دلارام نبوی با اشاره به جنس فعالیتهای انجمن توانیاب، افزود: فعالیت اصلی ما ارائه خدمات توانبخشی صد درصد رایگان به کودکان دارای معلولیت در سن طلایی آنها است، یعنی کودکان معلولی که در سن رشد تا ۱۶ سالگی قرار دارند.
وی تصریح کرد: ویژگی درمان توانبخشی به نسبت درمان های دیگر در حیطه های پزشکی باعث می شود که این کار را به عنوان مسئولیت اجتماعی بپذیریم و تخصص خود را در اختیار جامعه قرار دهیم.
مدیر عامل انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توانیاب تأکید کرد: کارهای تخصصی در حیطه توانبخشی شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و روش هایی است که جامعه به آنها احساس نیاز خاصی دارد و خانواده ای که درگیر معلولیت میشود، مجبور به استفاده از این خدمات است، بُعد مالی قابل قبول و تخصص این کار را وارد زندگی کادر درمان میکند تا جایی که ممکن است با اهمیت پیدا کردن بعد مالی، مسئولیت اجتماعی در این تخصص در اولویت های بعدی قرار گیرد.
این فعال اجتماعی افزود: به همین دلیل نیاز است که درمانگر نیاز فطری خود را برای انجام کار خیر با تخصص خود گره بزند و گره ای میان نیاز فطری شخص و انجام کار انسان دوستانه شکل گیرد، یعنی فرد متوجه این مسأله باشد که با توجه به تخصصی که به دست آورده، مسئولیت اجتماعی دارد و جنس کارش این است که در راستای مسئولیت اجتماعی زمانی را به افرادی که نیازمند بهره گیری از این تخصص ها هستند در نظر بگیرد.
نبوی با اشاره به اینکه تعرفه های توانبخشی بالاست و خانوادههای معلولین از پرداخت هزینههای آن در طول فرایند طولانی مدت درمان عاجز هستند، خاطرنشان کرد: درمانگران مانند کاردرمانگرها یا گفتاردرمانگرها میتوانند بخشی از زمان خود را در مراکز خیریه صرف افراد دارای معلولیت و نیازمند کنند، این باعث میشود هم شخص نیاز فطری و حال خوبش تأمین شود، هم باعث تقویت پتانسیل های فرد دارای معلولیت شده و هم در مرکزی که کار داوطلبانه انجام میدهد کسب تجربه کرده یا تجربه هایش را برای ارتقای آن مجموعه در اختیار آنها قرار دهد.
وی ادامه داد: این همکاریها به مراکز خیریه کمک میکند تا به ارتقای آگاهی خانوادهها نیز کمک کنند.
نبوی با بیان اینکه درمان توانبخشی، فرایندمدار است، اضافه کرد: درمان های توانبخشی یک یا دو جلسهای نیست و برای مثال کودکی که دچار فلج مغزی یا جسمی و حرکتی است بایستی راهی چندساله را برای درمان طی کند، این درحالی است که این کودکان سالیان سال خدمات دریافت می کنند و پس از ترخیص هم به طور کامل ما را ترک نمی کنند.
وی با اشاره به اینکه هدفمان بازتوانی کودکان دارای معلولیت است افزود: آنقدر روی این بچه ها کار میکنیم که حداقل پتانسیل شان بازتوانی شود و خود را نسبت به آنها و پیشرفت شان مسئول می دانیم، یعنی تلاشمان این است حداقل پتانسیل آنها به حداکثر توانمندی چه از نظر جسمی و حرکتی و چه ارتباطی و اجتماعی تبدیل شود.
نبوی با بیان اینکه درمان باید اثربخش باشد تصریح کرد: برای مثال اگر دو سال روی یک کودک زمان می گذاریم، باید هر ماه و هر سال نسبت به زمان گذشته و شرایطی که داشت تغییر و پیشرفت کند.
مدیر عامل انجمن توانیاب تأکید کرد: از این نظر معتقدیم که درمان با توجه به سطوح مختلف آن باید حالت تسهیل کنندگی داشته باشد، یعنی باید درمان را طوری انجام دهیم که با فرهنگ جامعه و خانواده کودک و ابزار و شرایطی که در اختیار دارد مطابت داشته باشد به این معنی که باید در درمان توانبخشی مددجو محور بود، پیشرفت و کسب استقلال آن شخص در هر کدام از زمینههای درمان باید مورد توجه ویژه کادر درمان قرار گیرد.
نبوی خاطرنشان کرد: به همین دلیل کار کردن در مراکز درمانی با هر اعتقاد و سن و سالی یک هدف نهایی و مشترک را در برمی گیرد، اینکه شخص از زمان قرار گرفتنش در فرایند درمان حالش خوب شود و احساس اثرگذاری خوبی داشته باشد.
وی اظهار داشت: باید بپذیریم که همه سوار یک کشتی هستیم، اگر به مقصد نرسد همه آسیب خواهیم دید، در حیطه کودکان مسئولیتی که امروز در قبال آنها داریم، بدون شک جامعه فردای ما را میسازد و نیاز است از همین امروز مسئولیت اجتماعی خود را با کاری که انجام میدهیم هماهنگ کرده و این را در سطح جامعه گسترش و ترویج دهیم.
نظر شما