به گزارش روز شنبه ایرنا، سلسله حملات با سلاح سرد دیشب (جمعه) در جنوب لندن یک کشته و ۹ مجروح برجای گذاشت. بر اساس اعلام پلیس لندن پنج حمله در حوالی منطقه کرایدون در فواصل مختلف زمانی رخ داده که هنوز ارتباط آنها بایکدیگر اثبات نشده است؛ با این حال تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
اولین حمله حوالی ساعت ۱۹ و آخرین مورد ساعت ۲۱ و ۱۲ دقیقه گزارش شده است. پلیس تاکنون دو نفر را در این زمینه دستگیر و ارتباط آنها با گروههای تروریستی را رد کرده است.
«استیو رید» نماینده مجلس عوام در منطقه کرایدون نیز در توئیتی این حوادث را هولناک و برای اهالی منطقه فاجعهبار خوانده است.
کرایدون منطقه ای واقع در جنوب لندن است که به دلیل استقرار ساختمان وزارت کشور برای بسیاری از مهاجران نامی آشناست. این ویژگی باعث تمرکز اقشار مختلف مهاجران، گسترش احساسات ضد مهاجراتی در بین ساکنین محلی و افزایش جرم و جنایت شده است.
حدود چهار سال پیش بود که یک نوجوان ایرانی کـُرد به نام «رکر احمد» قربانی حملات نژادپرستانه چند جوان انگلیسی در کرایدون شد و به دلیل ضربات وارد شده به سرش چند روزی حافظهاش را از دست داد. شواهد حاکیست که در جریان این حادثه دلخراش مهاجمان پس از خروج از یک کلوپ شبانه، رکراحمد را که همراه دوستش در ایستگاه اتوبوس انتظار میکشید با مشت و لگد زخمی کرده و تعدادی هم شاهد این حادثه دلخراش بودند.
پلیس سپس اعلام کرد که ۱۶ نفر از مهاجمان را دستگیر کرده است.
تا پیش از همهگیری کرونا آمار چاقو کشی و حملات با سلاح سرد در انگلیس شتاب تندی به خود گرفته بود. بر اساس گزارش دفتر آمار ملی انگلیس در یک سال منتهی به مهر ۱۳۹۸ بالغ بر ۴۴ هزار و ۷۷۱ فقره حمله با سلاح سرد توسط پلیس ثبت شده بود که نسبت به دوره قبل ۷ درصد افزایش نشان میدهد.
نشریه «ساندیتایمز» همان سال گزارش داد که آمار جرم و جنایت در پایتخت انگلیس برای اولین بار در تاریخ معاصر در مقایسه با نیویورک آمریکا پیشی گرفته است.
لندن بر اساس بیشتر آمارها کانون حملات با سلاح سرد شناخته میشد. نشریه «ساندیتایمز» دو سال پیش گزارش داد که آمار جرم و جنایت در پایتخت انگلیس برای اولین بار در تاریخ معاصر در مقایسه با نیویورک آمریکا پیشی گرفته است.
اما در ماههای منتهی به شیوع کرونا این معضل در سایر کلانشهرهای انگلیس همچون منچستر، لیورپول، بلکپول و لنکاشر شتاب گرفت. دولت انگلیس ادعا کرد که تمهیدات ویژهای را در جهت بهبود امنیت کشور در نظر گرفته اما شواهد حاکی بود که این تغییرات تأثیری بر جلوگیری از روند افزایشی جرم و جنایت در این کشور نداشت.
آمارها تا حدی بالا گرفت که سفیر ایران در انگلیس نسبت به سفر هم وطنان به این کشور هشدار داد.
«حمید بعیدینژاد» با انتشار پیامی در توییتر نوشت: هموطنان عزیز ایرانی هنگام سفر به انگلیس، به اطلاعیهها و اطلاعات مفید و مفصلی که پلیس انگلیس و پلیس متروپلیتن در خصوص خطرات حضور در مکان های جرم خیز در لندن و دیگر شهرها و ساعاتی که نباید در این اماکن رفت و آمد کرد، توجه کافی کنند و هشدارهای ایمنی مقامات محلی را جدی بگیرند.
وی تأکید کرد: نخست وزیر، وزیر کشور و مقامات عالی انگلیس بهطور مکرر به مردم و اتباع خارجی نسبت به خطرات بیشمار و رو به افزایش چاقوکشی و جرم و جنایت در خیابانهای لندن و دیگر شهرهای انگلیس هشدار دادهاند. مقامات این کشور حتی طرح افزایش چند هزار نفری پلیس را برای کنترل جرم و جنایت کافی نمیدانند.
با شیوع کرونا در یک سال گذشته آمار حمله با سلاح سرد حدود ۲۰ درصد کاهش یافت، اما جای خود را به تخلفات موثر در گسترش این ویروس داد.
شورای ملی پلیس انگلیس در همین زمینه گزارش داد که آمار پرتاب آب دهان، گاز گرفتن و یا سرفه کردن به سمت ماموران پلیس و نیروهای خدمات عمومی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. بر اساس این گزارش ماهانه حدود ۳۰۰ فقره جرم در این زمینه گزارش شده است.
با این حال، سلسله حملات با سلاح سرد در هفتههای اخیر گواهی از دورنمای نگران کننده و بازگشت در مسیر افزایش جرم و جنایت در این کشور بشمار میرود.
نظر شما