با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و شکل گیری فضای انتخاباتی در جامعه اداره کل پژوهش و بررسیهای خبری ایرنا، در مدت یک هفته نظرات کاربرانش را در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ مورد سنجش قرار داد. پرسش های این نظرسنجی در روزهای ۲۱ تا ۲۹ بهمن ماه بر روی سایت ایرنا قرار گرفت و در مجموع حدود ۴ هزار نفر در این پژوهش آنلاین شرکت کردند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران "ایرنا" در این افکارسنجی آنلاین از مخاطبان خود خواست تا در مورد این که بهترین راه تحقق مشارکت گسترده در انتخابات ریاست جمهوری چیست ، اعلام نظر کنند. ۴۸.۶ درصد از مخاطبان « بهتر شدن شرایط اقتصادی و فضای بین المللی » را انتخاب کردند. ۲۴.۲ درصد « فراهم شدن شرایط برای حضور نامزدهای تمامی جریانات سیاسی» ، ۱۷ درصد « ایجاد حس خوشبینی و امیدواری در مردم نسبت به آینده» و ۱۰.۳ درصد « حضور چهره های جدید در انتخابات » را بهترین راه تحقق مشارکت گسترده در انتخابات اعلام کردند .
در این نظرسنجی چهار سوال؛ ۱- به نظر شما، کدام راهکار تنور انتخابات را در کشور بیشتر گرم می کند؟ ۲-به نظر شما، بهترین راه تحقق مشارکت گسترده در انتخابات ریاست جمهوری چیست ؟ ۳- نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را دراین مقطع تا چه حد قابل پیش بینی می دانید ؟ و ۴- انتخابات ریاست جمهوری خردادماه برگزار می شود. به نظر شما، فضای جامعه در حال حاضر تا چه اندازه انتخاباتی است؟ مطرح شد.
در پاسخ به سوال « به نظر شما، کدام راهکار تنور انتخابات را در کشور بیشتر گرم می کند؟» ۴۶ درصد مخاطبان « شروع برگزاری مناظره های انتخاباتی » را بهترین راهکار اعلام کردند. « ارایه برنامه انتخاباتی از سوی احزاب و تشکل های سیاسی » با ۲۸.۲ درصد، « فعال تر شدن رسانه های گروهی به ویژه صدا وسیما در بحث انتخابات » با ۱۴ درصد و « آغاز سفرهای استانی نامزدهای احتمالی » با ۱۱.۸ درصد در مراتب بعدی قرار گرفتند.
۳۸.۸ درصد مخاطبان این نظرسنجی قابل پیش بینی بودن نتایج انتخابات در این مقطع را «زیاد» دانستند . ۲۱.۸ درصد مخاطبان معتقدند نتایج انتخابات در این مقطع «اصلا» قابل پیش بینی نیست . ۲۰.۳ درصد پاسخگویان قابل پیش بینی بودن نتایج انتخابات را « تاحدی» و ۱۹.۱ درصد نیز « کم » بیان کردند.
همچنین در این نظرسنجی از مخاطبان خواسته شد تا در خصوص انتخاباتی بودن فضای جامعه در حال حاضر اعلام نظر کنند ؛ ۷۷.۸ درصد معتقدند در حال حاضر فضای جامعه «کم » انتخاباتی شده است . ۱۳.۴ درصد این فضا را « تاحدی » و ۸.۸ درصد نیز « زیاد » اعلام کردند .
سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به منظور اطلاعرسانی و کسب آرای عمومی در مورد موضوعها و مسائل مختلف جامعه از روز ۲۹ مهرماه برنامه «افکارسنجی» آنلاین را برای نخستینبار در تارنمای اصلی خود راهاندازی کرد.
ایرنا ضمن قدردانی از مشارکت مخاطبان در این رویکرد پژوهشی تاکنون توانسته دیدگاهها و مطالبات عمومی را در ۱۴ نظرسنجی برگزار شده در مورد موضوعات مختلف از جمله همه گیری کرونا، محدودیت های کرونا، خرید آنلاین و وضعیت بورس، خودرو، بازار مسکن، آلودگی هوا، افزایش نرخ ارز، ادامه محدودیت های کرونایی ، هتک حرمت مسئولان، افزایش پهنای باند و انتخابات ۱۴۰۰ مطرح کند.
نظر شما