به گزارش ایرنا پیروز حناچی روز دوشنبه در آئین افتتاح بوستان زندگی در منطقه ۱۲ تهران توضیح داد: این افزایش ناشی از تردد خودروهای سنگین و غیراستاندارد در سطح شهر منابع آلودهکننده خارج از شهر است.
وی ادامه داد: تهران معمولا در ماههای آبان، آذر و دی با مشکل آلودگی هوا مواجه است و این موضوع در این سه ماه به شکل حادتری خود را نشان میدهد.
به گفته شهردار تهران توسعه فضای سبز برای کاهش آلودگی هوا از سیاستهایی است که در مدیریت شهری پیگیری میشود.
وی ادامه داد: پایتختنشینان از ابتدای سال تا انتهای ۲۴ مهر ۱۵ روز هوای پاک و ۱۵۲ روز هوای سالم استنشاق کردهاند و در این بازه زمانی هوای تهران ۴۳ روز برای گروههای حساس ناسالم و ۲ روز کاملا ناسالم بود.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه افزایش فضای سبز یکی از مهمترین دستور کارهای مدیریت شهری است، ادامه داد: اگرچه در محدوده پیرامونی تهران اقدام به ایجاد کمربند سبز و نهالکاری در ارتفاعات میکنیم اما تاثیر آن به اندازه اقدامات داخل محدوده شهری نیست زیرا کیفیت هوا و زندگی مردم را افزایش میدهد.
حناچی افزود: امروز کلانشهرها با عارضه افزایش قیمت مسکن به دلیل افزایش جمعیت روبرو بوده و این امر باعث کاهش سرانه و متراژ واحدهای مسکونی شده است؛ همچنین مردم در خانههای کوچک زندگی میکنند و بیش از گذشته نیازمند فضاهای سبز و بزرگ شهری هستند.
حناچی درباره بوستان ۲۴ هکتاری زندگی نیز اظهارداشت: افتتاح این مکان نتیجه زحمات دوره مدیریت گذشته و کنونی شهر است؛ این بوستان از تلفیق سه پارک بهاران، خواجوی کرمانی و شهید حقانی ایجاد شد و زمینهای بین این سه پارک تملک شد و بوستان واحدی شکل گرفت.
وی افزود: مساحت بوستان زندگی بیشتر از پارک شهر و دانشگاه تهران است و محدوده سبز قابل قبولی برای یکی از قدیمیترین و جنوبیترین محلههای تهران به ارمغان آورد.
شهردار تهران خاطر نشان کرد: به زودی بوستانهای وثوق الدوله (که نامگذاری جدیدی خواهد داشت)، حکیم، اخوان، چارباغ و گلها را نیز افتتاح خواهیم کرد.
حناچی تاکید کرد: اینها لازم است اما کافی نیست و زمانی موفق هستیم که مردم را در آن داشته باشیم؛ در اربعین و محرم با وجود تمام تلاشها نتوانستیم جای مردم را پر کنیم و هر جا مردم را داشته باشیم، میتوانیم جریانی را به وجود آوریم که با هیچ دستگاه دولتی ایجاد آن انجامپذیر نیست.
به گزارش ایرنا بوستان ۲۴ هکتاری زندگی واقع در محله شهید هرندی صبح امروز-دوشنبه- با حضور«علی آقامحمدی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و مدیران شهری افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
این بوستان دارای امکاناتی نظیر دریاچه، کتابخانه، سالن آمفی تئاتر رو باز، میدانگاه توقف و تعامل فرهنگی و نیز امکانات ورزشی و بازی کودکان است.
به گفته مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران، زمین بوستان زندگی در گذشتههای دور یکی از گودهای شوش و مکانی برای عرضه مواد مخدر توسط قاچاقچیان بود اما با ایجاد بوستان و ساخت دیوار، این فضا تبدیل به محیطی امن برای تفریح و ارتقای سطح زندگی اهالی محله هرندی شد.
"کارخانهها" عوارض آلودگی هوای تهران را پرداخت نمیکنند
شهردار تهران همچنین در جمع خبرنگاران گفت: دستگاه های صنعتی و کارخانه هایی که در خارج از حریم شهر تهران هستند اما روی آلودگی هوای پایتخت تاثیر دارند و سهم عوارض خود را از آلودگی هوا پرداخت نمیکنند.
وی تصریح کرد: مسیر اصلی ما کاهش آلایندههای هوای تهران است که این موضوع را تعقیب میکنیم؛ مسیر معاینه فنی، طرح ترافیک، کنترل مراکز آلاینده مثل معادن شن و ماسه یا کنترل و ارائه گزارش برای جلوگیری از سوخت مازوت در زمستان، موضوعاتی هستند که به طور دائمی تقعیب میکنیم.
به گفته حناچی، استفاده از اتوبوسهای گازی و برقی برای حمل و نقل عمومی تهران نیز از دیگر موضوعاتی هستند که به طور جدی پیگیر هستیم؛ یکی دیگر از کارها نیز توسعه و استفاده از اتوبوسهایی با سوخت "ال ان جی" است که در دستور کار قرار دارد و اگر به قطعیت برسد اطلاع رسانی میکنیم.
شهردار تهران در پاسخ به این سؤال که برای آلودگی کارخانهها و دستگاههای صنعتی سهم 39 درصدی عوارض آلودگی در نظر گرفته شده است آیا شما این سهم را گرفتهاید، تصریح کرد: خودروهای شخصی آلودگی ایجاد میکنند اما آلودگی موثر و درجه یک نیست؛ بیشترین حجم آلودگی مختص صنایعی است که سوختهای نامناسب استفاده میکنند مثل نیروگاهها در زمستانها که از سوخت مازوت به جای گاز استفاده میکنند و باعث آلودگی بیشتر میشوند؛ خودروهای عمومی نیز چون خارج از محدوده قانونی است به تهران چیزی داده نمیشود چون خیلی از اینها خارج از حریم تهران هستند اما آلایندگی دارند مثلا نیروگاه شهید رجایی قزوین که 100 کیلومتر با ما فاصله دارد اما وقتی سوخت مازوت مصرف میکند بر روی آلودگی هوا تاثیر میگذارد.
حناچی گفت: خودروهای عمومی تاکسیها و اتوبوسها هستند که این موضوع در دستور کار قرار دارد؛ این خودروها اکثرا گاز سوز هستند اما گاز co تولید میکنند؛ موتورهای دو چرخ کاربراتوری و بنزینی نیز تا 10 درصد و حدود 16 درصد آلودگی را به خودشان اختصاص میدهند.
وی در پاسخ به این سؤال که قبل از اینکه این پارک افتتاح شود مردم میگفتند افتتاح این پارک کار بسیار مناسبی است اما اکنون معتادها در کوچهها هستند و خواسته مردم این است که بافت این منطقه عوض شود و شهرداری "خانههای ریزدانه" را در این مناطق خریداری کند، آیا این امکان وجود دارد، گفت: سازمان نوسازی شهر تهران یکی از وظایفش همین موضوع است و اقداماتی که لازم است برای بازسازی این بافتها انجام بدهد. اگر ما کاری بکنیم که این مناطق به ارزش واقعی خودشان نزدیک بشود یعنی ارزش زمین به ارزش واقعی خودش برسد این کار اتفاق میافتد. این نگرانی شما مربوط به نقاطی است که فراموش میشوند، یعنی خدماتی به آنها نمیرسد، اقداماتی برای بهبود زندگی در آنها صور ت نمیگیرد و آن ارزش زمین نازل میشود و این خانهها به خانههایی تبدیل میشوند که افرادی با کمترین بضاعت در آنها ساکن شوند و متعاقبا مشکلاتی ایجاد شود.
شهردار تهران در پاسخ به این سؤال که آیا خانههایی که کانون معتادان شدهاند، شهرداری میتواند به آنها ورود کند، گفت: شهرداری مستقیم نمیتواند به این موضوع ورود کند چرا که ضابط قضایی نیست؛ این یک کار مشترک بیندستگاههایی که در سطح شهر هستند است؛ ما برنامههایی برای انجام این کار هم در حوزه فرهگنی و اجتماعی و هم نوسازی داریم.
نظر شما