محمدرضا حیدری روز یکشنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران در مشهد افزود: فضای جامعه نباید فضای سوء ظن باشد، نقد باید منصفانه باشد و رسانهها نباید مردم را نسبت به مسوولان بدبین کنند، بزرگترین تکیهگاه ما در این روزها رسانههایی هستند که از امید بگویند و با نظارت و نقد مانع گسست مدیران از جامعه شوند.
وی ادامه داد: به جای تخریب باید براساس شاخصها قضاوت کرد، سنجش شاخصها مناسبترین سنجش در این خصوص است، این شهر برای خدمت کردن به همه جا دارد، رفتارهای ناصواب انتخاباتی با رویکرد انتخاباتی برای مردم دیگر جاذبهای ندارد.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: ۲۵ هزار نیرو به صورت مستقیم و غیرمستقیم در مدیریت شهری مشهد فعالیت میکنند، با شهرداران مختلف کار کردیم، همافزایی خوبی بین مجموعه مدیریت شهری و دستگاهای مختلف نظیر آستان قدس رضوی و نیروهای انتظامی وجود دارد و توفیقهای حاصله نتیجه این همدلی است.
وی افزود: در حد امکانات برای تحقق شعار افزایش نشاط در شهر تلاش کردهایم اینکه در این شهر نمی شود کنسرت برگزار کرد ربطی به حوزه فرهنگی شورا و مدیریت شهری ندارد.
حیدری ادامه داد: به عنوان نمونه طی روزهای گذشته برای برگزاری کنسرت مجازی ویژه یلدا درخواست داده ایم اما اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی موافقت نکرد.
وی با اشاره به فرارسیدن یلدا گفت: شب یلدا از عناصر فرهنگی جدایی ناپذیر از هویت ایرانی و اسلامی است که محوریت آن تکریم با هم بودن است ولی امسال به دلیل شیوع کرونا نمی توان یلدا را با این محوریت برگزار کرد چرا که ۵۱ درصد ابتلا به کرونا بر اثر دورهمیهای خانوادگی است.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در این شهر نسبت به قبل از اعمال محدودیتها ۵۰ درصد کاهش یافته که امیدوارکننده است ولی باید همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم.
شفافیت
وی ادامه داد: با آرزوهایی برای تغییر آمدهایم و در مجموع روند کار تاکنون مثبت بوده و مردم رضایتمندی نسبی از خدمات ارائه شده دارند، مهمترین عامل در نگاه مردم عنصر کارآمدی است.
حیدری در خصوص وجود اختلاف بین اعضای شورای اسلامی نیز گفت: اختلاف نظرها ربطی به انسجام شورا ندارد و طبیعی است، جمع شورا ۱۵ نفر است شاخص عدم موفقیت و چالش عدد میانه یا همان ۵۰ درصد اعضاست.
وی با بیان اینکه چندی پیش آقای حاجیان شهری نکاتی را به عنوان دغدغه به عنوان عامل استعفای خود بیان کردند، افزود: بیطرفی فضیلت بزرگی برای نهادهای نظارتی است، اشراف نظارتی دستگاههای نظارتی در طول دوره مدیریت شهری بیسابقه است، مگر میشود با این اشرافی نظارتی، تبانی و رانت داشت، این واژه ها با مفهوم اهمال بسیار متفاوت است.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: شورا با حساسیت، کمیته شفافیت تشکیل داده است که تاکنون ۲۶ جلسه و موفقیتهای بسیار داشته و تنها دو مصوبه آن تاکنون اجرایی نشده است، تکلیف شهرداری بر معرفی هر ماه ۱۰ نفر از کارکنان با بهترین و بدترین عملکرد در پاسخگویی به شهروندان در سامانه سجام و همچنین سیستم یکپارچه انبارداری از مواردی است که اجرایی نشده است.
وی گفت: در موضوع شفافیت به شاخص ۱۰۰ نرسیدهایم اما از عدد صفر به ۷۰ درصد رسیدهایم، سامانه فاش شهرداری یک نمایش است و همه قراردادها و خریدها برای مردم روی آن بارگذاری میشود. تاریخ انتصاب و حکم مدیران شهری در سامانه فاش بارگذاری نشده که این مورد نیز تا دو هفته آینده بارگذاری خواهد شد.
حیدری در خصوص انتخابات نیز افزود: شورا کار سیاسی نمیکند و ورود به بحث انتخابات کار احزاب است، از حاشیهها دور هستیم و انتخابات حوزهای خارج از شوراست، تمرکز شورا خدمت به مردم است.
عملکرد شورای پنجم شهر مشهد
وی در باره عملکرد شورای پنجم ادامه داد: از ابتدای فعالیت تاکنون ۷۰۰ لایحه از سوی شهرداری به شورا ارائه شده که این تعداد در دوره قبل ۶۳۹ لایحه بود.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: همچنین طی این مدت ۷۷۴ مصوبه داشتیم و طرحهای اعضای شورا نیز ۱۴۵ مورد است که این تعداد در شورای قبل حدود ۹۵ مورد بوده است.
وی افزود: در مجموع ۵۸ مصوبه تاکنون در فرمانداری مورد اعتراض قرار گرفته و تنها ۶ مصوبه در شورای حل اختلاف استان باطل شده است.
حیدری در خصوص بودجه شهرداری نیز ادامه داد: اصلاح بودجه ۹۹ شهرداری مشهد نیز فردا در صحن علنی بررسی میشود.
وی گفت: همه دستگاهها در خصوص تحقق بودجه دغدغه دارند اما مدیریت شهری مشهد نه تنها برای بودجه ۱۲ هزار میلیارد تومانی دغدغهای ندارد بلکه در اصلاح بودجه این رقم را به ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش دادهایم که بیانگر جسارت، شجاعت و توانمندی مدیریت شهری است.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: ۶ درصد از این افزایش بودجه مربوط به بخش هزینههاست ولی ۷۵ درصد افزایش مربوط به بخش عمرانی است.
وی با بیان اینکه سرانه هزینه جاری هر شهروند برای اداره شهر در سال ۹۶ حدود ۳۳۰ هزار تومان بود، ادامه داد: هماینک این هزینه به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته، همچنین هزینه عمرانی هر شهروند طی این مدت با پنج برابر افزایش به سه میلیون تومان رسیده است.
حیدری در خصوص سرمایهگذاری خارجی در مشهد نیز گفت: به دلیل شرایط کشور در این حوزه موفق نبودهایم البته تعدادی سرمایهگذار عرب و خارجی در شهر فعال هستند، پروژه گردشگری طرق با سرمایهگذاری داخلی نیز با قوت ادامه دارد.
حاشیه شهر مشهد
وی در باره ساماندهی حاشیه شهر مشهد هم افزود: این پدیده از موضوعات مهم است و شورای پنجم با شعار توسعه متوازن و عدالت محور در جهت افزایش سرانهها تلاش کرده است.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: درآمد شهرداری از مناطق کم برخوردار ۵۱۸ میلیارد تومان است اما ۲۴۰۰ میلیارد تومان در این مناطق هزینه میشود و ۳۰ دفتر تسهیلگری با هدف بازآفرینی در این مناطق فعال شده است.
وی در خصوص اقدامات مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت نیز گفت: پارسال برای تکمیل باغ موزه دفاع مقدس ۴۰ میلیارد تومان اختصاص دادیم و فاز اول این پروژه افتتاح شده که البته دیرشده و شهری که کانون جبهه و جنگ بوده در این حوزه عقب مانده است.
حیدری افزود: همچنین از ۱۱ هزار شهید شهر مشهد، اسامی ۹ هزار شهید بر روی معابر ثبت شده که ۲۵ درصد نسبت به دوره قبل مدیریت شهری بیشتر است، همچنین تخفیف عوارض و معافیت ساختمانی را برای ایثارگران و جانبازان داریم.
وی از پایان عملیات احداث کارخانه نوآوری با ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار خبر داد و گفت: در هیج جای کشور شهرداری به صورت مستقیم در این حوزه برای استقرار شرکتهای استارتاپی ورود نکرده است، کارخانه نوآوری به فضایی برای کارهای نوآورانه و نگاه به درون با حمایت از نخبگان و دانشگاهیان تبدیل خواهد شد.
کشف رود
رییس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه "کشفرود" از معضلات قدیمی شهر مشهد بود، افزود: بازسازی و احیای این پروژه در حال انجام است و ۲۵۰ میلیارد تومان قرارداد برای احیای آن منعقد شده است.
