به گزارش ایرنا، اسقفهای اعظم کلیساهای کانتربوری، یورک، اسکاتلند، ولز و ایرلند در این نامه که یک نسخه آن امروز دوشنبه (۲۸ مهر ۱۳۹۹) در نشریه فایننشال تایمز منتشر شد تصریح کردهاند که لایحه جدید دولت پیشینهای فاجعهبار به جای میگذارد. «این لایحه محدود به قوانین داخلی نیست؛ بلکه از عالیترین نهاد قانونگذار در کشور میخواهد که دولت را برای نقض قوانین بینالمللی مجهز کند.»
نویسندگان در این نامه همچنین هشدار دادهاند که چنین اقدامی پیامدهای اخلاقی، سیاسی و حقوقی گستردهای را برای انگلیس به همراه دارد.
لابحه جنجالی موسوم به بازار داخلی که شهریور ماه گذشته به تصویب مجلس عوام انگلیس رسید، برای تائید نهایی و تبدیل شدن به قانون، به مجلس اعیان فرستاده شده است.
نخست وزیر انگلیس بهانه کرده که اتحادیه اروپا قصد دارد با استناد به توافق برگزیت بین ایرلند شمالی و دیگر مناطق انگلیس حصار اقتصادی ایجاد کند.
بوریس جانسون میگوید: میگوید: وظیفه من حفظ تمامیت ارضی پادشاهی متحده و همچنین دفاع از روند صلح ایرلند شمالی و توافق جمعه نیک است. برای انجام این [وظیفه] ما به یک امنیت حقوقی شفاف برای دفاع از کشورمان در برابر تفسیرهای تندروانه و غیرمنطقی از پروتکل ایرلندشمالی نیاز داریم که میتواند به چالش مرزی در دریای ایرلند بیانجامد.
با این حال اتحادیه اروپا ضمن رد این ادعا، تاکید دارد که نادیده گرفتن توافق برگزیت خلاف موازین بینالمللی است.
در توافقی که پارسال به تائید دو طرف رسید، پیش بینی شده است که ایرلند شمالی به مدت چهار سال برخی از مقررات اتحادیه اروپا را رعایت خواهد کرد. این در حالی است که در لایحه دولت انگلیس پیش بینی شده است که این کشور می تواند به طور یکجانبه برای ایرلند شمالی در زمینه امور تجاری تصمیم گیری کند.
«اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا چندی پیش هشدار داد که این لایحه ناقض قوانین بینالمللی و تضعیف کننده پیمان صلح موسوم به «جمعه نیک» میان ایرلند و ایرلند شمالی است. وی دو هفته پیش هم طی نامهای به انگلیس اخطار رسمی ارسال کرد.
با نزدیکشدن به پایان دوره گذار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، اختلاف نظرها میان دو طرف درباره نحوه همکاریهای تجاری و امنیتی بالا گرفته است.
سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه پنجشنبه گذشته با صدور بیانیهای از دولت لندن خواستند تا گامهای ضروری و لازم را برای خروج از بنبست در مذاکرات برگزیت و سرعت بخشیدن در راستای دستیابی به توافق تجاری بردارد.
در مقابل نخست وزیر انگلیس در اظهار نظری شدیدالحن، نسبت به افزایش احتمال خروج بدون توافق این کشور از اتحادیه اروپا هشدار داد و تصریح کرد که انگلیس برای برگزیت بیتوافق آماده است، مگر آنکه طرف اروپایی رویکرد خود را در مذاکرات تغییر دهد.
وی گفت: ما از ابتدا به طور روشن به اتحادیه اروپا اعلام کردیم که خواهان رابطهای به سبک کانادا و بر اساس رفاقت و تجارت آزاد هستیم. اما آخرین نشست سران اروپا نشان داد که این شیوه مطلوب شرکای اروپایی ما نیست و آنها همچنان میخواهند قوانین را کنترل کنند.
نخستوزیر انگلیس تصریح کرد که شیوه مدنظر طرفهای اروپایی، خلاف استقلال انگلیس در دوره «پسابرگزیت» است.
جانسون با بیان اینکه تنها ۱۰ هفته تا پایان دوره گذار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باقیمانده، افزود که در قامت نخستوزیر وظیفه دارد برای قویترین احتمال (برگزیت بدون توافق) برنامهریزی کند. وی بر همین اساس از شرکتهای تجاری، حمل و نقل و مسافرای خواست تا برای پیامدهای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا آماده شوند.
نخستوزیر انگلیس با بیان اینکه لندن همچنان برای پیشرفت بر سر مسائل باقیمانده در مذاکرات برگزیت آمادگی دارد، اضافه کرد: نشست شورای اروپا نشان داد که پس از ۴۵ سال عضویت (انگلیس در اتحادیه اروپا) آنها به هر دلیلی، این آمادگی را ندارند. «بنابراین ما با اشتیاق و اعتماد کامل برای مسیر جایگزین آماده میشویم».
در همین حال مایکل گوو معاون نخست وزیر انگلیس امروز با ماروس سفکوویچ، معاون رئیس کمیسیون اروپا درباره روند مذاکرات برگزیت گفت وگو خواهند کرد. دیوید فراست مشاور بوریس جانسون هم با میشل بارنیه نماینده اتحادیه اروپا ادامه مذاکرات برگزیت را با هدف دست یابی به یک توافق دنبال خواهند کرد.
اگر دو طرف نتوانند تا پایان امسال به توافق برسند آینده روابط فیمابین به شیوه توافق تجارت آزاد پیگیری خواهد شد که بر اساس پیشبینی کارشناسان، ضربه سنگینی را به اقتصاد انگلیس وارد میکند.
نظر شما