به گزارش ایرنا، سایمون کلارک معاون وزیر دارایی انگلیس امروز (پنجشنبه) در گفتوگو با شبکه خبری اسکای ادعا کرد که حجم سوخت منتقل شده به پمپبنزینها در روزهای اخیر بیشتر از اندازهای است که به فروش میرسد.
وی بر همین اساس نتیجه گرفت که سوخت به اندازه کافی موجود است و بحران به طور کامل تحت کنترل درآمده است.
این مقام انگلیسی اذعان کرد، اوایل هفتهای که گذشت ذخایر ۶۰ درصد پمپ بنزینها تمام شده بود، اما دیروز (چهارشنبه) این آمار به ۲۷ درصد رسید و اوضاع به تدریج رو به بهبودی است.
به گفته معاون وزیر دارایی انگلیس، دولت هنوز از ظرفیت ارتش استفاده نکرده اما این نهاد نظامی همچنان در حالت آماده باش به سرمیبرد. وی بیان داشت که ۱۵۰ راننده ارتش آمادگی دارند تا در صورت لزوم تانکرهای سوخت را در سراسر کشور جابهجا کنند. وی مدعی شد که اگر مردم به صورت عادی خرید کنند بحران بر طرف میشود.
بحران کمبود سوخت در انگلیس به دنبال کمبود رانندگان کامیون به وجود آمده که به دلیل ابتلا به کرونا خانهنشین شدهاند. تشکیل صفهای طولانی مقابل پمپبنزینها از عصر جمعه هفته گذشته آغاز شد و به رغم ادعای دولت مبنی بر نبود مشکل کمبود سوخت، اوضاع همچنان ادامه دارد.
بر اساس مشاهدات خبرنگار ایرنا در لندن صفهای طولانی مقابل پمپ بنزینها که در برخی نقاط صدها متر ادامه دارد همچنان برجاست. مردم بر خلاف ادعای دولت از وضعیت بهوجود آمده وحشت کردهاند و برخی علاوه بر پرکردن باک خودروهای خود، چند گالن اضافه بنزین هم خریداری و ذخیره میکنند.
وزارت حمل و نقل انگلیس اعلام کرد که به لطف بحران سوخت در کشور سطح ترافیک با شش درصد کاهش، به پایینترین حد از زمان شیوع کرونا رسیده و به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت که سطح انتشار گازهای کربنی هم کاهش یافته است. این مساله زمانی اهمیت پیدا میکند که بدانیم انگلیس یک ماه دیگر میزبان اجلاس بینالمللی تغییرات آب و هوایی با حضور رهبران کشورهای جهان خواهد بود.
اما انجمن خردهفروشان سوخت در انگلیس روز پنجشنبه هشدار داد که ذخایر سوخت بسیاری از پمپبنزینها در کشور رو به پایان است. «گولدن بالمر» مدیرعامل این نهاد انگلیسی عنوان کرد که با توجه به هجوم مردم به پمپبنزینها و افزایش بی سابقه سطح تقاضا، ذخایر سوخت به رغم دریافت محمولههای جدید، سریعتر از قبل تمام میشود. وی همچنین اشاره کرد که در برخی مناطق، رانندگان به کارکنان پمپبنزینها توهین کرده و آنها را مورد آزار فیزیکی قرار میدهند.
دیروز نشریه تایمز لندن به نقل از منابع مطلع در صنعت نفت هشدار داد که بحران کنونی ممکن است تا یک ماه دیگر به طول بینجامد. منابع یاد شده گفتهاند که حتی اگر وحشت مردم هم فروکش کند، تکمیل ظرفیت جایگاههای سوخت در این کشور معضلی است که دستکم چند هفته طول میکشد. یکی از منابع مطلع به تایمز گفت که این مساله حتی در مورد پمپبنزین های شرکت بریتیش پترولیوم هم که از روزهای نخست بروز بحران، فروش سوخت را سهمیه بندی کرد صدق میکند.
احزاب سیاسی مخالف دولت، نخست وزیر انگلیس را که با اجرای طرح اولویتبندی تخصیص بنزین به مشاغل کلیدی مخالفت کرده، متهم به مدیریت نیمهجان بحران کنونی کردهاند. بوریس جانسون سهشنبه گذشته در اظهار نظری ادعا کرد که بحران کمبود سوخت فروکش کرده و از مردم خواست تا زمانی که نیاز واقعی دارند به پمپ بنزینها مراجعه کنند. با این حال رسانهها گزارش میدهند که اطمینان دولت تاثیر معکوس بر افکار عمومی داشته و مردم را مضطرب کرده است.
نظر شما