مهدی غیب الهی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا نیاز استان به گوشت مرغ را ۳۵ هزار تن ذکر کرد و افزود: یزد جایگاه ویژهای در تولید فرآورده های طیور دارد و سالانه ۶۰ هزار تن گوشت مرغ تولید و به بازار استان و مناطق همجوار عرضه میشود.
وی اظهار کرد: ۲۵ هزار تن گوشت مرغ مازاد بر مصرف استان به بازار استانهای فارس ، کرمان و سیستان و بلوچستان عرضه و مصرف میشود.
غیب الهی با بیان اینکه ۹۵۰ نفر در استان به صورت مستقیم در پرورش و تولید گوشت مرغ فعالیت دارند، یادآور شد: یزد از لحاظ سرانه جمیعت در تولید گوشت مرغ در جایگاه نخست و در تولید پرورش کبک و بلدرچین نیز رتبه نخست کشوری قرار دارد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد سرمایهگذاری صنعت طیور را مهم دانست و خاطرنشان کرد: هم اکنون افزون بر نیمی از واحدهای کامل صنعتی به سیستم مکانیزه با هدف بهرهوری بالا مجهز است.
وی اضافه کرد: مجموع تولیدات دام و طیور استان ۴۳۳ هزار تن شامل شیرخام ، گوشت قرمز ، گوشت طیور ، تخم طیور و عسل است .
به گفته وی با توجه به این میزان تولید، یزد در زمینه های کشاورزی و محصول دامی با توجه به کمبود منابع آبی از ظرفیتهای بالایی برخوردار است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی یزد تصریح کرد: چهار واحد کشتارگاه طیور فعال و یک واحد بهسازی شده آماده فعالیت به ظرفیت حدود۲۲ هزار قطعه در ساعت است.
پرورش بیش از چهار میلیون واحد دامی در یزد
استان یزد چهار میلیون و ۵۳۳ هزار و ۱۶۲ واحد دامی، ۱۴۳ هزار ۵۶۱ رأس گاو شیری و گوساله و یک هزار و ۱۰۰ واحد مرغداری صنعتی دارد که از این تعداد ، ۲۸۹ هزار تن شیرخام ، ۱۹ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز ، ۶۰ هزار تن گوشت مرغ ، ۲۷ هزار و ۹۰۰ تن تخممرغ ، چهار هزار و ۴۰۰ تن گوشت سایر ماکیان و ۲۴۷ تن سایر فرآورده ها تولید می شود.
یزد هم اکنون یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها، آبادی ها و سکونتگاه های عشایری زندگی می کنند.
نظر شما