جمشید بنیفری روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: پرداخت مطالبات گوجهکاران در ۲ مرحله به حساب کشاورزان گوجهکار خوزستانی واریز شد.
وی گفت: یکی از اقدامهای امسال تعاون روستایی ، برای حمایت از گوجهکاران خوزستانی خرید حمایتی گوجه و تبدیل آن به رب گوجهفرنگی برای تنظیم بازار مصرف بود.
وی افزود: با ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی ، طرح خرید حمایتی گوجه در خوزستان توسط تعاون روستایی مدیریت شد و در نهایت تا پایان طرح ۱۳ هزار و ۶۰۰ تن گوجه از کشاورزان خوزستانی به قیمت هر کیلوگرم ۱۰ هزار ریال خریداری شد.
بنی فری، با ابراز رضایت گوجهکاران از طرح خرید حمایتی گوجه در زمان کاهش شدید قیمت این محصول بیان کرد:با اجرای طرح خرید حمایتی از کاهش بیشتر قیمت این محصول و ضرر و زیان کشاورزان گوجه کار تا حدودی جلوگیری شد.
بهای گوجه فرنگی در تابستان امسال به زیرپنج هزار ریال در هرکیلوگرم، و در مزرعه به زیر۲ هزار ریال رسید و گوجه کاران را در وضعیت دشواری قرار داد.
پارسال نیز با افزایش بی سابقه کشت شلتوک در خوزستان ، تعاون روستایی برای نخستین بار ۸۶هزار تن شلتوک را به قیمت توافقی از شالی کاران خوزستانی خریداری کرد تا افت قیمت این محصول راهبردی در بازار سبب ضرر و زیان کشاورزان شالی کار نشود.
در سالهای اخیر کشت بدون برنامه ریزی و بیشتر از حد نیاز، کشاورزان خوزستانی را با چالش زیادی رو به رو کرده است.
بر اساس اعلام سازمان جهادکشاورزی خوزستان ، امسال حدود ۷۰هزار تن گوجه فرنگی مرغوب در خوزستان تولید شد که کشش نداشتن بازار و ناکافی بودن کارخانههای رب گوجه ، سبب شد بخش مهمی از این محصول روی دست کشاورزان بماند و برخی نیز توان مالی برداشت این محصول را نداشتند.
در هفتههای اخیر بهای خرده فروشی گوجه فرنگی در خوزستان تا ۱۵۰هزار ریال نیز رسیده است.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن مصحولات زراعی ، باغی ، دامی ، شیلاتی و عسل به ارزش بیش از ۲۹۰هزار میلیارد ریال حدود ۱۵درصد کل محصولات کشاورزی کشور را تامین میکند که از این حیث در رتبه نخست قرار دارد.
فقدان یا ناکافی بودن صنایع بسته بندی ، تکمیلی ، تبدیلی و فرآوری، و نبود سرمایه گذاری مناسب در بخش پایین دستی کشاورزی ، از چالش های عمده کشاورزی خوزستان است.
بیش از ۸۰ درصد چغندرقند تولیدی خوزستان به هشت کارخانه قند خارج از استان با هزینههایی که بر دوش کشاورزان سنگینی میکند حمل میشود.
نظر شما