خواص مکانیکی میلگردها
تنش تسلیم به حداکثر نیرویی گفته میشود که به میلگرد وارد میشود و میلگرد دچار هیچ گونه تغییر شکل دائمی نمیشود. اگر مقدار نیرو بیشتر شود میلگرد به حالت اولیه باز نمیگردد و برای همیشه تغییر شکل میدهد. از این رو خاصیت برگشت پذیری را خاصیت الاستیکه و خاصیت برگشت ناپذیری را خاصیت پلاستیک مینامند. در طراحیها ملاک انتخاب مقدار تنش تسلیم است و به همین دلیل مقدار تنش تسلیم در نام گذاری میلگردها سهم بسیار زیادی دارد.
مقاومت کششی نیز بیشترین نیروی کششی است که جسم قبل از شکست، تحمل میکند. خاصیت آنها را میتوان با عملیاتی مانند سردکاری، آلیاژکاری یا عملیات حرارتی بیشتر کرد و واحد آن نیز، پوند بر اینچ مربع است.
انواع مختلف میلگرد
میلگرد ایران فرمینگ با تنوع A۴، A۳، A۲، A۱ در سبد محصولات موجود است و قسمت عمده این آرماتورها در کارخانه ذوب آهن اصفهان ساخته میشوند که همه آنها با استاندارد روسی نیز مطابقت دارند.
میلگرد A۱ یا نرم بدون آج
این میلگرد از نوع صاف (بدون هیچ گونه آج) بوده و معمولا با تنش جاری ۲۳۰۰ کیلوگرم و تنش گسیختگی ۳۸۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است.
میلگرد A۲ یا نیمه سخت با آج ساده
این میلگردها از نوع آجدار است که با عنوان میلگرد نیمه خشک یا نیمه نرم شناخته شده است و می توان گفت که مقاومت تسلیم یا همان تنش جاری آن ۳۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی مربع و تنش گسیختگی یا مقاومت کششی آن ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی مربع است. میلگردهای A۲ جهت عملیات ساختمانی و خاموت زنی کاربرد دارند.
میلگرد A۳ یا سخت با آج پیچیده
این میلگرد ها از نوع آجدار بوده که تنش جاری یا همان مقاومت تسلیم آن ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی مربع و تنش گسیختگی یا مقاومت کششی آن ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی مربع است. این میلگرد به صورت آجدار و آج جناقی است که برای تغییر شکل با زاویههای تند مناسب نیست و معمولا به عنوان میلگرد خشک شناخته شده است.
میلگرد A۴ یا سخت با آج دوکی
این میلگردها با آج دوکی شکل هستند که جزء محصولات بسیار سخت شناخته شده اند. شکل آج آنها به صورت آج مرکب نسبت به محور طولی است و از نظر مقاومت به عنوان میلگرد رده ۵۰۰s محسوب میشود که از این طریق نسبت به سایر ردهها متمایز است.
کاربرد میلگرد
کاربرد میلگرد در ساختمان سازی: میلگرد به عنوان یک عضو جدا نشدنی از صنعت ساختمان سازی است و کاربرد آن در این صنعت بسیار زیاد است. استفاده از این محصول در ساختمان سازی به قدری بالا است که میتوان قیمت میلگرد را از عوامل موثر بر قیمت مسکن حساب کرد. مقاومت کششی بتن نسبت به مقاومت فشاری آن به قدری پایین است که باید با استفاده از مصالح دیگر این مشکل را برطرف کرد. از مهمترین کاربرد میلگرد آجدار می توان تولید بتن آرمه را مثال زد. در واقع میتوان گفت مصالح بسیاری وجود دارند که توان بهبود مقاومت کششی بتن را داشته باشند اما خاصیت یکسان بودن ضریب انبساط دمایی بتن و فولاد از تنشهای درونی بتن آرمه در شرایط دمایی متفاوت جلوگیری میکند. به همین علت است که میلگرد را به عنوان بهترین گزینه جهت مصلح کردن بتن آماده کرده و از تخریب کوتاه مدت آن خودداری مینماید. میلگردهای حرارتی نقش سازهای ندارند و به همین علت مرتکب این اشتباه و تخلف میشوند که از نظر اجرایی و طراحی اشتباه محسوب میشود.
محاسبه وزن و برآورد قیمت
قیمت میلگرد، ارزش افزوده کارخانه تولیدکننده به علاوه قیمت تمام شده مواد تشکیل دهنده آن است. همچنین برای برآورد قیمت این محصول فولادی لازم است که وزن دقیق آن محاسبه گردد. شما میتوانید برای محاسبه وزن ورق و میلگرد و دیگر محصولات فولادی بصورت آنلاین به سایت ایران فرمینگ مراجعه نموده و به سادگی این کار را انجام دهید.
