به گزارش ایرنا، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی روز دوشنبه در آیین افتتاح این واحد کشتارگاهی افزود: اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم بر افزایش بهرهوری و تامین نیازهای بازار در قالب زنجیره تولید و نظارت بر بازار مصرف مبتنی است.
«علی صفری» افزود: با توجه به اینکه در سالهای قبل تامین مرغ در آستانه شب عید حواشی زیادی داشت اما امسال نه در استان مرکزی و نه در کشور با مدیریت بهینه ای که اعمال میشود، چنین مشکلاتی را نخواهیم داشت. وی بیان کرد: روزانه در استان مرکزی بیش از ۹ هزار تن مرغ معادل روزانه ۲۳۰ تن تولید میشود و این در حالی است که نیاز روزانه استان به این محصول، در روز ۱۰۰ تن است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: صنایع تبدیلی یکی از حلقههای زنجیره تولید است و کشتارگاه زرماکیان هم یکی از بخشهای مهم این چرخه در استان مرکزی است و به زودی عملیات اجرایی ساخت یک کشتارگاه صنعتی دیگر در اراک نیز آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: باید بین تولید و مصرف نوعی تعادل ایجاد کنیم به گونهای که هیچ طرفی اعم از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان متضرر نشوند.
صفری گفت: اراده وزارت جهاد و سازمانهای تابعه کمک به فرآیند تولید و اشتغال است و سیاست حمایتی در دستور کار قرار دارد.
وی از ناظران برحوزه صنایع غذایی به خصوص دامپزشکی درخواست کرد که با توجه به اهمیت سلامت غذایی، به صورت جدی و دقیق بر فرآیندهای تولید کنترل داشته باشند تا محصولی سالم و باکیفیت سر سفره مردم برود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در این استان با توجه به اینکه مرغ مازاد به استانهای دیگر به صورت زنده حمل می شود، لازم است واحدهای کشتارگاهی افزایش یابد تا ارزش افزوده بیشتری برای تولیدکنندگان منطقه به خصوص شهرستان ساوه ایجاد شود.
صفری گفت: اولویت نخست این سازمان، تامین مرغ مورد نیاز اهالی استان مرکزی است و لازم است کشتارگاه زرماکیان هم نخست، تامین نیاز مردم شهرستان ساوه را اولویت دهد.
مدیرعامل کشتارگاه زرماکیان مزرعه سبز نیز، گفت: دستگاههای این مجموعه را با کمک کارشناسان داخلی و خارجی احیا و حدود سه ماه و نیم اقدام به تولید در فاز آزمایشی کردیم.
«سید ضرغام پورسیف» افزود: ظرفیت کشتار مرغ زنده در این واحد تا ۱۰۰ تن در روز است و همه تدابیر بهداشتی و فنی در این فرآیند تعبیه شده و یک روحانی هم بر ذبح شرعی نظارت میکند.
وی ادامه داد: راه اندازی مجدد این واحد کشتارگاهی در مجموع، ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه در پی داشت و در این مرحله ۱۳۰ نفر مشغول به فعالیت هستند اما در نظر است تا پایان سال ۱۴۰۱ با راه اندازی خطوط دوم و سوم و کسب رتبه A کشوری، یک زنجیره تولید شامل پرورش مرغ مادر، جوجه ریزی، راه اندازی کارخانه خوراک دام، کشتار و توزیع را ایجاد کنیم که در این صورت میزان اشتغال تا مرز یک هزار نفر نیز افزایش خواهد یافت.
پورسیف گفت: از دستگاههای نظارتی و اجرایی انتظار داریم که در راستای بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر رفع موانع تولید و اشتغالزایی حمایتهای لازم را انجام دهند و در راهاندازی مجدد این واحد نیز ارگانهای شهرستان ساوه مانند جهاد و دامپزشکی مساعدت کردند.
وی افزود: همه الزامات حوزههای محیط زیست، دامپزشکی، بهداشتی و سایر موارد در این واحد رعایت شده و این مجموعه از بهترین کشتارگاه های رده B در کشور است و در چشم انداز اهداف تعیین شده به دنبال صادرات مرغ هستیم.
مدیرعامل کشتارگاه زرماکیان ساوه گفت: هدف اولیه این واحد کشتارگاهی تامین نیازهای شهرستان ساوه است و آمادگی پرداخت پول مرغداران را ظرف ۲۴ ساعت را داریم.
در شهرستان ساوه افزون بر ۹۰ واحد تولید مرغ و تخم مرغ وجود دارد که با احتساب کشتارگاهی که امروز افتتاح شد، اکنون ۲ واحد فعال در این زمینه مشغول به فعالیت هستند.
نظر شما