فصل برداشت مرکبات مازندران با تولید سه میلیون تن پایان یافت

ساری - ایرنا - مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران گفت: فصل برداشت انواع مرکبات به ویژه میوه پرتقال با تولید حدود سه میلیون تن از سطح ۱۱۵ هزار هکتار از باغ‌های استان به اتمام رسیده است.

هادی ایزدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این که امسال سال رونق و جهش تولید انواع مرکبات در مازندران بوده است، افزود: حدود یک سوم معادل ۷۰۰ هزار تن از محصول برداشت شده توسط باغداران و سورتینگ داران ذخیره سازی شد که از این پس بر اساس تقاضا وارد بازار می شود.

وی با بیان این که حدود ۹۰ هزار هکتار از باغ های مرکبات مازندران را درختان پرتقال تشکیل می دهد، ادامه داد: در حال حاضر فقط کمتر از ۱۰۰هکتار از باغ های مرکبات استان که از رقم پرتقال تابستانه است، هنوز به مرحله برداشت نرسیده است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران زمان برداشت برداشت پرتقال تابستانه  را از اواخر فروردین تا نیمه اول اردیبشهت سال آینده اعلام کرد و بیان داشت: در ۲ سال اخیر کاشت نهال پرتقال تابستانه بین باغداران رواج بیشتری یافته است.

ایزدی وضعیت کیفی و کمی مرکبات امسال استان را مطلوب توصیف کرد و بیان داشت: طبق بررسی های صورت گرفته باغداران مرکبات از وضعیت قیمت مرکبات در سال جاری راضی بودند و به طور میانگین چهار تا هشت هزار تومان در هر کیلوگرم سر باغ خرید و فروش شده است.

این کارشناس باغبانی مازندران به اهمیت مراقبت از میوه های ذخیره شده توسط باغداران تاکید کرد و گفت: مدیریت در تنظیم دما و رطوبت انبار برای حفظ کیفیت و کمیت میوه‌ها بسیار مهم است و توصیه می شود باغداران بازدید دوره‌ای حداقل دو هفته یک‌بار از میوه‌های انبارشده برای بررسی وضعیت سلامت میوه‌ها را انجام بدهند.

باغداران مرکبات مازندران هرس درختان را شروع کنند

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران  زمان هرس باغات را از دهه سوم بهمن تا دهه اول اسفند هر سال اعلام کرد و گفت: از آنجایی که امسال سال پر بار درختان مرکبات بوده است، برای حفظ تغذیه درخت ،باغداران هرس برگ و شاخه های سبز را بسیار خفیف انجام بدهند.

وی در عین حال تصریح کرد: شاخ وبرگ های خشکیده درختان مرکبات نیز باید به صورت عمیق هرس شود تا زمینه تحریک به رشد و رویش شاخه ها در درختان ایجاد شود.

هرس باردهی درختان مرکبات تکنیکی نیرومند، مفید و موثر در میزان تولید مطلوب و بهبود کیفیت میوه ها است.

افزایش نفوذ نور به داخل درخت و برقراری تعادل بین رشد رویشی و رشد زایشی، افزایش تولید شاخه های گل دهنده برگدار، افزایش اندازه و مقدار محصول ، بهبود کیفیت محصول داخل و بیرون درخت ، کنترل شکل و اندازه درخت ، سهولت اعمال مدیریت و کاهش هزینه ها از مزیت های آن است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =