اقتدار ایران و حل مشکلات در گروی مشارکت حداکثری در انتخابات است

لارستان – ایرنا- انتخابات همواره در ایران اسلامی و آنگاه که با شهد شیرین حضور و دلدادگی مردم همراه شود صحنه همبستگی، همدلی، عزت و شورآفرینی و عالی ترین و باارج ترین مظهر جمهوریت و مایه استحکام و بقای نظام و انقلاب است.

نکته حائز اهمیت در این رهگذر آن است که هیچگاه هیچ خللی ، مشکل، بحران و تنگنایی و البته تطمیع و تحریمی نتوانسته که در عزم راسخ و این حضور معنادار و دشمن هراس ملت بایستد و این امت همیشه در صحنه نشان داده که همواره به انقلاب، نظام و نهضتشان وفادار و در هر بزنگاه حساس که نیازمند حضور و همبستگی و ایثار است همگام و درمیدانند.
قطعات پازل پرشکوه "انتخابات" این روزها درحال چینش نهایی است و جناح ها وطیف های مختلف سیاسی می خواهند به انحای مختلف خود را در پیشگاه مردم ثابت کنند و در حقیقت میزان رای آوری و اقبال عمومی نسبت به کاندیداهای خود را مورد سنجش و محک قرار دهند.
بی تردید با قراردادن همه قطعات این پازل و ازبین همه مراحل و فرآیند آن که البته هرکدام نیز پیش نیاز و مکمل مرحله دیگر است یکی از ناب ترین، برجسته ترین و با ارج ترین مراحل آن را اگر بخواهیم مورد کنکاش و بررسی بیشتر قرار دهیم موضوع حضور در پای صندوق های رای به عنوان زیباترین شکوه از نوع مشارکت سیاسی خواهد بود که از قضا باید به دست مبارک امت نیز رقم خورد.
اما این حضور و شکوه و شور از دل صندوق های رای و صحنه عظیم انتخابات و این عزتمندی و فرازمندی به عقیده کارشناسان، فعالان سیاسی و دلسوزان زمانی پرمعنا تر خواهد شد و می تواند دگر بار خاطر دشمنان در کمین نشسته را مکدر و دل های دوستداران و دلدادگان به حریم این نظام و انقلاب را امیدوارتر سازد که توام با رقابتی معنادار و البته امکان حضور همه افراد و طیف های مختلف و گروه های سیاسی و شایستگان نیز فراهم شود.

تنوع نامزدها بهترین راهکار افزایش مشارکت انتخابات
استاد دانشگاه‌های شیراز و لارستان معتقد است که تنوع و تکثر نامزدها و حضور افراد با تفکرات مختلف از همه جناح‌های سیاسی بهترین راهکار برای افزایش میزان مشارکت مردم در عرصه انتخابات است.
کاظم رحیمی نژاد در مصاحبه خود با ایرنا اظهار داشت:  این واقعیت را باید پذیرفت که یکی از موانع جدی تحقق نیافتن حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رای نبود تنوع نامزدها خواهد بود.
وی ادامه داد:‌تلاش و خواست دشمن و مخالفان نظام و انقلاب، کاهش مشارکت مردم در انتخابات است؛ باید بدانیم و مراقب باشیم که ناخواسته در زمین دشمن بازی نکنیم و راه حضور حداکثری مردم و دلسوزان به انقلاب را باید بیش از پیش در این عرصه حساس سیاسی فراهم کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان استان فارس گفت: باید شرایط لازم برای حضور حداکثری مردم از سوی مسئولان و متولیان امر در ابعاد مختلف فراهم شود و افکار عمومی، تاثیر رای خود را در سرنوشت و شرایط کشور ببینند.
او همچنین به شکل و محتوای انقلاب یعنی جمهوریت و اسلامیت آن اشاره کرد و گفت:‌ مبنای انقلاب اسلامی بویژه جمهوریت نظام بر پایه همین مشارکت و تصمیم سازی مردم و نقش آنها بر سرنوشت خودشان استوار است.
وی گفت: امام خمینی (ره) در تشکیل حکومت خود بر این اصل تاکید می کردند و تایید دولت را منوط به حضور و خواست مردم می دانستند و پس از پیروزی انقلاب در۱۲ فروردین سال ۵۸ نیز با برگزاری رفراندوم که همه مردم از هر گروه و سلیقه و دیدگاهی نیز قدرت انتخاب داشتند، تایید نظام جمهوری اسلامی را نیز مشروط به خواست عمومی جامعه بیان کردند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد:‌ انتخابات در بسیاری از جوامع و کشورهای مدعی دموکراسی همواره یکی از ارکان اساسی و مترقی ترین عامل و راهبرد در تحکیم پایه های قدرت و مشروعیت نظام سیاسی و همچنین غلبه بر مشکلات داخلی آنها محسوب می شود.

