سید کمال الدین میرجعفریان عصر سهشنبه در همایش چهرههای ماندگار روستایی که به صورت ویدیو کنفرانسی با حضور معاون اول رییس جمهوری و استانداریهای سراسر کشور برگزار شد، افزود: این استان بیش از سه هزار و ۲۰۰ روستای دارای سکنه و دو هزار و ۴۰۴ دهیاری و یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت روستایی دارد.
وی ادامه داد: خراسان رضوی قطب تولید محصولات دامی کشور به شمار میرود که این ارزش آفرینی مرهون تلاشهای تولیدگران عشایری و روستایی استان است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: در سالهای اخیر از طریق اعتبارات صندوق توسعه ملی و بانکهای عامل بیش از هشت هزار و ۱۵۱ طرح با دریافت ۶۸۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه در قالب طرحهای کارآفرینی و اشتغال روستایی با بیش از ۳۲ هزار نفر اشتغالزایی اجرا شده که نرخ بیکاری روستایی استان را به ۳.۱ درصد کاهش داده است.
وی افزود: بخش عمدهای از اقدامات توسعه گری توسط خیران و مجموعههای تسهیلگر نظیر بسیج، بنیاد برکت، کمیته امداد امام خمینی (ره)، نهادهای خیریه، سازمانهای مردم نهاد و فعالان بخش اقتصادی در مناطق مرزی و محروم روستایی در حال انجام است.
میرجعفریان ادامه داد: خیران خراسان رضوی در حوزههای مختلف از جمله توانمندسازی جوامع محلی، پرداخت تسهیلات و تسهیلگری و آموزش، مدرسه سازی و ساخت کتابخانه، ساخت مراکز بهداشتی، کمک به تکمیل زیربناهای عمرانی از جمله راه، تامین آب آشامیدنی، ساخت مسجد و کمک به اقشار آسیب پذیر فعالیت میکنند.
وی گفت: به منظور استفاده حداکثری از توان و ظرفیت خیران در برنامه ریزیهای دولت برای توسعه و عمران روستاها، هیات امنای خیران توسعه روستایی در استان تشکیل میشود.
معاون استاندار خراسان رضوی افزود: این هیات امنا با هدف تشویق، ترغیب و هدایت خیران فعال و تسهیل امور این بخش و حمایت جمعی از فعالان و علاقهمندان این حوزه تشکیل شده و با اعضای آن همفکری لازم به منظور بهره گیری از توان خیران در توسعه روستاها با همکاری دستگاههای اجرایی انجام خواهد گرفت.
در این همایش ویدیوکنفرانسی، پنج نفر از نیکوکاران خراسان رضوی شامل سید هدایت الله هاشمی نسب در حوزه مدرسه سازی، محمدرضا توکلی زاده در حوزه توانمندسازی جوامع روستایی و امور زیربنایی، عبدالله یزدانبخش در حوزه اشتغالزایی روستایی، حمیدرضا تیموری در حوزه رفع آسیبهای اجتماعی کودکان و ملوک گرجستانی در حوزه سلامت و ساخت خوابگاه دانشجویی حضور داشتند.
نظر شما