به گزارش ایرنا، «فرزاد الماسی» روز پنجشنبه در نشست مقابله با آنفلانزای فوق حاد پرندگان در فرمانداری کنگاور اظهار داشت: ما به طور مستمر با مسائلی همچون پیشگیری از بیماری های واگیردار روبرو هستیم و سالهای گذشته هم با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مواجه بودیم و اگر عزم همگانی برای پیشگیری و ریشه کنی این بیماری نباشد، ممکن است اقتصاد شهرستان و مردم تحت تاثیر قرار گیرد.
فرماندار کنگاور با بیان اینکه دستگاههای نظارتی باید به صورت روزانه نسبت به پایش دقیق کانون های خطرناک اقدام کنند،افزود: نمونه این حوادث فرصتی است تا ما با یک نگاه بلندمدت بتوانیم مدیریت بهتری نسبت به جلوگیری و مهار تهدیدات زیستی شهرستان داشته باشیم و در بحث پیشگیری بهتر از گذشته عمل کنیم.
الماسی ادامه داد: با توجه به شناسایی کانون آنفولانزا در برخی نقاط استان کرمانشاه، اظهار داشت: احتمال سرایت این بیماری توسط پرندگان مهاجر وجود دارد و باید تمام نقاط شهرستان به صورت مستمر پایش شود.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماری های به شدت واگیر و کشنده در پرندگان و مشترک بین پرندگان و انسان است، ویروس این بیماری می تواند عفونت حاد تنفسی در انسان به وجود آورد و بسیار حاد و کشنده ظاهر شود.
از طرفی احتمال نوترکیبی این ویروس با ویروس آنفلوآنزای انسانی وجود داشته و در صورت وقوع این پدیده قدرت همه گیری و خطرناکی آن تقویت خواهد شد.
بی اشتهایی، اشکال در تنفس با صدای خاص تنفسی، اسهال سفید و سبز، افت شدید تولید تخم، تیرگی تاج به همراه خونریزی در ریش و ساق پا، پژمردگی شدید پرندگان، آبریزش از چشم و بینی و افزایش شدید مرگ و میر از علایم این بیماری در پرندگان است.
علایم این بیماری در انسان نیز شامل تب، سرفه، گلودرد، درد عضلات، احساس کسالت، عفونت چشم و ریه ها، تنگی نفس، خلط خونی و اسهال، است. پرندگان مهاجر به ویژه اردک و غاز، خوتکا و سایر پرندگان وحشی که می توانند این ویروس را به پرندگان خانگی منتقل کرده و سپس به انسان نیز انتقال دهند.
نظر شما