لینک محاسبه وزن ورق و میلگرد:
https://www.iranforming.com/محاسبه-وزن-ورق-و-میلگرد/
جهت محاسبه وزن تمامی مقاطع فولادی یک فرمول کلی وجود دارد که در هر زمان و مکانی با یادگیری آن می توانید وزن مقطع فولادی خود را محاسبه کنید.
به عنوان مثال : برای محاسبه وزن آهن به راحتی میتوان از طریق فرمول زیر محاسبات را انجام داد :
۱۰۰۰ / چگالی ( g/cm۲ ) * طول ( m ) * مساحت سطح مقطع ( mm ) = وزن آهن آلات
قیمت مواد اولیه از جمله سنگ آهن در بازار جهانی و به همان نسبت در بازار چین بر قیمت نهایی شمش و آرماتور به طور چشمگیری تأثیر دارد. موارد دیگر مانند هزینههای حمل و نقل و قیمت نفت نیز باعث افزایش قیمت تمام شده مواد اولیه و همچنین قیمت میلگرد میشود. علاوه بر موارد ذکر شده شوکهای هیجانی که گاهی در بازار ایران اتفاق می افتد تأثیر بسیاری در افزایش یا کاهش قیمت دارد.
ایران فرمینگ برند فروش فولاد و محصولات آهنی است که سالهاست در فروش آهن آلات با کیفیت فعالیت میکند. همچنین مشاوره تخصصی و کاربردی قبل از خرید از خدمات خوب ایران فرمینگ است.
پانواع میلگرد ساختمانی و کاربرد آنها
میلگرد راستا: برای افزایش مقاومت کششی بتن
خاموت: جهت جلوگیری از بیرون زدگی آرماتورهای طولی در اثر کمانش و تحمل نیروهای برشی و همچنین جلوگیری از گسترش ترکها در ستونها
سنجاقی : جهت تقویت مقاومت برشی خاموتها و اتصال کامل بین میل گردهای طولی و خاموت (خاموت یکی از رایجترین روشها برای افزایش استحکام ساختمان است)
خرک : جهت قرار دادن دو شبکهی متوالی افقی با فاصلهی معین در قالب
رکابی : جهت حفظ کردن آرماتورهای طولی یا عمودی در بتن ریزی دیوارها در یک راستا
ادکا : به منظور تحمل لنگرهای منفی در تکیه گاههای تیر یکسره و تحمل نیروهای برشی (وظیفه میلگرد ادکا در باربری نیروها این است که قسمت زیرین آن وظیفه تحمل کشش ناشی از خمش و قسمتهای بالایی آن نیز همین وظیفه را بر عهده دارند و قسمت مایل آن وظیفهی تحمل کشش ناشی از برش را به عهده دارند)
کاربرد میلگرد در صنایع مختلف : یکی از پرکاربردترین میلگردها بیشک میلگرد آجدار است. این نوع میلگرد که سایزهای متفاوتی دارد وظیفه آن تحمل و انتقال فشار است. باور عمومی بر این است که میلگردها در ستون ها استفاده میشوند در حالی که این باور اشتباه است و در پایین ترین نقطه ساختمان در فوندانسیون تا بالاترین نقطه در ستونها جهت شکل دادن ساختمان مشارکت میکنند. میلگرد علاوه بر اینکه در ساخت خرپا و تیرچه در ساختمان کاربرد بسیار دارد، در صنعت نیز جهت ساخت سیم خاردار، سیم بکسل، توری، میخ و پیچ و مصالحی که قطر کم دارند بسیار استفاده میشود. صنایع فنر سازی نیز از موارد پر مصرف میلگرد به ویژه میلگرد کلافی محسوب میشود و از میلگرد کلافی در ساخت فولادهای تبدیلی استفاده میشود که مفتولهای خود تراش از این میلگردها ساخته میشوند.
نکات مهم در خرید میلگرد
جهت خرید میلگرد باید به مواردی مانند برند کارخانه، سلامت بار، از نظر مسافت بین محل بارگیری تا محل تخلیه و وزن نهایی هر شاخه اهمیت زیادی داد که علاوه بر این موارد باید با توجه به کاربرد میلگرد در سازه برای انتخاب آن دقت کافی کرد.
مقالات بیشتر آهن و فولاد :
https://www.iranforming.com/مقالات-آهن-و-فولاد/
نظر شما