سهشنبهها برای اهالی ادبیات، با دانشکده ادبیات دانشگاه تهران پیوند دارد و کلاسهای دانشکده ادبیات که نامهای بزرگی چون بدیعالزمان فروزانفر و پرویز ناتل خانلری را بر پیشانی یکشنبهها و چهارشنبههای خود دیده، اکنون به نام محمدرضا شفیعی کدکنی گره خورده است.
سالهاست که کلاس ۴۴۲ در طبقه چهارم، میزبان محمدرضا شفیعی کدکنی و شاگردانی است که حتی از شهرهای دیگر برای دیدار با این نام بزرگ، زحمت راه را بر خود هموار میکنند، اما چند ماهی است که درهای همه دانشگاهها و در کنار آن دانشگاه تهران نیز به رو اهالی علم بسته است.
این روزها که کلاسهای همه دانشگاهها آنلاین برگزار میشوند، جای خالی سهشنبههای دانشگاه تهران، رنج مضاعفی بود که اهل ادب آن را بر خود هموار کردند اما امروز صفحه رسمی منتسب به به محمدرضا شفیعی کدکنی، خبر تازهای برای مخاطبان سهشنبههای این استاد بزرگ داشت.
در این خبر آمده است که کلاس سهشنبهها برقرار میشود...
«جانپرور است قصّه ارباب معرفت
رمزی برو بپرس حدیثی بیا بگو
بسیار خرسندیم که باز بر سرِ قصّه شدیم و صدای فضیلت خاموش نماند.
با اجابت و بزرگواری جناب استاد، از هفته جاری کلاسهای سهشنبه بهصورت مجازی برای همهٔ افراد برقرار خواهد شد. با صلاحدید ایشان این جلسهها تا پایان سال ادامه پیدا خواهد کرد.
محور همه سهشنبهها «سبکشناسی نظم» خواهد بود.
به امید خدا هر سهشنبه فایل صوتی کلاس در حوالی ساعت ۱۰ تا ۱۲ در همین کانال منتشر میشود. فایل صوتی در کانال میماند و هر زمانی در دسترس است. ما لایوی در اینستاگرام نخواهیم داشت اما صوت کلاس را آنجا هم قرار میدهیم. (IGTV)
در آینده در مورد نحوه پرسش مخاطبان در هر جلسه بیشتر توضیح خواهیم داد.»
کلاسی که همیشه برای عموم باز بوده، این بار نیز برای مخاطبان عام و خاص را در کنار هم خواهد داشت، جمعی که هر هفته حتی روی زمین، زانوی ادب به خاک دانش محمدرضا شفیعی کدکنی میزدند، اکنون صدای دلنواز این استاد را در اختیار خواهند داشت که لذت مطالعه ادبیات را در این روزگار که سایه کرونا و رنج از دست دادن عزیزان به سر ما سایه فکنده است، چندین برابر میکند.
شفیعیکدکنی۸۰ ساله است و اکنون۵۰ سال از آن روز که فروزانفر زیر برگه پیشنهاد استخدامش نوشت: «احترامی است به فضیلت او.» میگذرد.
سرنوشت او چنان با ادبیات فارسی گره خورده است که در تمام عمرش از تولد در نیشابور، نامهای بزرگ فرهنگ ایران از فردوسی و عطار تا بزرگان معاصر چون عبدالحسین زرینکوب و قیصر امین پور، با او همراه بودهاند.
شفیعی کدکنی، بهجای آنکه خود به میانه مردم برود و برایشان از شعر و هنر سخن بگوید، شعر و هنر را برای مخاطبان خود خواهد فرستاد، اکنون نوبت دیگری برای جلوه هنر اوست.
کلاسهای سبکشناسی نظم، سهشنبههای کلاس ۴۴۲، دوباره از سر گرفته میشود اما این بار در فضای صفر و یکهای مجازی...
*سعدی
نظر شما