۲۹ فروردین ۱۴۰۱، ۱۲:۵۹
کد خبر: 84674208
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جهاد تبیین راهبرد عقلانی در جهت مقابله با تحریف دستاوردهای انقلاب

اراک - ایرنا - «جهاد تبیین» موضوعی است که ماه‌های اخیر در بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بارها مورد تأکید قرار گرفته است و ابعاد مختلف آن توصیف شده است. ایشان «جهاد تبیین» را یک فریضه قطعی و فوری می‌دانند و در این عرصه، هر کسی که می‌تواند باید اقدام کند و سکوت در برابر تحریفات جایز نیست.

به گزارش ایرنا، هنگامی که به‌رغم تمام دشمنی‌های سخت با انقلاب، جشن چهل سالگی برگزار شد، رهبر انقلاب بیانیه «گام دوم انقلاب» را صادر فرمودند و این درحالی بود که یأس‌آفرینی نسبت به دستاوردهای انقلاب در تبلیغات جهانی و همچنین از سوی معاندان انقلاب در اوج قرار داشت و در ادامه هم با تاکید بر موضوع «جهاد تبیین» به‌ نوعی بیانیه «گام دوم» را قوام بخشیدند.

رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند ما باید بحث تبیین را نسبت ‌به حقایق انجام بدهیم و خیلی از حقایق باید تبیین شوند. این جمله به‌معنای این است که هنوز بسیاری از حقایق هستند که تبیین‌ نشده‌اند و یا به‌خوبی این کار انجام نشده ‌است. در مقابل تبیین، حرکت گمراه‌کننده و تحریف‌کننده دشمن وجود دارد که از جوانب مختلف و از صدها طرف به‌سوی جمهوری اسلامی ایران سرازیرشده و می‌خواهد افکار مردم را مورد اثرپذیری سم‌آلود قرار دهد.

جهاد تبیین بیش از هر چیزی معطوف به آینده است. یکی از مهم‌ترین اهداف دشمن در جنگ‌شناختی علیه انقلاب اسلامی، کشتن امید به آینده در نزد افکار عمومی است. در واقع، دشمن با تحریف تاریخ و گذشته انقلاب و تهاجم چندبعدی در وضعیت کنونی، به دنبال ناامید کردن مردم از آینده انقلاب است.

دشمن قصد دارد از این طریق انگیزه و اراده عمومی برای همراهی مردم با انقلاب را از بین ببرد، انقلابی که پشتوانه اصلی آن مردم هستند. لذا، در جهاد تبیین بر همگی واجب است تا آینده‌ای روشن براساس واقعیات و عقلانیت به مردم نشان دهند.

بر همین اساس، رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند که در چنین صحنه‌ای و با شناخت دقیق مختصات نقشه دشمنان است که جوانان باید وارد میدان «جهاد تبیین» شوند و با امیدبخشی به جامعه و جلب اعتماد عمومی توطئه دشمنان را خنثی کنند.

نماینده ولی‌ فقیه در استان مرکزی گفت: مشکلاتی در کشور وجود دارد اما نباید ملت به‌ویژه نسل جوان جامعه را از ادامه مسیر انقلاب و دستاوردها ناامید کرد و لازم است مسئولان دستاوردهای انقلاب را با جهاد تبیین به جامعه و دنیا معرفی کنند.

آیت‌الله «قربانعلی دری نجف‌آبادی » افزود: کشور ما در ۴۳ سال گذشته در سایه اسلام، انقلاب، مردم، اهل‌بیت(ع) و رهبری‌های حکیمانه مقام معظم رهبری دستاوردها و پیشرفت‌های بسیاری داشته است که مسئولان باید این دستاوردهای ارزشمند را با جهاد تبیین به جامعه و دنیا معرفی کنند.

وی اظهار داشت: یکی از دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی پشتیبانی مردم از نظام است که امروز عزم و اراده ملت در پشتیبانی از نظام و کشور دشمن را ناامید و مأیوس کرده است.

امام جمعه اراک اضافه کرد: تزریق ناتوانی و نا امیدی در جامعه، کوچک جلوه دادن پیروزی‌ها و برجسته کردن نقاط ضعف، کارشکنی و تحریم از جمله مواریی است که دشمن در جنگ‌شناختی خود علیه ملت ایران دنبال می‌کند و ضروری است در جهاد تبیین اعلام‌شده از سوی مقام معظم رهبری، بدان توجه ویژه‌ شود. 

