سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی گتوند برخورد قضایی به دنبال دارد

دزفول-ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گتوند گفت: کشاورزانی که اقدام به آتش زدن کاه و کلش و بقایای کشت در اراضی پس از برداشت محصول می کنند با برخورد جدی و بدون اغماض قانون مواجه می شوند.

عبدالرضا نوری کوله مرز روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه آتش زدن بقایای مزارع کشاورزی پس از برداشت محصول، روشی مرسوم ولی اشتباه است، افزود: متأسفانه این روش بین کشاورزان مرسوم و هر ساله پس از برداشت محصول، خسارت جبران ناپذیری به محیط زیست، اراضی زراعی و اموال عمومی و خصوصی می زند.

وی به افزایش ورودی پرونده های کیفری و حقوقی به دادگستری در این مقطع زمانی اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه این اقدام از ناحیه هر فردی اعم از کشاورز یا غیر آن صورت می گیرد، بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک دارای مجازات جزای نقدی درجه ۶ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ است.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گتوند افزود: همچنین قانونگذار در ماده ۶۸۸ قانون  مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ (کتاب تعزیرات و مجازات های بازدارنده) به این موضوع اشاره کرده است که اگر چه در صورت به اموال عمومی یا خصوصی خسارت وارد شود، عامل آتش سوزی محکوم به جبران خسارت مذکور خواهد شد.

نوری کوله مرز ادامه داد: با توجه به فرا رسیدن فصل برداشت محصولات کشاورزی (گندم، جو و...) مورخ جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم در دادگستری شهرستان گتوند ششم اردیبهشت با حضور ریاست دادگستری، مدیران ادارات جهاد کشاورزی، حفاظت محیط زیست، نیروی انتظامی، فرمانداری و منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار شد.

وی به مصوبات این جلسه اشاره کرد و گفت: در این جلسه مصوب شد ادارات ذیربط و متولی تمام اقدامات پیشگیرانه در این خصوص را انجام داده و در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی به سرعت به دادستانی گزارش کنند تا با تشکیل پرونده قضایی با عامل یا عوامل آتش سوزی برابر قوانین مذکور برخورد  شود.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گتوند افزود: بدیهی است مطابق ماده ۲۰ قانون هوای پاک نیروی های انتظامی و ماموران جهاد کشاورزی، حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری به عنوان ضابطین عام و خاص به محض مشاهده هرگونه آتش سوزی در راستای ماده ۴۴ و ۴۵ قانون آئین دادرسی کیفری باید اقدام به دستگیری عامل یا عوامل آتش سوزی باقی مانده اراضی زراعی یا عرصه های ملی و منابع طبیعی  کنند.

نوری کوله مرز تاکید کرد: بهترین راه و شیوه پیشگیری از این دسته جرائم، فرهنگ سازی در میان کشاورزان از طریق آموزش و ترویج راهکارهای مناسب در این خصوص توسط دستگاه های متولی است و این موضوع یکی از مصوبات جلسه اخیر شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان بود و از رسانه های جمعی در فضای حقیقی و مجازی انتظار می رود در این خصوص اقدام کنند و همکاری لازم را با دستگاه های مربوطه داشته باشند.

وی درپایان تاکید کرد: چنانچه شهروندان از وقوع چنین آتش سوزی هایی مطلع شدند، سریعاً با پلیس ۱۱۰ نیروی انتظامی یا با ادارات مذکور تماس بگیرند و اطلاع رسانی کنند.

به گزارش ایرنا گندم، جو، کلزا، لیمو، انگور، انار، ذرت، بادمجان، خیار، یونجه، سبزی، کلم، کاهو، فلفل، هندوانه، خربزه، هویج، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پیاز، ماش و لوبیا از مهمترین محصولات کشاورزی شهرستان گتوند می‌باشند.

میزان تولید انواع محصولات کشاورزی از سطح اراضی آبی و دیم شهرستان گتوند حدود ۴۶۰ هزار تن است.

شهرستان گتوند با ۲ بخش مرکزی و عقیلی، پنج شهر گتوند، صالح شهر، ترکالکی، جنت مکان، سماله و ۴۵ روستا در شمال خوزستان واقع شده است.

بیش از ۳۲ هزار هکتار اراضی آبی و دیم در شهرستان گتوند وجود دارد.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha