به گزارش ایرنا غلامحسین رحیمی شعرباف روز پنج شنبه در حاشته آیین افتتاخ آزمایشگاه نانو فناوری دانشگاه خلیج فارس به خبرنگاران گفت: اعتبارات پژوهشی کشور بر اساس برآورد صورت گرفته در سال ۹۹ میزان ۴۵ صدم درصد از تولید ناخالص داخلی کشور است که مقام معظمرهبری بر افزایش آن تاکید دارند.
وی افزود: این اعتبار در بودجه ارائه شده به مجلس برای سال ۱۴۰۰ میزان ۳ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی کشور افزایش داشته است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از سوی دیگر لازم است قابلیتهای بالفعل پژوهشی کشور بهبود یابد در غیر این صورت با افزایش بیش از حد بودجه دچار هدر رفت این اعتبار میشویم.
رحیمی اعلام کرد: همچنین ۴۰ درصد بودجه پژوهشی مجموع شرکت های دولتی باید از سوی دانشگاه ها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری جذب شود .
وی هدف سفر به استان بوشهر را ارزیابی وضعیت دانشگاه جامع و واحدهای تابعه و بررسی وضعیت پارک علم و فناوری خلیج فارس عنوان کرد و افزود: پارک جامع علم و فناوری هر استان باید نقش بسیار موثری در احداث مراکز رشد در شهرستانهای استان داشته باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: پارکهای علم و فناوری نماد توسعه فناوری در هر استان هستند بنابراین لازم است همانقدر که در تقویت و گسترش دانشگاه کوشش میشود به توسعه این مراکز نیز توجه شود.
رحیمی ادامه داد: درتوسعه پارکهای علم و فناری هیچ محدودیتی وجود ندارد و باید به اندازه تمام قابلیتهای بالقوه استان، میزبانان واحدهای فناور، نوآور و خلاق گسترش یابد و تقویت شود.
وی اظهار کرد: نمیتوان به صورت نامحدود دانش آموخته تربیت و وارد جامعه کرد بلکه باید به موازات آن زمینه اشتغال فراهم شود.
رحیمی ادامه داد: هرچند وزارت علوم مسئول ایجاد اشتغال برای دانش آموختگان نیست اما با زیست بومی که در کل کشور ایجاد کرده است، مشارکت مطلوبی در این زمینه داشته است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اذعان کرد: همه شهرستانهای استان بوشهر جوانان دانشآموخته خلاق و نوآوری دارد که باید تلاش کرد با فراهم شدن زمینه از ایدههای آنها یک کسب و کار خلاق و شرکتهای دانشبنیان زاییده شود.
وی گفت: در بوشهر نهادهای پژوهشی، فناوری و علمی در کنار یکدیگر واقع شده اند که محیط خوبی را برای ایجاد یک پهنه فناوری ایجاد کرده است و این پهنه هر چند به تدریج اما در حال شکلگیری است.
رحیمی بیان کرد: با ایجاد پهنه علم و فناوری و احداث ساختمانهایی به منظور استقرار واحدهای فناوری همه کسب و کارها و شاغلان آن بخش از شهر از ظرفیت این پهنه متاثر و بهرهمند میشوند.
نظر شما