شهردار اراک در حاشیه این آیین در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت:عملیات اجرایی این سالن درفضایی به وسعت یکهزار و ۵۰۰ مترمربع آغاز میشود و این امکان فرهنگی نخستین بار در اراک برای شهروندان آماده خواهد شد.
«محمدکریم شفیعی» افزود: بلک باکس به پلاتوهای اجرای نمایشی گفته میشود که سن اجرا و سکوهای تماشاگران در آن متفاوت از سالنهای معمولی یا قاب پنجرهای است.
وی اظهار داشت: ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه فرهنگی پیش بینی شده و امید میرود که عملیات اجرایی آن برای روز اراکسال آینده به پایان رسیده و بهرهبرداری شود.
شهردار اراک گفت: با فعالیت این سالن فرصتی برای هنرمندان رشته نمایش اراک فراهم میشود تا بهتر بتوانند در جذب مخاطب موفق باشند.
شفیعی افزود: کمبود سالن استاندارد تئاتر در این کلانشهر ،هنر نمایش را تحت تاثیر قرار داده است بنابراین باید برای رفع این مشکل اقدام صورت گیرد.
وی اظهار داشت: هنرمند تئاتر نیاز به حمایت دارد تا بتواند رشد کند و شهرداری بهعنوان بخشی از وظایف فرهنگی خود در این مقوله قدم گذاشته و برای حمایت از گروههای نمایشی ساخت سالن بلک باکس را در برنامه مدیریتی خود لحاظ کرده است.
بلک باکس در صنعت سینما و تئاتر به سالن اجرای نمایش مکعب شکل که دیوارههای آن به رنگ سیاه رنگ آمیزی شده باشد، اطلاق می گردد و تمامی امکانات این سالن نظیر صحنه، نور پردازی، تجهیزات، محل قرار گیری تماشاگران و … بایستی پرتابل و قابل حرکت باشند.
بلک باکس نشانگر محیطی تهی از هر چیز مزاحم است و به کارگردان این امکان را میدهد تا بر اساس نیازهای اجرای خود بتواند هر صحنهای را، به هر شکلی که می خواهد درون آن طراحی کند.
اصلی ترین خصوصیت سالنهای بلک باکس که به آن ها سالنهای همه کاره نیز اطلاق میشود این است که کارگردان نمایش به مانند سالنهای قاب عکسی و یا میدانی با هیچ پیش فرض و یا باید و نبایدی روبرو نخواهد بود و به طور کاملا آزادانه و فارغ از معماری کلیشهای سالنهای تئاتر به طراحی خود میپردازد.
بیش از ۷۰۰ هنرمند نمایش در ۳۳ گروه هنری استان مرکزی سازماندهی و فعالیت میکنند.
کلانشهر اراک مرکز استان مرکزی است و در این منطقه بیش از ۶۲۰ هزار نفر جمعیت زندگی میکنند.
نظر شما