یک هزار و ۵۰۰ تن کشمش از خُنداب استان مرکزی صادر شد

اراک -ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب گفت: یکهزار و ۵۰۰ تن کشمش سال گذشته از این شهرستان به خارج از کشور صادر شد که این امر نقش مهمی در اقتصاد این منطقه دارد.

«رضاحسین اسماعیلی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:  این میزان محصول  به کشورهای آذربایجان، روسیه، اوکراین و آلمان صادر شده است.
وی سطح زیرکشت باغ‌های شهرستان را ۱۳هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۶ هزار و ۵۰۰ تن  سردرختی و بقیه تاکستان انگور است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب اظهار داشت: تولید محصولات باغی این شهرستان ۱۷۰ هزار تن است که از این میزان ۱۲۰هزار تن انگور است که ۲۵درصد آن تازه خوری و ۳۰هزار تن آن تبدیل به کشمش می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات حوزه کشاورزی خنداب  ضایعات۱۰ تا ۲۰ درصدی تولیدات انگور است که این مشکل ناشی از روش کشت سنتی و قدیمی این محصول است.
اسماعیلی ادامه داد: برای رفع این مشکل و کاهش ضایعات انگور، در حال حاضر در شهرستان از روش کشت داربستی استفاده می‌شود و  تا کنون هفت هزار هکتار از روش سنتی به ایستاده داربستی تبدیل شده است.

وی در خصوص یکپارچه سازی دشت عمومی شهرستان نیز گفت: برخی اراضی کشاورزی میان وارثان تقسیم و خُرد شده بودند که اکنون قطعات پراکنده تجمیع و یکپارچه سازی اراضی انجام شده است.
  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب بیان کرد: آبیاری اراضی کشاورزی از شیوه سنتی و قدیمی که بهره‌وری کمی دارد به روش نوین تغییر یافته و از ۶۰۰ هکتار اراضی اکنون ۳۵۴هکتار  به سامانه آبیاری  نوین  مجهز شده‌اند.
شهرستان خنداب به مرکزیت شهری به همین نام در فاصله ۹۰ کیلومتر اراک واقع شده و  حدود ۶۰ هزار نفر جمعیت دارد.

مهمترین محصول این شهرستان انگور است که به صورت کشمش فراوری می‌شود و این منطقه بیشترین سطح زیر کشت انگور در استان مرکزی را دارا می‌باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha