به گزارش ایرنا حمایت از تولید داخلی، خودکفایی تولید کالا در سیستان و بلوچستان و تشویق مصرفکنندگان به خرید محصولات داخلی منجر به رشد اقتصاد و توسعه این منطقه خواهد شد و در نتیجه به افزایش اشتغال، ثبات قیمت کالاها و افزایش کیفیت محصولات کمک میکند.
تولید کالاهای اساسی در هر استانی علاوه بر تامین نیازهای داخلی و مزیت رقابتی که میتواند برای آن ایجاد کند از افزایش قیمتها ناشی از حمل و نقل از مبداهای مختلف جلوگیری میکند.
سیستان و بلوچستان دارای ظرفیتهای فراوانی اعم از معادن، کشاورزی و صنعتی است که اگر جوان بودن جمعیت این منطقه را با ظرفیتهای آن جمع کنیم قطعا با وجود مرز باید به یکی از قطبهای اقتصادی در کشور تبدیل شود از اینرو اگر هر کدام از ما به تولیدات استان خودمان پایبند باشیم مسلما تولیدکنندگان رغبت بیشتری برای تولید پیدا کرده و نتیجه آن بکارگیری و اشتغال جوانان خودمان خواهد شد و دیگر هیچ خانوادهای با بیکاری و آسیبهای ناشی از آن دست و پنجه نرم نخواهد کرد.
واحدهای تولیدی نیازمندیهای شان را از داخل سیستان و بلوچستان تامین کنند
استاندار سیستان وبلوچستان گفت: مجموعه دستگاههای اجرایی و خدماتی و کارخانجات و بنگاه های اقتصادی بزرگ استان نیازمندیهای خود را با اولویت محصولات داخلی از محل تولید داخل استان تامین کنند.
حسین مدرس خیابانی افزود: اینکه دستگاههای اجرایی و کارخانجات نیازمندی های شان را از خارج استان تامین میکنند قابل قبول نیست و در این راستا برای حمایت از صنایع کوچک، صدا و سیما و سایر رسانهها هم بایستی نقشآفرینی و اطلاعرسانی کنند.
وی بیان کرد: صنایع کوچک حلقه واسطه برای تامین نیازهای قطعات و تجهیزات صنایع بزرگ و مادر هستند و باید تلاش کنیم بخشی از مشکلات این صنایع از جمله تسهیلات مورد نیاز و مشکلات مربوط به بازار و نقدینگی این واحدها برطرف شود.
وی تصریح کرد: برای حل مشکلات واحدهای صنعتی کوچک مقرر شد؛ مجموعه پارک علم و فناوری و سازمان صمت استان در قالب ستاد تسهیل موضوع صادرات محصولات تولیدی این واحدها را مرتفع کنند.
استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: باید تلاش کنیم؛ صنایع کوچک را توسعه دهیم زیرا در این صنایع هم سرانه سرمایه گذاری برای اشتغال پایین است و هم با سرمایه اندک اشتغال قابل قبولی ایجاد می شود.
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه شرکت های دانش بنیان در زاهدان افزود: این مجموعه نمایشگاهی که با تلاش متولیان امر برپا شده، توانسته است بخش عمدهای از صنایع کوچک و صنایع تولیدی و صنایعی که در استان ایجاد اشتغال میکنند را به استان بیاورند و این بسیار امیدوارکننده است.
مدرس خیابانی بیان کرد: محصولات تولیدی این واحدها قابلیت صادرات دارد و بسیاری از شرکتهایی که در این نمایشگاه حضور دارند شرکتهای دانشبنیان هستند که قطعات خاص را برای صنایع بزرگ تولید میکنند و اشتغال مولد هم برای استان ایجاد کرده اند.
کاربران فضای مجازی و نظرشان در مورد استفاده از تولیدات داخل سیستان و بلوچستان
جستوجو در فضای مجازی نشان دهنده ویدیوهای زیادی از استاندار سیستان وبلوچستان است که تاکید بر توسعه اقتصادی و بهره گیری از کالاهای تولیدی داخل استان دارد؛ فیلمهایی که مورد استقبال بسیاری از کاربران فضای مجازی قرار گرفته و کاربرانی که با انتشار این ویدیو نگاه خود را به استفاده از ظرفیتهای تولیدی استان بازگو کردند.
استاندار سیستان وبلوچستان: استفاده از محصولات سایر استانها که مشابه آن در این منطقه تولید میشود خیانت به استان است
پ.ن: این دقت نظر وتذکر قاطعانه استاندار، بسیار بجا وامیدوار کننده بود، اما جناب #مدرس_خیابانی؛ فکری بحال مدیریت سفرهای مقامات ملی به استان وتدبیری برای مواجهه آنان با #واقعیت های موجود کنید.
وی در ادامه این رشتو(رشته توییت) افزود: نگاه تجملاتی و بی توجهی به ظرفیتهای داخلی از طرف برخی مدیران درد است اما اتفاق تازهای نیست. آنچه این روزها بیشتر قلب مردم مظلوم استان را ب درد می آورد بَزَک سؤمدیریت ها و ارائه گزارشات تخیلی پشت درهای بسته، برگزاری مجامع و جلساتی با حضور افراد گزینش شده، آمارسازی، شوآف و ... است
بیتردید با این روند اسف بار (که متاسفانه اخیرا بسیار رایج تر هم شده) نمی توان امید چندانی به وقوع تغییری به نفع مردم، #توسعه پایدار#پیشرفت و آبادانی در سیستان و بلوچستان داشت.


فرد دیگری با نام علی پاکاری با اشاره به کمبود کارخانه تولید پارچه نوشت: نوروز رفتیم چابهار، ساحلش قشنگ و اکثر اجناسش هم خارجی بود. تو راه برگشت برای #حمایتازکالای_داخلی لباس محلی ( بلوچی ) سفارش دادم، خودتون ملاحظه بفرمائید: ۷۰ تومن "پارچه خارجی"+ ۳۰ تومن "دستمزد خیاط خارجی"=۱۰۰ تومن هزینه لباس کاش #سیستانوبلوچستان کارخونه تولید پارچه داشت.
رونق تولید عامل توسعه سیستان وبلوچستان
کشوری که بتواند کالاهای مورد نیاز خود را تولید کند و به بهترین شکل ممکن از ظرفیتهای خود بهره ببرد از هیچ تکانه اقتصادی نخواهد لرزید و رسیدن به قلههای توسعه در ابعاد مختلف برایش دست یافتنیتر است حال اگر این استفاده از ظرفیت تولید در سیستان و بلوچستان نهادینه شود دیگر شاهد پسوند محرومیت برای این خطه از میهن عزیزمان نخواهیم بود.
واکنش کاربران فضای مجازی به استفاده از کالای تولیدی سیستان و بلوچستان که به چند موردی از آنها اشاره کردیم و نظر مسوولان استان نشان میدهد این منطقه هر چند از نگاههای کلیشهای و تصویرسازیهای ناهمگون رنج میبرد اما در ابعاد مختلف پتانسیل خودکفایی و تولید انواع کالاها را دارد که نیاز است متولیان امر به این مساله مهم توجه کنند و مثل همان ویدیویی که در ابتدای گزارش دیدید کلوچه تولید غیر استانی جلوی هیچ وزیر و وکیلی گذاشته نشود و دسترنج مردم این خطه و تولیداتشان مورد استفاده قرار گیرد.
نظر شما