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی گفت: اخلاق مداری و اتکا به ارزش های اسلامی اساس جهاد تبیین است.

سردار سرتیپ دوم پاسدار «محسن کریمی » افزود: جهاد تبیین از جمله مهمترین مطالبات رهبر معظم انقلاب و به عنوان یک فریضه فوری و قطعی یاد شده و جهاد تبیین یک ریشه قرآنی دارد و اصل دعوت در دین اسلام بر پایه تبیین استوار شده و انبیاء الهی و اهل بیت (ع) همواره در این مسیر پیشگام‌ بوده اند.

وی ادامه داد: جهاد تبیین از مهمترین شاخصه های سیره اهل بیت (ع) است و امام خمینی (ره) با نهضت جهاد تبیین بسیج مردمی را برای تشکیل انقلاب اسلامی رقم زد.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی گفت: دشمنان از روش های غیراخلاقی، فریب، تهمت، دروغ و مطالب خلاف واقع به دنبال انحراف افکار عمومی هستند و جهاد تبیین مهمترین راهکار در خنثی سازی توطئه های دشمنان است.

سردار کریمی خاطر نشان کرد: در طول ۴۳ سال گذشته انقلاب اسلامی با جهادهای مختلف از جمله جهاد دفاعی، جهاد سازندگی، جهاد علمی، جهاد فرهنگی و جهاد اقتصادی موفقیت ها و دستاوردهای چشمگیری حاصل شده و امروز زمانِ جهاد تبیین است و لازمه تحقق جهاد تبیین روحیه و مدیریت جهادی است.

وی اضافه کرد: اتکا به ارزش های دینی، اسلامی و انقلابی و پای کار آوردن جوانان اخلاق و معتقد به آرمان های انقلاب از اساس جهاد تبیین بوده و با نگاه دینی و قرآنی می توان در مقابل همه توطئه های دشمنان در جنگ نرم مقابله کرد.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی گفت: دفاع مقدس از جمله عرصه‌های مهم جهاد تبیین بوده و حماسه های هشت ساله ملت به خوبی تبیین و برای جوانان بازگو شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: جهاد تبیین نقطه مقابل، جبهه فکری ما با دشمنانی است که با ما دشمنی دارند و ما باید در برابر دشمن، عملکرد تهاجمی و دفاعی داشته باشیم.

حجت‌الاسلام «مهدی عباسی » افزود: شناخت راهبردی دشمن در جهاد تبیین مهم است و دشمن سه راهبرد در مقابل دستاوردهای انقلاب را در دستور کار دارد.

وی اظهار داشت: اولین راهبرد، انکار دستاوردهای انقلاب است که اکنون در رسانه به آن پرداخته شده که در صورت جواب ندادن به این راهبری از راهبرد دوم یعنی وارونه نمایی واقعیت استفاده خواهند کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت : جعل حقیقت راهبرد سوم دشمنان برای مقابله با نظام اسلامی است که در این راهبرد بخشی از واقعیت را منعکس می‌کنند اما همه واقعیت را آشکارسازی نمی کنند.

حجت‌الاسلام عباسی افزود: به نظر می‌رسد در این سه راهبرد باید جبهه فعالان فرهنگی انقلاب، جهاد تبیین را در دستور کار خود قرار دهند و تبیین مبانی انقلاب را بیان نمایند تا ریشه شبهاتی که دشمنان ایجاد می‌کنند حل شود.

وی اظهار داشت: باید از ابزارهای روز مانند رسانه و هنر در مواجه با دشمنان در این مقوله استفاده کرد هرچند در این مهم دچار ضعف هایی هستیم.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: یکی از تکالیفی که مقام معظم رهبری روی دوش ما به عنوان سربازان جبهه فرهنگی قرار داده، جهاد تبیین به عنوان خطی مشی در رسالت انقلابی ما است.

حجت‌الاسلام «هادی خلیلی » افزود: این مهم در استان مرکزی با ایجاد کارگروه هم اندیشی تولید محتوا و سازماندهی ادمین در فضای مجازی در دستور کار متولیان از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و قرارگاه سایبری سپاه قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: استفاده از افراد صاحب نظر و با تجربه در حوزه انقلاب اسلامی و نظام در برنامه صدا و سیمای استان در قالب سلسله نشست‌هایی با موضوع جهاد تبیین اکنون درحال اجرا است.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: کارگروه جهاد تبیین دیگر راهبرد استان در این مقوله است که با استفاده از ظرفیت ائمه جمعه و مسئولان پایگاه‌های بسیج به این مقوله می‌پردازند.

حجت‌الاسلام خلیلی افزود: بیان تاریخ شفاهی در کمک به جهاد تبیین اثر گذار نیست و بر همین اساس در استان مرکزی در ایام دهه فجر تلاش شد تا محتوای کاربری عرضه شود و از داوطلبان خواسته شد در قالب آثار هنری عکس و نقاشی و یا نوشته در این مهم مشارکت کنند.

وی اظهار داشت: برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی از جمله برنامه‌های مهم برای نشر و گسترش جهاد تبیین است که در استان آغاز شده است.

رئیس شورای تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: بهره‌گیری از ظرفیت استادان دانشگاهی که در حوزه علوم پایه فعالیت دارند برای مشارکت در جهاد تبیین از دیگر سیاست‌های فعالان فرهنگی استان برای ترویج جهاد تبیین است.

مسئول شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان مرکزی هم گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون هرجا قدرت تحلیل مردم بالا رفته است، تکلیفی که از طرف انقلاب بر دوش گذاشته شده در جهاد تبیین اثرگذار خواهد بود.

حجت‌الاسلام «هادی میرزایی» افزود: با جهاد تبیین، بصیرت و قدرت افزایش خواهد یافت و رسیدن به هدف زودتر محقق می‌شود که اگر جهاد تبیین نباشد فاصله ایجاد خواهد شد و با سیطره رسانه‌ای دستیابی به هدف دیرتر می‌شود.

وی اظهار داشت: در جهاد تبیین باید، هم نواقص انقلاب و هم کمبودها و کاستی‌ها بیان شود و نباید از بیان دستاوردهای ۴۳ ساله انقلاب اسلامی غافل شد، "موشک تا واکسن" یکی از مهمترین دستاورهایی است که دانشمندان کشور کسب کردند و باید برای مردم این دستاورهای بزرگ بیان شود.

وی اظهار داشت: لازم است برای جهاد تبیین از ابزار رسانه استفاده شود و در تلاش برای رفع ضعف‌های این حوزه بود و با تقویت این ظرفیت در جهت جهاد تبیین قدم برداشت.

مسئول شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان مرکزی گفت: این شورا از ائمه جماعات استان خواسته تا با استفاده از تریبون نماز جمعه برای بیان دستاورهای انقلاب و جهاد تبیین استفاده شود.

حجت الاسلام میرزایی افزود: نشست‌های قرارگاهی و گردهمایی در این مقوله در استان مرکزی برگزار شده تا ابعاد جهاد تبیین در حوزه های مختلف مورد بررسی قرار گیرد و قرارگاه‌ها مکلف هستند در این مسیر حرکت کنند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: فرهنگ و هنر یک حوزه فکری است و خروجی و برون داد این حوزه نیز محصول تفکر و اندیشیدن است که نسبت کامل و جامعی با بحث تبیین دارد.

«سینا دلشادی » افزود: تفاوت اهل فرهنگ و هنر با اهل فلسفه و منطق در حوزه تبیین، این است که ابزار اصحاب فرهنگ و هنر، ظریف و غیرمستقیم بوده و در توصیف ارزش‌های انسانی و الهی همچون اهل فلسفه از عقل بهره نمی‌گیرند بلکه مخاطب آن‌ها، دل و جان و روح انسان‌ها است که تاثیرگذاری و عمق ارتباط بیشتری دارد.

وی ادامه داد: بدون شک وظیفه و مسئولیت اصحاب فرهنگ و هنر در این خصوص، تأثیرگذار است و می توانند از زبان هنر در جهت تبیین دستاوردهای انقلاب و توطئه‌های دشمنان به خوبی استفاده کنند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha