جهاد کشاورزی اردبیل: سیب‌زمینی‌کاران در انبارداری محصول دقت کنند

اردبیل - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به سیب‌زمینی‌کاران استان توصیه کرد در انبارداری این محصول جوانب احتیاط را رعایت کنند.

به گزارش ایرنا ، یحیی آذرمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهارداشت: قبل از انتقال محصول سیب‌زمینی به انبار باید نسبت به تعمیر سقف ، دیوارها و پنجره‌های انبار اقدام شود ، نفوذ آب و سرما موجب خرابی غده‌های خواهد شد.

او افزود: همچنین قبل از انتقال محصول، انبار باید با سموم مناسب ضدعفونی شود ، پنجره‌های انبارها مجهز به توری مناسب و سیستم تهویه هوا باشند و از انتقال محصول آلوده به انبار خودداری یا حداقل غده‌های آلوده به انواع بیماری‌ها و آفات در کنار غده‌های سالم انبار نشوند.

آذری بهترین درجه حرارت برای نگهداری سیب‌زمینی را حدود ۶-۴ درجه سانتیگراد ذکر کرد تا از فعالیت بید سیب‌زمینی در انبار ممانعت گردد و گفت: وقتی درجه حرارت انبار بالا باشد باید با تهویه بیشتر هوا آن را تعدیل و در مواقعی که درجه حرارت کمتر از این مقدار باشد با وسایل گرمازا مانع از یخ‌زدگی محصول شد.

وی تشریح کرد : جهت جلوگیری از نفوذ پروانه‌­های بید سیب‌زمینی بداخل کیسه‌­ها باید روی آنها را با موادی نظیر کاه و کلش پوشاند، بهترین رطوبت هوای انبار برای نگهداری سیب‌زمینی حدود  ۸۰ درصد است تا از کاهش وزن و از دست دادن آب سیب‌زمینی و نیز شیوع آلودگی قارچی و باکتریایی در طی دوره انبارداری جلوگیری شود.

وی ادامه داد: کشاورزان برای جلوگیری از توسعه و شیوع آفات و بیماری‌های مسری از ریختن و پخش سیب‌زمینی‌های آلوده به آفت و بیماری‌ها در حاشیه و محوطه بیرون انبارها و باقی گذاشتن آن در مزارع خودداری کنند.

استان اردبیل با تولید حدود ۸۰۰ هزار تن حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد سیب‌زمینی کشور را تولید می‌کند که از لحاظ کیفیت ، درصد ماده خشک ، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در سطح کشور از جایگاه خاصی در تولید محصول پاک برخوردار است.

سیب‌زمینی تولیدی اردبیل از لحاظ کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب‌زمینی تولیدی کشورهای اروپایی بوده و حتی از لحاظ محتویات آن نسبت به ارقام اروپایی برتر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =

سرخط اخبار استان‌ها