دکتر سید سعید حسینی روز یکشنبه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مدیران بخش های تولیدی گناباد برای رفع مشکلات خود نگاه علم محور و پژوهش محور نداشته و نیاز به مراجع علمی احساس نمیکنند و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی هم به طور شایسته توانمندیها و قابلیت های خود را در عرصه های فناوری و پژوهشی معرفی نکردهاند.
وی ادامه داد: باید جلسات مشترک برای بررسی نقاط ضعف فعالیتهای پژوهشی با حضور مسوولان و دست اندرکاران ذیربط بین بخش تولید و دانشگاهها تشکیل شده و مسائل و مشکلات این بخش مورد بررسی قرار گیرد.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی گناباد گفت: سازمانهای نظارتی و متولی تولید اعم از جهادکشاورزی، ادارات صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی می توانند با درخواست از واحدهای تولیدی و تعاونی زیرپوشش خود نیازها و مشکلات آنها را به مجامع دانشگاهی منتقل کنند و این مقدمه ای برای برگزاری جلسات مشترک بین دانشگاهها و واحدهای تولیدی است.
وی افزود: بخش تولید با تعامل مستمر و طلب همکاری در رفع مشکلات خود از دانشگاهها و با بهره گیری از پایان نامه های نظری دانشجویان و سوق دادن آنها در مسیر اقتصادی می تواند در جهت افزایش همکاریهای مشترک گام بردارد و از ظرفیت دانشگاهها در این عرصه بیشتر بهره بگیرد.
حسینی ادامه داد: فعالیت های پژوهشی مبتنی بر نیازهای جامعه نیست و پژوهشهای دانشگاهی و علمی بیشتر حول نوشتن مقالات غیرکاربردی است و بودجه های تحقیقاتی در راستای شناسایی و ریشه یابی مشکلات و پیدا کردن راه حل های مناسب برای رفع آنها نیست.
وی گفت: اغلب استادان دانشگاهها از پژوهش به عنوان ابزاری در راستای فعالیت علمی و ارتقای سازمانی خود بهره می گیرند و بخشهای تولیدی، صنعتی، اداری و خدماتی هم رویکرد مناسب پژوهشی ندارند و پژوهش یک ابزار ریشه یابی مشکلات و ارائه راهکارهای مناسب برای آنها به شمار نمی رود بلکه یک وسیله نمایش علمی و رفع ابهامات این واحدها است.
این استاد دانشگاه افزود: تجربه دنیا نشان داده است که تولید حاصل پیشرفت علم است و علم در امتداد پژوهش رشد پیدا می کند و در این راستا پژوهش از مولفه های مهم بسترساز جهش تولید است.
وی ادامه داد: روش مناسبی برای عرضه کالاهای غیرملموس و خدماتی که توسط متخصصانی نظیر جامعه شناسان، اقتصاددانان و دانش آموختگان رشته مدیریت انجام می شود در جامعه وجود ندارد و تنها به مفهوم تولید ملموس و عینی انواع محصولات صنعتی و حوزه اقتصاد و خدمات اقتصادی سودآور توجه می شود.
مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما