نادر فلاحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ویژه برنامه نوروزگاه اردبیل روز جمعه، پنجم فروردینماه از ساعت ۱۴ تا ۱۵ و ۳۰ در محل پایگاه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی برگزار و به طور همزمان از صفحه اختصاصی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در شبکه اجتماعی اینستاگرام به طور زنده پخش خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برنامه نوروزگاه در سطح ملی برگزار می شود، افزود:در راستای تقویت روحیه امید و نشاط اجتماعی، تاکنون تعدادی از برنامههای نوروزگاه در چند نقطه از استان اردبیل به اجرا درآمده و با استقبال خوبی از سوی مردم هم روبهرو شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل بیان کرد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته قرار بود نوروزگاه ۱۴۰۱ در مجموع در ۹۴ نقطه این استان برگزار شود که با توجه به شرایط آب و هوایی بخشی از برنامهها در چند شهرستان در اماکن سرپوشیده اجرا شد اما با بهبود شرایط، ادامه مراسم در محوطههای روباز و حتی تاریخی به اجرا درخواهد آمد.
وی اضافه کرد: این برنامهها بهانهای برای معرفی قابلیتها و ظرفیتهای استان اردبیل به ویژه در بحث آثار تاریخی، غنای فرهنگی، آداب و رسوم و جلب نظر هموطنان برای سفر به این استان از اقصی نقاط کشور به منظور استفاده از فرصتهای کمنظیری مانند پیستهای اسکی و چشمههای آبگرم معدنی با خواص درمانی آن است.
فلاحی، انتخاب اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سال ۲۰۲۳ را یادآور شد و با اشاره به اهمیت این رویداد، گفت: بخش مهمی از گردشگری کشور و استان از ۲ سال گذشته در نتیجه شیوع ویروس کرونا با رکود و تعطیلی مواجه شده بود که مراسم نوروز امسال فرصت مغتنمی برای احیای این صنعت و آمادگی اردبیل به منظور میزبانی شایسته از آن رویداد مهم بینالمللی است.
اردبیل که با استانهای گیلان، زنجان، آذربایجانشرقی و کشور جمهوری آذربایجان همسایه است، بیش از یکهزار و ۴۰۰ اثر منقول و غیرمنقول ثبت ملی دارد که در کنار ۱۵ باب موزه تاریخی و طبیعی، این استان را به یکی از مقصدهای مهم گردشگری کشور تبدیل کرده است.
پل معلق مشگینشهر و هیر، کوه سبلان با ظرفیت کوهنوردی، پیست اسکی آلوارس، جنگلهای فندوقلو و چشمههای آبگرم معدنی به ویژه در سرعین از جمله جاذبههای طبیعی و گردشگری پر بازدید استان اردبیل به شمار میرود.
مجموعه جهانی بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی، بقعه شیخکلخوران، خانه ارشادی، حمام ملاهادی، برج شاطر، پل هفت چشمه، مجموعه بازار تاریخی، مسجد جمعه، مقبره شیخحیدر، کاروانسرای قانلیبولاغ، شهر یئری، قلعههای دیو، قهقهه و کهنه، قیز قلعه و قلعه بوینییوغون هم از جمله بناهای بازمانده از دورههای مختلف تاریخی در گوشه و کنار این استان است.
نظر شما