استاندار اصفهان: دغدغه اصلی کشاورزان استان کمبود آب است

اصفهان- ایرنا- استاندار اصفهان گفت : باید فکر اساسی برای آبرسانی به کشاورزان این استان صورت گیرد و این مهم هم مشکلات متعدد و روش‌هایی مختلفی دارد.

به گزارش ایرنا، عباس رضایی روز یکشنبه در آیین تجلیل از هشت برگزیده ملی بخش کشاورزی این استان همزمان با سراسر کشور با حضور رییس جمهوری از طریق ویدئوکنفرانسی در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی استان افزود : دغدغه اصلی کشاورزان کمبود آب است که امیدواریم باران رحمت در استان اصفهان ساری و جاری شود.

وی ادامه داد: زاینده رود امید مردم و حیات اصفهان است، زاینده رود باید همیشه زاینده باشد و نباید از حرکت بیفتد.

رضایی نقطه نظرات کشاورزان را کارشناسی دانست و خاطرنشان کرد: ساماندهی رودخانه زاینده رود، جلوگیری از برداشت‌هایی بی رویه و مصرف بهینه آب درخواست کشاورزان استان است.

استاندار اصفهان افزود: آبرسانی از داخل اصفهان زمان‌بر است از این رو انتقال آب از خلیج فارس برای تامین آب صنایع استان یکی از روش‌هایی موجود است.

وی گفت: سال گذشته ۱۶ میلیارد مترمکعب آب از کشور خارج شده است که اگر این آب به سمت زاینده رود هدایت می‌شد دغدغه آب اصفهان تا سالیان سال برطرف می‌شد.

به گفته رضایی، پیگیر اجرایی شدن مسائل آب و دغدغه کشاورزان هستیم، امیدواریم انتقال آب از خلیج فارس به زودی انجام شود زیرا خواسته و و مطالبه بحق مردم این استان است.

وی اظهار داشت: با همدلی و وفاق و برادری و حفظ حرمت و منافع یکدیگر و در قالب برد- برد بسیاری از مسائل را حل و فصل کرد.

زمین‌های کشاورزی ۵۶۸ هزار هکتار برابر پنج درصد از مساحت استان و ۳.۹ درصد از اراضی کشور است، ۱۸۵ هزار نفر در بخش کشاورزی استان فعالیت می‌کنند، ۱۱ درصد از اشتغال و هفت درصد از تولید ناخالص ملی استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد، این استان به عنوان اصلی‌ترین کانون‌های کشاورزی کشور با برخورداری از تجارب در نوع کشت و کار در بسیاری از زمینه‌ها موفق بوده که توسعه صادرات بویژه در طول فعالیت عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم به ثبت رسیده است.

این سرزمین از حیث بخش‌ها و زیرمجموعه‌های مختلف صنعت کشاورزی در جایگاه ممتاز و اصلی کشورمان قرار دارد، برای مثال ۴.۶ میلیون تن محصولات باغی و ۸۰۰ هزار تن محصولات گلخانه‌ای از سرجمع ۶.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و دامی در شرایط نرمال در این استان تولید می‌شود.

از نظر رتبه بندی این استان با تولید سالانه یک میلیون و ۳۷۰ هزار تن شیر در جایگاه نخست قرار دارد و با تولید ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ جایگاه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

 تولید سالانه هشت هزار تن بوقلمون و یک هزار تن شترمرغ رتبه یک را برای این خطه رقم زده و دامداران منطقه ۶۸ هزار تن گوشت قرمز در یک سال تولید می‌کنند که از این نظر رتبه پنجم و با تولید هفت هزار تن عسل در جایگاه سوم کشور قرار گرفته است، اصفهان با تولید ۶۸ میلیون قطعه ماهیان زینتی و ۳۰۰ هزار تن پیاز در رتبه نخست و با تولید ۳۷۲ هزار تن محصولات گلخانه‌ای، ۴۸۵ هزار تن سیب زمینی و ۲۴۳ هزار تن سیب در جایگاه سوم قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =

سرخط اخبار استان‌ها