به گزارش ایرنا ، یحیی آذرمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهارداشت: قبل از انتقال محصول سیبزمینی به انبار باید نسبت به تعمیر سقف ، دیوارها و پنجرههای انبار اقدام شود ، نفوذ آب و سرما موجب خرابی غدههای خواهد شد.
او افزود: همچنین قبل از انتقال محصول، انبار باید با سموم مناسب ضدعفونی شود ، پنجرههای انبارها مجهز به توری مناسب و سیستم تهویه هوا باشند و از انتقال محصول آلوده به انبار خودداری یا حداقل غدههای آلوده به انواع بیماریها و آفات در کنار غدههای سالم انبار نشوند.
آذری بهترین درجه حرارت برای نگهداری سیبزمینی را حدود ۶-۴ درجه سانتیگراد ذکر کرد تا از فعالیت بید سیبزمینی در انبار ممانعت گردد و گفت: وقتی درجه حرارت انبار بالا باشد باید با تهویه بیشتر هوا آن را تعدیل و در مواقعی که درجه حرارت کمتر از این مقدار باشد با وسایل گرمازا مانع از یخزدگی محصول شد.
وی تشریح کرد : جهت جلوگیری از نفوذ پروانههای بید سیبزمینی بداخل کیسهها باید روی آنها را با موادی نظیر کاه و کلش پوشاند، بهترین رطوبت هوای انبار برای نگهداری سیبزمینی حدود ۸۰ درصد است تا از کاهش وزن و از دست دادن آب سیبزمینی و نیز شیوع آلودگی قارچی و باکتریایی در طی دوره انبارداری جلوگیری شود.
وی ادامه داد: کشاورزان برای جلوگیری از توسعه و شیوع آفات و بیماریهای مسری از ریختن و پخش سیبزمینیهای آلوده به آفت و بیماریها در حاشیه و محوطه بیرون انبارها و باقی گذاشتن آن در مزارع خودداری کنند.
استان اردبیل با تولید حدود ۸۰۰ هزار تن حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد سیبزمینی کشور را تولید میکند که از لحاظ کیفیت ، درصد ماده خشک ، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در سطح کشور از جایگاه خاصی در تولید محصول پاک برخوردار است.
سیبزمینی تولیدی اردبیل از لحاظ کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیبزمینی تولیدی کشورهای اروپایی بوده و حتی از لحاظ محتویات آن نسبت به ارقام اروپایی برتر است.
نظر شما