز دوشنبه هشتم فروردین با برپایی یک سفره هفت سین، فرسنگها دور تر از میهن عزیز، در ساختمان کتابخانه ملی اندونزی و برگزاری "جشنواره فرهنگی نوروز" پذیرای ایرانیان مقیم این کشور و میهمانان فرا مرزی، از جمله سفرای کشورهای عراق، روسیه، پاکستان و ترکیه بود، سفره ای که تا سه روز دیگر نیز گسترده خواهد بود تا پذیرای میهمانان بیشتری از این کشور جنوب شرق آسیا باشد.
برنامه افتتاحیه در ساعت ۱۰ صبح با سرودهای ملی دو کشور اندونزی و ایران آغاز شد و پس از نمایش ویدئو کلیپی کوتاه از جلوه های طبیعی ایران زمین ادامه یافت و سپس دکتر محمد آزاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کلانشهر آسیایی طی نطقی از گستره جغرافیای بزرگداشت آیین باستانی نوروز، ثبت آن در یونسکو در سال ۲۰۰۹، معنای نوروز و نشانه شناسی نمادهای آن، هم سرنوشت بودن بشر و لزوم تقسیم شادی ها که در جمله طلایی "نمی توانیم در رنج یکدیگر شاد باشیم و در ناامنی دیگران امنیت داشته باشیم"، تا نو شدن ذهن انسان ها، رفتارها و همکاری همگانی و همگامی برای برقراری صلح برای حضار سخنرانی کرد.
سخنرانی دوم این مراسم دکتر محمد رضا ابراهیمی رایزن محترم فرهنگی ایران در اندونزی بود که او نیز پیرامون پاکیزگی و آمادگی برای پذیرش تازگی و نو گزینی اندیشه برای استقرار صلح و همزیستی بهتر با تقویت مبانی مشترک فرهنگی سخنانی ایراد کرد و در پایان سفیر پاکستان سخنران سوم برنامه، از شیوه پاسداشت آیین نوروز در پاکستان و اشتراکات پرشمار و و افتراقات کم شمار پیرامون خرده فرهنگ های نوروزی در دو کشور سخن گفت و با ابیاتی از اقبال لاهوری سخن خود را به پایان برد.
پخش یک ویدئو کلیپ "ایرانی دیگر"، پذیرایی از میهمانان از سفره ایرانی و بازدید از نمایشگاه نوروزی در فضای باز کتابخانه ملی اندونزی از دیگر برنامه های این جشنواره فرهنگی نوروزی بود که میهمانان از همان بدو ورود از نمایشگاه هنری آثار تجسمی و دست بافته های ایرانی در طبقه چهارم همان ساختمان دیدن کرده و به تحسین زیبایی و شگفتی های هنر ایران پرداختند.
ترمه زیبایی که در ورودی نمایشگاه با پشت زمینه فرش ابریشم پهن شده بود و هفت سین را به نمایش می گذاشت پیش چشم بینندگان طنازی می کرد و تابلوها و صنایع دستی از چوب و شیشه، فلز و مینا، پارچه و چرم نیز چشم نوازی می کرد.
در میان بازدید کنندگان که تا قبل از اذان ظهر بر آمارشان افزوده می شد، خبرنگاران و عکاسان در قسمت های مختلف نمایشگاه بکار تهیه خبر و مصاحبه و عکسبرداری مشغول شدند. به همین دلیل طی یکی دو روز اخیر برگزاری این جشنواره در رسانه های اندونزی به ویژه خبرگزاری "آنتارا"، پایگاه خبری "لیپوتان-۶" و روزنامه "دنیا"ی این کشور بازتاب قابل توجهی داشته است.
ختم برنامه روز اول فجشنواره، پخش اولین فیلم سینمایی از سه فیلم ایرانی ای بود که همانطور که با جایزه های متعدد در ایران اقبال یافته بود در جاکارتا نیز مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
به اعتقاد تحلیلگران، شکی نیست که تمدن کهن، ظرفیت بالای فرهنگی ایران زمین و توانمندی ایرانیان، می تواند سهم به سزایی در راه گشایی و برون رفت جامعه جهانی از بحران هایی که مانایی بشر را تهدید می کنند، داشته باشد و معرفی نوروز یکی از بهترین این پیشکش های فرهنگ ایرانی به جهانیان است.
نظر شما