دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه، تولیدکنندگان محصولات فرهنگی را در طی سال رصد می‌کند

تهران-ایرنا- معاون وزیر فرهنگ، ایجاد دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه را از رویکردهای جدید معاونت فرهنگی دانست و گفت: از ابتدای سال آینده این دبیرخانه فعالیت خود را آغاز می کند تا در طی سال برای شناسایی، رصد و حمایت از فعالان محصولات فرهنگی فعالیت داشته باشد.‌

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا آئین اختتامیه هفتمین دوره جایزه فیروزه با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی؛اسماعیل جانعلی پور، دبیر هفتمین دوره جایزه فیروزه و جمعی از مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز سه شنبه (۱۷ اسفندماه) در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

احمدوند با اشاره به مشارکت گسترده داوری ۸ هزار اثر به دبیرخانه جایزه فیروزه گفت: جایزه فیروزه در دوره‌های پیشین موضوع محصولات و صنایع فرهنگی را در مرکز توجه قرار داده بود. به نظر می‌رسد باید از این رویکرد عبور کرد و بر توجه، تثبیت و حمایت بیشتر متمرکز شد.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از ایجاد دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه به عنوان یکی از رویکردهای جدید معاونت خبر داد و افزود: این دبیرخانه طی سال برای شناسایی، رصد و حمایت از فعالان محصولات فرهنگی فعالیت خواهد کرد.‌ از ابتدای سال آینده این دبیرخانه فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. شاید در دوره‌های گذشته جایزه فیروزه و همین دوره، توجه به ایده تولید کالاهای فرهنگی بوده است اما بسیار از ایده‌ها، در حد ایده باقی مانده و به محصول و عرضه بازار منتج نشده است.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برخی دلایل تبدیل نشدن ایده به محصول بیان کرد: یکی از دلایل، بهره اندک تولیدکنندگان از دانش، مدیریت و یا سرمایه لازم است. البته توقع نمی‌رود که هر صاحب ایده سرمایه لازم برای تبدیل ایده به محصول را داشته باشد؛ بنابراین نیازمند حمایت و مشاوره است. از دلایل دیگر، اتصال کمرنگ ایده به بازار تولید انبوه است. باید به فناوری‌های نوین توجه کرد.

وی افزود: دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه از سال آینده با همراهی صاحب نظران اثرگذار باشد. حتما با همکاری بخش‌های دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان‌ها و دیگر دستگاه حرکت در حوزه صنایع فرهنگی شتاب بیشتری به خود بگیرد.  باید صنایع دوستدار فرهنگ فعال کنیم و پیوست فرهنگی برای این امور نیز تعریف شود.

وی با بیان این مطلب که جایزه فیروزه نیازمند توجه بیشتری است گفت:  بازآفرینی وجه رسانه‌ای جایزه فیروزه، از جمله ضرورت‌های این رویداد محسوب می‌شود. علاوه براین مرزهای این رویداد باید با صنایع فرهنگی باید مشخص شود.

 اسماعیل جانعلی پور، دبیر جایزه با اشاره به جایگاه کارهای فرهنگی بیان کرد:  صنایع فرهنگی پهنه وسیعی از روابط انسانی تا گفت‌وگوی ملت‌ها را شامل می شود. هرچند دیر هنگام به این حوزه وارد شده‌ایم؛ اما می‌بینیم فعالان این عرصه قابل توجه‌اند.

وی با اشاره به ریل‌گذاری مطلوب در حوزه صنایع فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نخستین بار همه استان‌های کشور در برگزاری این رویداد مشارکت داشتند. در این دوره نزدیک به ۸۰۰۰ اثر از ۲۳۰۰ هنرمند به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.  آثار ارسال به هفتمین جایزه فیروزه از جمله در بخش هدایای فرهنگی، نوشت‌افزار وعروسک از سوی ۲۰۰ داور پالایش اولیه شدند و مشارکت ۲۳۰۰ از مجموع ۲۵۰۰ نفری هنرمندان همچنین همراهی ۲۰۰ داور از سراسر کشور ظرفیت‌های قابل توجهی هستند.

جانعلی‌پور با اشاره به نکته ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع صنایع فرهنگی بیان کرد: با موافقت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، جوایز در مقایسه دوره قبل دو نیم برابر شده است که زمینه افزایش انگیزه فعالان و هنرمندان صنایع فرهنگی خواهد شد.‌

وی با تاکید بر جایگاه و اهمیت صنایع فرهنگی افزود جایزه فیروزه با توجه به ظرفیت های قابل توجه هنرمندان کشور و پرداختن به صنایع فرهنگی، کافی به نظر نمی‌رسد به ویژه در حوزه‌های سرمایه‌گذاری، پژوهش و حقوقی.

دبیر هفتمین دوره جایزه فیروزه، ابراز امیدواری کرد با توجه به پیش‌بینی‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دبیرخانه دائمی جایزه فیروزه، صنایع فرهنگی به جایگاه واقعی خود برسد.

اسامی برگزیدگان هفتمین دوره جایزه فیروزه 

برگزیده بخش اسباب بازی: حامی سجادی

شایسته‌های تقدیر: علی شاه اکبری از کرمانشاه،مهدی علی‌اکبرزاده و مهدی داوری به خاطر کار مشترک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با سازمان آتش نشانی،مهدی حسینی پور از تهران

برگزیده بخش عروسک: مریم حسن زاده از استان آذربایجان شرقی

شایسته‌های تقدیر: رقیه کاشانی از استان گلستان، طاهره کم از استان گلستان، زهرا جهان تیغ از استان سیستان و بلوچستان

برگزیده بخش نوشت افزار: اثری واجد دریافت رتبه نخست نبود

شایسته‌های تقدیر: الهه غلامی از تهران، سمیه منجم از گیلان، مجتبی رمضان پور از تهران، محمود رضا صنعتکار از تهران

برگزیده بخش هدایای فرهنگی: سارا قاسمی از استان گیلان

شایسته‌های تقدیر: عاطفه حاتمی از خراسان شمالی، وحید بقاییان، بهاره رحمتی از استان لرستان

به گزارش ایرنا، جایزه فیروزه با عنوان جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی با توجه به سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران و با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به موضوع خودکفایی در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه فرهنگ بر مبنای ۵ هدف اصلی برگزار می شود.

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha