ایلام پتانسیل تولید مرغوب ترین زعفران کشور را دارد

ایلام - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان ایلام گفت: این استان بدلیل اراضی زراعی غنی، شرایط اقلیمی و نیز میزان مناسب رطوبت هوا مستعد پرورش یکی از مرغوبترین محصولات زعفران کشور است.

حشمت اله زرین جوب روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با این وجود در حال حاضر تعداد کمی از کشاورزان استان به کشت این گیاه فعالیت دارند که در حد مصرف خانوار خود یا خرده فروشی به اطرافیان کشاورز است.

وی با بیان اینکه عمده مشکل توسعه کاشت زعفران در استان ایلام، مسائل فرهنگی است، یادآور شد: رمز رونق پرورش زعفران در سایر استان ها از جمله خراسان حضور فعال زنان و دختران در مزرعه و برداشت گل زعفران و چیدن کلاله آن توسط زنان است.

وی تاکید کرد: چیدن زعفران و برداشت کلاله آن کاری ظریف، حساس و وقت گیر است و نیاز به زمان و حوصله بالایی دارد که از توان مردان خارج است و در استان های دارای کشت زعفران، زنان عمده فرآیند تولید و پرورش این محصول را برعهده دارند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: اما در استان ایلام از آنجا که پرورش و تولید زعفران را مردان انجام می دهند و زنان نقش خاص و چندانی در تولید زعفران و حضور در مزرعه یا چیدن کلاله ندارند بنابراین کشت و توسعه این محصول در استان مغفول مانده است.

زرین جوب افزود: از آنجا که زنان و دختران نقش پررنگی در تولید و برداشت زعفران ندارند مردان مزرعه دار نیز بعد از گذشت یک یا چند سال با توجه به ظرافت کار به ویژه در عملیات برداشت و کلاله کنی، از کشت زعفران خسته شده و کار را ادامه نمی دهند.

وی به پرداخت تسهیلات ۱۲ درصد برای کشت زعفران از محل تسهیلات کشت گیاهان دارویی به کشاورزان استان اشاره کرد و اظهار داشت: حضور کارشناسان فنی آشنا به روند تولید زعفران در بین مزارع و کشاورزان یک نقطه قوت به شمار می رود.

زرین جوب تاکید کرد: با توجه به اینکه زعفران از جمله گیاهان با نیاز آبی بسیار پایین است و مراقبت چندانی نیز نمی خواهد، کشت و توسعه آن از اهداف سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام و مورد حمایت وزارت جهاد کشاورزی است که جایگزین مناسبی برای برخی محصولات پرآب است.

به گزارش ایرنا، ضعف در اطلاع رسانی و تبلیغات، سطح زیر کشت اندک و کم بودن میزان برداشت محصول زعفران از جمله دلایل غریب و مغفول ماندن طلای سرخ در ایلام است که باید با اقدامات فرهنگی از جمله تبلیغات، حضور فعال تر رسانه ها در جمع زعفران کاران، حمایت حدی تر سازمان جهادکشاورزی از آنها به بازار کشت و توسعه این محصول و نیز افزایش عرضه و تقاضای آن در سطح استان و استان های دیگر رونق بخشید.

برداشت زعفران باید صبح زود و قبل از گرم شدن هوا و باز شدن گلبرگ های گل زعفران انجام بگیرد و پیاز آن با یک بار کشت همانند گل نرگس تا حدود هشت سال ثمر می دهد و در طول سال یک یا نهایت سه بار نیاز به آبیاری دارد.

استان ایلام با توجه به شرایط اقلیمی خاصی که دارد مستعد کشت و پرورش انواع گونه های زراعی، باغی و گیاهان داوریی غیر بومی است و کاشت گل نرگس، پسته و زعفران گویای این واقعیت است.

۲۰ هکتار زمین کشاورزی زیرکشت زعفران در ایلام است که پیش بینی می شود ۲۲ کیلوگرم زعفران از آن برداشت شود.

نزدیک به هفت هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان ایلام را باغات تشکیل داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

سرخط اخبار استان‌ها