انتخابات نماد مردم سالاری دینی
همچنین یک فعال سیاسی و مدرس دانشگاه های فارس نیز انتخابات را رکن رعنای مردم سالاری دینی و یکی از وجوه برجسته در تداوم، استحکام و مسیر عزتمند پایه های انقلاب دانست و به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: مردم و هر شخصی که که دل در گرو این انقلاب دارد خود را در تصمیم گیری ها شریک و مسئول  می داند که البته بارزترین آن صحنه انتخابات است.
ناصر بهمنی می گوید: اگر شرایط برای ظهور و بروز همه نگرش ها و طیف های موجود سیاسی و افراد و گروه هایی که مورد قبول و پذیرش قانون اساسی است فراهم شود بی تردید این انتخابات همچون بسیاری از انتخابت های گذشته که صحنه  ناب همسبستگی و مشارکت مردم بوده است نیز تکرار خواهد شد.
وی بیان کرد: همه ما موظفیم که اعتبار ملی کشور و نظام را بالا ببریم و انتخابات را پرشور و مردم را به حضور در صحنه راغب و تشویق کنیم.
وی با بیان اینکه ایران اسلامی منظومه و رنگین کمانی از اقوام، ادیان و مذاهب و قومیت ها و تنوع‌های فرهنگی است، تاکید کرد: هر انسان دین باور و وطن دوستی که دل در گروه آبادانی و شکوه کشور ایران اسلامی دارد باید در این عرصه حساس مشارکت فعال داشته باشد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: هر بار لازم بوده و گفته شده است، اعتماد کردیم، مردم را شور آفریدیم و هرچه توانستیم از کوپن‌های اعتبار سیاسی خود برای اعتلای ایران و نظام اسلامی هزینه کرده ایم و همچنان نیز آماده هستیم در این راه حرکت کنیم اما از مسئولان و عوامل و دست اندرکاران امر انتخابات می خواهیم امکان حضور همه طیف ها و افراد لایق نیز فراهم شود.
وی گفت: ما نمی گوییم که تنها حضور طیف اصلاح طلب در انتخابات فراهم شود حرف ما همواره این بوده است که باید انتخابات رقابتی باشد و حضور برای همه افراد در همه گروه های مختلف سیاسی که به قانون اساسی پایبند هستند فراهم شود.

انتخاباتی پر شور با ایجاد فضای رقابتی
فعال سیاسی و دبیرانجمن جامعه پزشکی استان فارس معتقد است که چنانچه فضای رقابتی برای حضور همه طیف‌های سیاسی در انتخابات خرداد ۱۴۰۰شکل گیرد، حتی با وجود برخی مشکلات و تنگناهای اقتصادی می‌توانیم امیدوار به شور و شعف انتخاباتی و حضور مردم در این صحنه حساس باشیم.
اکبر اجرایی به ایرنا می گوید: چنانچه فضای رقابتی برای همه گروه های سیاسی که به قانون اساسی پایبند هستند در این عرصه فراهم شود و مردم احساس کنند که می توانند از میان تعداد افراد و گزینه های مختلف ، اقدام به انتخاب آزاد و موثر شخص مورد نظر خود کنند بدون شک می توان امیدوار به افزایش میزان مشارکت مردمی و ایجاد شور انتخاباتی بود.
این فعال سیاسی اظهار داشت: آنچه مسلم است و روند حاکم و همچنین سیر تحولات سیاسی در کشور نیز نشان می دهد این است که فضای انتخاباتی تاکنون آنگونه که در حد انتظار برخی فعالان و کنشگران سیاسی بوده فراهم نشده که البته با تحرکات و مشخص شدن داوطلبانی از جناح ها و طیف های مختلف طی روزهای آینده می توان انتخاباتی پرشور و با پیش بینی حضور حداکثری مردم را رقم زد.
اجرایی بر این باور است که البته تحلیل و تفسیر و تبیین فضای کلی انتخابات هم از سوی برخی صاحب‌نظران و حتی طیف های مختلف سیاسی نیز بر این امر صحه گذاشته که اگر چنین امری تحقق یابد آن انتظار و هدف بلندی که در انتخابات نهفته است و آن هم تاثیر شگرف و امیدوارکننده حضور حداکثری مردم در این صحنه مهم سیاسی است، دست یافتنی خواهد بود.
او بیان می کند: فراموش نکنیم که این شور، شکوه و  اقتدار هم می آفریند و افزایش میزان مشارکت و آرای بالای مردم همچنان که در برخی انتخابات گذشته به خوبی این مهم تحقق یافت سبب بالندگی و عزت روزافزون کشور در عرصه های مختلف خواهد شد.
اجرایی می گوید: محور و وجه مشترک در برداشت ها ، تحلیل ها و نگاه بسیاری از سیاسیون و صاحبنظران و کنش گران سیاسی و حتی از منظر جامعه شناختی نیز تبیین شده این است که همواره تلاقی دو جریان یعنی ایجاد رقابت معنادار میان همه طیف های مختلف سیاسی در کنار مشارکت مردمی می تواند بسترساز توسعه ، استحکام و تداوم بیش از پیش نظام و مصونیت بخش کشور از تلاطم ها و خطرات و فشارها از متن جامعه و یا در عرصه های بین المللی باشد.
وی بر این باور است که تجربیات انتخابات های گذشته بارها نشان داده که حتی با وجود مشکلات و دغدغه ها و امروز که چالشی فراتر همچون کرونا بر فضای انتخاباتی و امور دیگر سایه افکنده است و بر مشکلات معیشتی مردم نیز دامن زده اما اگر فضا برای حضور همه طیف ها و جریان ها فراهم شود باز هم می توان به آن هدف که همان مشارکت پرشور و مثال زدنی مردم در انتخابات هست، امیدوار بود.
او می گوید: بدون شک هر چه همراهی، همگامی و مشارکت مردم در این عرصه بیشتر باشد به همان میزان که طمع ورزی دشمن را کمتر می کند، غلبه بر مشکلات، تنگناها و چالش های داخلی از جمله در زمینه مسایل اقتصادی و معیشتی نیز آسان تر خواهد شد.
وی با بیان اینکه مردم ایران نشان داده اند که در عرصه های حساس همچون انتخابات همواره پشتیبان نظام خود هستند و پشت کشورشان را خالی نمی کنند، گفت: رئیس جمهوری که با پشتوانه عظیم و با ۲۵ یا ۳۰ میلیونی رای مردم انتخاب می شود علاوه بر حضور مقتدرانه و عزتمند در عرصه بین المللی و در هنگامه و مواجهه با دیگر کشورها مقتدرانه از منافع و عزت این کشور دفاع خواهد کرد.

گفتمان حزبی قوی بهترین راهبرد برای افزایش مشارکت
یک فعال سیاسی اصولگرا در لارستان فارس نیز معتقد است که ورود کاندیداهای قوی و با برنامه و نه فقط افراد شناخته شده در عرصه انتخابات ریاست جمهوری می‌تواند شور انتخاباتی ایجاد کند و زمینه افزایش مشارکت مردم را نیز بالا ببرد.
رستم روانبخش تنوع نامزدها در انتخابات را برای ایجاد شور و امید و افزایش میزان مشارکت مردم امری ضروری دانست اما در عین حال گفت: باید عرصه انتخابات برای افراد قوی تر و با برنامه از همه گروه ها و طیف های مختلف سیاسی در همه جای کشور نیز فراهم شود.
او در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افزایش شور انتخاباتی و مشارکت نباید به هر قیمتی باشد ، به عنوان نمونه اینکه کاندیدایی از یک طیف سیاسی بخواهد برای ایجاد شور انتخاباتی رقیب خود را تخریب کند و به نوعی موجب ترور شخصیتی او شود و بخواهد با بروز هیجانات غیر منطقی شور و امید ایجاد کند این هم از نظر اخلاقی، شرعی و هم قانونی امری مطرود است.
این فعال فرهنگی رسانه ای می گوید: رسانه ها و سایر نهادهای اجتماعی ، نخبگان و حتی فعالان سیاسی می توانند در گرم کردن تنور انتخابات موثر باشند و ازهم اینک اقدام کنند و مردم را با راهکارهای اصولی به حضور و شور انتخاباتی فرا بخوانند.
روانبخش گفت: یکی از شاخص های اساسی که همواره نقشی تعیین کننده در ایجاد شور و مشارکت مردم در عرصه انتخابات دارد، حضور افرادی از گروه ها و طیف ها و احزاب مختلف سیاسی در این عرصه است.
وی تصریح کرد: اما این تنوع و حضور طیف ها و گروه های سیاسی نیز مشروط است و کسانی که شرایط قانونی و تایید صلاحیت لازم از مجاری و نهادهای ذیربط را داشته باشند و به نحوی به ایجاد رقابت سالم انتخاباتی منجر شود امری منطقی و پذیرفته شده در صحنه حساس انتخابات محسوب می شود.
روانبخش ضرورت تفکر حزب گرایی و تحزب واقعی در صحنه سیاسی و انتخابات را یادآور شد و افزود: حرکت در این مسیر و گفتمان حزبی در واضح ترین حالت آن امکان رقابت سالم تر و تصمیم گیری بهتر را برای آینده شهر و کشور فراهم می کند.
وی با بیان اینکه ضعف گفتمان حزبی و حرکت در این مسیر هم اینک در عرصه انتخابات شوراهای اسلامی شهر به وضوح محسوس است، گفت: یکی از آفت ها و آسیب های جدی در عرصه انتخابات شوراها همین گزینش افرادی با نگاه های قومیتی ، منطقه ای و یا هم محله ای به جای سایر ملاک های لازم و ضروری دیگر  است.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: وقتی تفکر و اندیشه قومیتی و منطقه ای حاکم باشد و انتخاب و گزینش افراد اصلح با ملاک ها و معیارهایی همچون توانمندی، تعهد و تخصص و تجربه صورت نگیرد ، دودش به چشم خود مردم می رود و البته به نظر می رسد این آفت که همواره در عرصه انتخابات شوراها و مجلس دیده شده همچنان ادامه دارد.

اولویت مجریان برگزاری انتخاباتی سالم و با حضور حداکثری
اطمینان بخشی و عزم راسخ مجریان و همه دست اندرکاران امر انتخابات در دولت تدبیر برای برگزاری یک انتخابات سالم، امن، قانونمند و دفاع از تک تک آرای مردم با حضور و مشارکت حداکثری و پرشور به نکته قابل تامل و امیدبخش برای افکار عمومی جامعه ، نخبگان و قشرهای مختلف جامعه تبدیل شده و البته مسیری روشن را فرا روی خود مجریان و متولیان امر انتخابات قرار داده است.
استاندار فارس همواره در جلسات و نشست های خود نیز همواره ضمن تاکید بر لزوم کوشش برای فراهم کردن زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات معتقد است که برگزاری انتخاباتی پرشور و سالم، زمینه‌ساز پیشرفت و توسعه هرچه بیشتر کشور را نیز رقم خواهد زد.
عنایت‌الله رحیمی می گوید: تحقق این مهم و مشارکت مردم در انتخابات مستلزم برخی ملزومات و مقدمات از جمله رضایت‌مندی عمومی است که همه مجموعه‌ها و قوا باید در راستای تامین آنها کوشا باشند.
استاندار فارس پیش از این در سخنانی خطاب به فرمانداران شهرستان های ۳۶ گانه استان فارس بر بی طرفی همه مجریان به ویژه فرمانداران و برگزاری یک انتخابات پرشور و اطمینان بخش و قانونمند تاکید کرد.
استاندار فارس با اشاره به این که انتخابات فرصتی که مردم با آرای خود تلاش می کنند در قوه مجریه و همچنین پارلمان های محلی اثرگذار باشند ، ادامه داد: بر اساس بیانات مقام معظم رهبری و نیز قانون ، تلاش ما این است که انتخاباتی سالم ، قانونمند ، رقابتی ، مشارکتی و امن برگزار کنیم.
رحیمی با بیان اینکه اعضای شعب باید افرادی متعهد و بی طرف باشند که از ابتدا تا انتها در شعب حضور داشته باشند و در شرایط فعلی حاضر به پذیرش مسئولیت باشند ، گفت: فرماندار به عنوان مجری انتخابات باید نیروهایی که برگزار کننده انتخابات هستند را انتخاب و بر عملکرد آن ها نظارت داشته باشد تا شاهد انتخاباتی خوب و مطلوب باشیم.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ در سراسر کشور برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha