برات نوبهار که خود پدر شهید جلال نوبهار است و در جبهههای دفاع مقدس به سبب آبرسانی به رزمندگان، معروف به سقای جبههها بود و به او عمو برات "عام برات" میگفتند، ۹۷ ماه از عمر خود را برای دفاع از این آب و خاک در خط مقدم جبهه سپری کرد و این رزمنده دلاور هم اینک ۹۲ سال دارد.
برای رونمایی از کتاب "عام برات" که قرار بود با حضور محمد مهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی کشور برگزار شود، راهی منزل این رزمنده سالخورده شدیم.
این پدر شهید و یادگار دوران دفاع مقدس با وجود کهولت سن و در حالیکه عصا در دست داشت، با گشاده رویی و چهرهای شاداب از ما استقبال کرد.
تصویر فرزند شهید این رزمنده پُر افتخار دوران دفاع مقدس بر تاقچه اتاق ساده او این پیام را به ذهن متبادر میکرد که پیکار با دشمن و دشمنان برای حفظ این آب و خاک و ارزشها به سادگی میسر نشده و برای خواب راحت امروز ما، خونهای بسیاری ریخته شده است، باید قدر آن را بدانیم.
بر آن شدم تا بخشی از خاطرات کتاب "عام برات" را از زبان این رزمنده سالهای ۵۹ تا ۶۷ بشنوم، نخستین پرسش من این بود چرا شما را سقای جبههها نامیدند؟ اینگونه پاسخ داد: تانکری داشتم که به وسیله آن برای رزمندگان آب به خطوط مقدم جبههها میرساندم.
این رزمنده دفاع مقدس، به رمزی که فرماندههان خط مقدم با بیان آن درخواست آب میکردند تا نیروهای دشمن بعثی متوجه آن نشوند، اشاره کرد و گفت: هر وقت یخ و یا آب لازم داشتند، پیام میدادند "عام برات گرمه" .
او به محض اینکه از رزمندگانی که شاهد شهادت آنها بود یاد میکرد، چشمانش بارانی میشد و با سکوت، دلتنگی خود را از پرواز ابدی آنها نشان میداد.
با آنکه امری طبیعی است که گذر زمان و سالخوردگی برخی از خاطرات پیشین را کمرنگ و یا از صفحه ذهن پاک میکند اما این رزمنده شجاع که همه ایام دفاع مقدس را در جبههها حضور داشته بسیاری را از لحظهها و روزهای آن ایام را به خاطر دارد و باید با اعتقاد راسخ گفت که باور قلبی او برای حضورش در جبههها به ماندگاری خاطراتش کمک کرده است.
با فرزند روحانی این یادگار دوران دفاع مقدس که خاطرات پدر را از آن دوران تدوین کرده و در قالب کتاب به چاپ رسانده نیز گفت و گوی کوتاهی داشتم.
حجتالاسلام رحیم نوبهار به ایرنا گفت: این کتاب در شاکله یک حرکت فرهنگی خانوادگی و در مدت زمان ۲۰ سال جمع آوری و آماده چاپ شد.
نویسنده کتاب "عام برات" ادامه داد: خواهرم کار مصاحبه و ضبط خاطرات پدر را بر عهده داشت و در نهایت پس از ۲ دهه این خاطرات در کتابی ۲۰۰ صفحهای تدوین، تنظیم و به همت انتشارات سوره مهر تهران به چاپ رسید.
نوبهار افزود: در این کتاب تمام خاطرات حضور در عملیاتهای مختلف، مجروح شدن رزمندگان و از جمله پدرم به ثبت رسیده است.
محمد مهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز که برای رونمایی از این کتاب در منزل این رزمنده دفاع مقدس حضور داشت، با قدردانی از این رزمنده و پدر شهید، به حضور فعال حوزه هنری کشور در ترویج فرهنگ شهید و شهادت اشاره کرد و گفت: از هیچ گونه کمکی برای حفظ اینگونه آثار ماندگار، کوتاهی نمیکنیم.
در ادامه این دیدار، یادمان کتاب "عام برات" که بر روی تابلویی ترسیم شده بود، توسط این رزمنده دفاع مقدس، نویسنده این کتاب و امام جمعه کازرون امضا شد و رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی که خود یکی از امضا کنندگان این یادمان بود این تابلو را با خود به تهران برد.
شهرستان کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.
نظر شما