وی ادامه داد: روزانه ۴۰۰ تانکر فاضلاب شهری به کشف رود ریخته میشود اما شهرداری در این خصوص نیز ورود کرده و برای ساخت تصفیهخانه سپتاژ ۶۰ میلیارد تومان اعتبار توسط مدیریت شهری اختصاص یافته است.
حیدری همچنین به پروژه کمربند سبز مشهد اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال ۷۷ تاکنون ۲۱۰۰ هکتار فضای سبز در کمربندسبز مشهد ایجاد شده اما در این دوره مدیریت شهری ۹۰۰ هکتار در این کمربند، فضای سبز ایجاد شده و امسال نیز ۱۲۰۰ هکتار درختکاری در کمربند سبز خواهیم داشت که برای این کار ۵۵۰۰ کارگر فصلی و سرگذر ماهیانه در این پروژه مشغول خواهند شد.
وی در خصوص ساماندهی کودکان کار نیز افزود: طرح سایه بان مهر با هدف ساماندهی کودکان کار با کمک دادگستری در حال انجام است و تا کنون ۱۵۸ کودک شناسایی شدهاند که بخشی از این تعداد از اتباع خارجی هستند و دستگاههای مختلف برای ساماندهی این موضوع باید پای کار باشند.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: برای ساماندهی معتادان متجاهر نیز کمپهایی پیشبینی شده، گرچه این حوزه از حوزههای ماموریتی ما نیست اما چهرههای نازیبا را باید اصلاح کرد لذا در ساخت اردوگاه حسنآباد مشارکت میکنیم.
وی گفت: برای رفع پدیده معتادان متجاهر باید اردوگاه فعال شود و کمپها تاثیری ندارند.
حیدری افزود: مبانی فرهنگی را نیز باید جامع دید، ما مسجد نمیسازیم چون کار ما نیست اما چون مسجد پایگاه فرهنگی- مذهبی است اگر نیاز باشد کمک لازم را انجام میدهیم.
وی در باره چارت تشکیلاتی شهرداری مشهد نیز ادامه داد: حدود چهار هزار نفر خارج از این چارت برای مدیریت شهری کار انجام میدهند و تلاشهایی با وزارت کشور در حال انجام است که از ظرفیتهای قانونی در این خصوص استفاده شود، همچنین هزار و ۵۰۰ پست خالی داریم اما مجوزی برای به کارگرفتن نیروهای شرکتی نداریم.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص پروژه نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی نیز گفت: زیرساختهایی در اطراف حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) مورد نیاز زائر است که باید مورد توجه باشد.
وی افزود: در این دوره اقدامات خوبی در بخش زیرساختی اطراف حرم مطهر رضوی انجام شده ولی نگاه وزارت مسکن و شهرسازی یکطرفه است، هر طرح تفصیلی باید از مدار شهرداری و شورا فرایند خود را طی کند اما در طرح تفصیلی بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی مسیر غیر قانونی در حال انجام است.
حیدری ادامه داد: برخی از مدیران در این شهر به طرح اطراف حرم مطهر امام هشتم (ع) اشراف ندارند که در آینده برای این شهر و مردم مشکلساز خواهد بود، اجرای این طرح بین ۱۶ هزار تا ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد، چه کسی میخواهد این هزینه را پرداخت کند؟ این طرح در فضای غیرتعاملی و در تعامل با مدیریت شهری و شورای شهر در حال انجام است.
وی گفت: این طرح باید روند قانونی خود را طی کند و از مدیران استان نیز میخواهیم به این مهم توجه کنند.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص حقوق شهرداری از پروژه آبادگران نیز افزود: مشکل این حوزه مربوط به توافقات گذشته است و مشکل حقوقی است اما همچنان در جهت دفاع از حقوق شهرداری پیگیر آن هستیم.
وی در باره مخالفت فرمانداری مشهد با مصوبه نامگذاری خیابان ارشاد مشهد به نام استاد شجریان نیز گفت: پس از مصوبه شورای شهر در این خصوص، فرمانداری طی نامهای به طور محرمانه این مصوبه را رد کرد.
حیدری ادامه داد: پاسخ فرمانداری را دادهایم و ادله خود را مطرح کردهایم که وجه موسیقایی و هنری استاد و جلوگیری از ربایش فرهنگی دلیل این مصوبه بوده و مجدد ادله را به فرمانداری اعلام کردهایم ولی هنوز پاسخی دریافت نکردهایم.
نظر شما