به گزارش ایرنا، این جشنواره که با ابتکار رئیس «افغان فیلم» در کابل گشایش یافته بود با حضور صدها سینماگر، فیلمساز، هنرمند، مقامهای دولتی و فرهنگیان کشور در کابل برگزار شد.
در این جشنواره شش فیلم در بخشهای داستانی بلند و کوتاه، مستند بلند و کوتاه، مستند تلویزیونی و انیمیشن عنوان بهترین اثرهای سینمایی کشور افغانستان را در این جشنواره کسب کردند.
فیلم بلند داستانی «سیبی از بهشت» از داود وهاب، مستند بلند «مرغ طوفان» از گرگومیش پرودکشن، مستند تلویزیونی «قندهار» از شبکۀ تلویزیونی تمدن، مستند کوتاه «شیخک» از نسیم سیامک، فیلم کوتاه «حبیبه» از معصومه رضایی و انیمیشن «نوارها» از لاجورد حقیقی به عنوان بهترینهای سینمایی در جشنوارۀ فیلم لاجورد برگزیده شدند.
در این جشنواره ۵۵ فیلم سینمایی،مستند و داستانی برای کسب بهترین اثر سینمایی رقابت کردند.
همچنین ۱۴ سینماگر و فیلمساز افغانستان در بخشهای کارگردانی، تهیهکنندگی، فیلمنامهنویسی، فیلمبرداری، طراحی صحنه، لباس و چهره و بازیگری نقش اول مرد، زن و کودک در این جشنواره با دریافت لوحهای زرین لاجورد، مورد تقدیر قرار گرفتند.
گفته می شود که طی پنج دهه گذشته این نخستین بار است که یک جشنواره سینمایی از سوی دولت افغانستان برگزار می شود.
صحرا کریمی، رییس افغانفیلم گفت که با برگزاری این جشنواره سینماگران کشور تشویق می شوند که فیلم های بهتری بسازند.
نظر شما