۱۹ آذر ۱۴۰۰، ۱۷:۲۹
کد خبرنگار: 1368
کد خبر: 84566414
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فعالیت ورزشی در سه ماهه دوم بارداری مناسب تر است

اصفهان- ایرنا- نایب رییس هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان گفت: به دلیل اینکه زنان در سه ماهه اول و آخر بارداری با کاهش توانایی انجام فعالیت های بدنی روبه رو هستند و بدن در سه ماهه دوم با شرایط بارداری تطابق پیدا کرده است انجام فعالیت‌های ورزشی در دو ماهه دوم بارداری بسیار مناسب است.

۴۹ درصد از افراد جامعه ما را بانوان تشکیل می‌دهند که بسیاری از آن‌ها روزی مادر شدن را تجربه خواهند کرد. 

حدود ۳۴ هزار زن باردار در استان اصفهان وجود دارد که این افراد درخصوص اینکه آیا می‌توان در این دوران فعالیت و حرکات ورزشی داشته باشند یا خیر دغدغه و سوالات زیادی دارند. 

در شرایط کرونایی امروز که ممکن است ایمنی بدن تا حدودی از دست رفته و یا کاهش یابد شاید انجام نرمش و ورزش برای مادران باردار اصفهانی گزینه مناسبی در راستای حفظ سلامتی و آمادگی جسمانی باشد. 

در عین حال و در حالی که آلودگی هوا سالهاست که گریبان اصفهان را گرفته است این موضوع ورزش را نیز تحت الشعاع خود قرارداده و کارشناسان ورزش در فضاهای باز و بیرون از سالن‌های سرپوشیده را به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنند. 

هوای آلوده‌ای که مملو از عناصر سنگین، مضر و سمی است می‌تواند بر سلامتی زنان باردار و جنین آن‌ها نیز تاثیرات سوء داشته باشد.

آزبست، سرب، اوزون، منوکسیدکربن، دی اکسید گوگرد، آرسنیک و ذرات معلق موجود در هوای آلوده شهر اصفهان؛ تنگی نفس و کاهش وزن مادر باردار، کاهش رشد جنین، تولد نوزاد با نقص مادرزادی، کاهش اکسیژن رسانی به جنین و دیگر خطرات را به دنبال دارد. 

حال اینکه چه مواردی باید در ورزش زنان باردار رعایت شده و یا از آن اجتناب شود را نایب رییس هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان که در این زمینه به ورزشکار و زنان باردار مشاوره می‌دهد پاسخ می‌گوید. 

زینب کریمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این زمینه افزود: ورزش در دوران بارداری افزایش بسیار زیاد وزن، دیابت بارداری، کمردرد، علایم افسردگی، بی اختیاری ادراری و فشارخون بارداری را کاهش می‌دهد.

وی همچنین بیان کرد: ورزش به مادران کمک می‌کند پس از دوران بارداری به راحتی وزن مطلوب و سابق خود را بازیابد.

متخصص پزشکی ورزشی با تاکید بر اینکه مادر باردار پیش از شروع به ورزش باید یک سری موارد را با پزشک متخصص مربوطه بررسی کند تصریح کرد: کم خونی شدید، نامنظم بودن ضربان قلب، برونشیت مزمن، دیابت کنترل نشده، لاغری یا چاقی بیش از حد، رشد با تاخیر جنین، داشتن مشکلات حرکتی و ارتوپدی، فشارخون مزمن، تیروئید و یا تشنج کنترل نشده و یا استفاده از مواد دخانیات منع نسبی ورزش، تعدیل نحوه یا کاهش شدت آن را به همراه داد.

وی اظهارداشت: زنان باردار توجه داشته باشند که بیماری‌های شدید قلبی، ریوی، چندقلویی، خطر زایمان زودرس، خونریزی پایدار سه ماهه دوم و سوم بارداری، جفت سره راهی پس از هفته بیشت و ششم بارداری، پارگی غشای بارداری مواردی هستند که منع مطلق ورزش را به همراه دارند.

کریمی دوران بارداری را به سه بخش سه ماهه اول، دوم و سوم تقسیم و خاطرنشان کرد: اگر مادر باردار به صورت فیزیکی فردی فعال و با آمادگی جسمانی مناسب باشد می‌تواند ورزش خود را با آغاز بارداری نیز ادامه داده و تنها مدت و شدت آن را کاهش دهد.

ورزش‌های خوابیده به پشت ممنوع

وی با اشاره به رخداد اتفاق‌هایی برای بدن در دوران بارداری که فرد باید به آن توجه کند عنوان کرد: شل شدن برخی عضلات که احتمال ایجاد کمردرد را افزایش می دهد، بزرگی رحم که تعادل بدن را تغییر می‌دهد، حجم بالای جنین و رحم از هفته ۱۶ به بعد (انتهای ماه چهارم) مانع از انجام ورزش‌ها و نرمش‌های خوابیده به پشت می‌شود و نباید این حرکت انجام شود زیرا به رگ‌های وریدی بازگشت خون به قلب فشار وارد کرده و به فرد آسیب می‌زند.

نایب رییس هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان افزود: برخی اوقات در عضلات دیواره شکم حالتی به نام دیاستاز (باز شدن بافت همبند جداره عضلات شکم) ایجاد می‌شود و در این موارد باید از انجام ورزش‌هایی که به این جداره فشار وارد می‌کند خودداری کرد.

وی ادامه داد: مادران باردار باید توجه داشته باشند که هنگام ورزش از حبس نفس و زور زدن خودداری کنند زیرا این اقدام موجب افزایش فشارخون و بروز مشکلاتی در افراد خواهد شد.

کریمی گفت: بهتر است مادران باردار سه تا ۵ روز در هفته و هر بار به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه ورزش کنند و به گرم کردن و سرد کردن بدن، قبل و بعد از انجام فعالیت‌های ورزشی توجه کنند.

وی عنوان کرد: مقدار ورزش در زنان باردار باید ۱۵۰ دقیقه در هفته با شدت متوسط و یا ۷۵ دقیقه در هفته با شدت زیاد انجام شود که این میزان به شرایط مادران بستگی دارد.

شدت و زمان ورزش باید متناسب با توان و شرایط مادر باردار باشد

این متخصص پزشکی ورزشی تصریح کرد: شدت ورزش باید براساس سن، وزن، ضربان قلب و توانایی بدنی مادر باردار باشد و ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا، دوچرخه سواری، ورزش‌های هوازی، یوگا و پیلاتس برای زنان باردار مناسب است.

وی همچنین با اشاره به اینکه ورزش‌های برخوردی، غواصی، کوهنوردی و رقابتی مانند فوتبال برای بانوان باردار مضر و خطرناک است یادآورشد: زنان باردار شرایطی که احتمال خطر ایجاد می‌کند را در نظر گرفته و سپس ورزش کنند.

کریمی  با تاکید بر مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب توسط مادران باردار گفت: از ورزش کردن در شرایط آب و هوایی خیلی گرم به ویژه در سه ماهه اول بارداری خودداری کند زیرا اثرات بسیار بدی روی جنین دارد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه مادران باردار از ورزش و پیاده روی در هوای آلوده شهر پرهیز کنند خاطرنشان کرد: در طول بارداری میزان نیاز روزانه افراد ۳۰۰ کیلوکالری افزایش می‌یابد و مادر باردار باید با توجه به این افزایش نیاز تغذیه خود را برنامه ریزی کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha