سرویس مخفی آمریکا اجازه صحنه‌سازی به ترامپ را نمی‌دهد

تهران- ایرنا- یک کارشناس ارشد مسائل آمریکا با بیان اینکه سرویس مخفی ‌آمریکا اجازه صحنه سازی به ترامپ را نمی‌دهد، ‌تاکید کرد: ابتلای دونالد ترامپ به ویروس کرونا شرایطی را ایجاد کرده است که اصل برگزاری انتخابات در زمان موعد اکنون زیرسوال رفته و شرایط از حالت معمول و روند طبیعی خود خارج شده است.

«امیر علی ابوالفتح» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره تاثیر مبتلا شدن دونالد ترامپ بر روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: ما اکنون در وضعیتی روبه‌رو هستیم که ابهام‌های زیادی را به وجود آورده است. روز گذشته خبری که منتشر شد، این بود که ترامپ و همسرش به کرونا مبتلا شده‌اند اما میزان ابتلا خفیف است اما امروز او و خانواده‌اش به بیمارستان منتقل شده‌اند که نشان از بدتر شدن وضعیت جسمی آنها دارد.

وی با بیان اینکه دقیقا یک ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود، اظهار داشت: اگر هیچ مشکلی برای ترامپ رخ ندهد، او حداقل دو هفته در قرنطینه خواهد بود. رئیس‌جمهور آمریکا در هیچ برنامه انتخاباتی نمی‌تواند شرکت کند و احتمالا مناظره دیگری هم برگزار نشود.

احتمالا مناظره معاونان نامزدهای ریاست جمهوری لغو می‌شود

این کارشناس ارشد مسائل آمریکا ادامه داد: ممکن است مناظره میان نامزدهای معاونت ریاست‌جمهوری میان مایک پنس و کاملا هریس که این هفته قرار بود انجام شود، با تصمیم کمیسیون انتخابات برگزار نشود.

ابوالفتح با اشاره به شرایط آمریکا تصریح کرد: در صورتی که بستری بودن ترامپ و قرنطینه او ادامه یابد، اختیارات رئیس‌جمهور به معاونش، مایک پنس تفویض خواهد شد و او کفیل ریاست جمهوری می‌شود. ریسک برگزاری مناظره در شرایطی که یک رئیس‌جمهور در بیمارستان بستری است و کفیلش هم در مناظره باشد، بالاست و احتمالا مناظره معاونان هم لغو شود.

ابتلای ترامپ نقطه ضعفی برای او به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا است

وی با بیان اینکه بیماری ترامپ بر روند انتخابات اثرگذار است، خاطرنشان کرد: ترامپ بارها ویروس کرونا را دست کم گرفته و نسبت به اثرات آن بی‌توجه بود. اکنون مشخص شده که او و تیمش در کمپین‌های انتخاباتی از جمله مناظره اخیر، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکرده‌اند و حتی در مناظره اخیر هم بایدن را به خاطر ماسک زدن مورد تمسخر قرار داد.

به گفته این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی، ابتلای ترامپ و همسرش به ویروس کرونا یک نقطه ضعف و پاشنه آشیل برای او به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا است چراکه او باید در وهله اول از خود و خانواده‌اش و سپس از جامعه و مردم آمریکا محافظت کند اما اکنون نتوانسته از خود و خانواده‌اش محافظت کند که این مسئله می‌تواند دستاویزی برای انتقاد از او تبدیل شود.

ترامپ هم سالمند است، هم اضافه وزن دارد و هم بیماری زمینه‌ای

ابوالفتح درباره تاثیر ابتلای رئیس‌جمهور آمریکا به ویروس کرونا بر آرای انتخاباتی جمهوریخواهان هم ابراز داشت: باید منتظر ماند و دید نظرسنجی‌ها حاکی از چیست. در شرایطی که ترامپ در قرنطینه است و نمی تواند برنامه های انتخاباتی خود را پیگیری کند، بایدن فرصت برگزاری برنامه‌ها و شرکت در نشست‌های انتخاباتی را دارد.

وی با اشاره به وضعیت جسمی ترامپ بیان کرد: ریزش آرای ترامپ بستگی دارد  به اینکه مناظره بعدی برگزار می‌شود یا خیر. فعلا گمانه‌زنی‌ها حاکی از بدتر شدن وضعیت جسمی ترامپ است. بهرحال او هم جزو سالمندان است، اضافه وزن دارد و هم بیماری‌های زمینه‌ای نظیر چربی و کلسترول خون دارد.

اصل برگزاری انتخابات در زمان موعد زیرسوال است

این کارشناس ارشد مسائل آمریکا افزود: اکنون مشخص شده طی ۲۴ ساعت اخیر تجویز داروها آغاز شده، تداوم درمان ترامپ در کاخ سفید ممکن نبوده و او به بیمارستان نظامی منتقل شده است.  شرایط ایجاد شده به گونه‌ای است که اصل برگزاری انتخابات در زمان موعد اکنون زیرسوال رفته و شرایط از حالت معمول و روند طبیعی خود خارج شده است.

ترامپ نتواند وظایفش را برعهده گیرد، پنس کفیل ریاست‌جمهوری می‌شود

وی در پاسخ به این سوال که اگر ترامپ نتواند در انتخابات شرکت کند، چه کسی جانشین او در انتخابات ریاست جمهوری می‌شود، یادآور شد: آنچه اکنون مشخص است این است که اگر برای ترامپ اتفاقی رخ دهد که منجر به فوت او شود یا ترامپ نتواند به شکل کامل وظایفش را انجام دهد، انتقال قدرت به شکل کامل به مایک پنس، معاون او انجام می‌شود و پنس کفالت ریاست جمهوری را برعهده می‌گیرد.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه اگر ترامپ قادر به شرکت در انتخابات نباشد، کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه در مورد جایگزینی او تصمیم‌گیری خواهد کرد، عنوان کرد: پیش‌بینی‌هایی درباره چنین اتفاقاتی شده است اما چنین اتفاقی تاکنون رخ نداده است. اگر جانشین ترامپ مشخص شود، اینکه اسم نامزد جدید در برگه‌های آرا بیاید یا خیر، بستگی به تصمیم‌گیری دادگاه‌های ایالتی دارد.

وضعیت پیچیده انتخابات آمریکا در پی بیماری ترامپ به کرونا

وی با اشاره به وضعیت پیچیده انتخابات آمریکا و شرایط ایجاد شده گفت: در برخی از ایالت‌ها امکان تغییر اسامی برگه‌های انتخاباتی وجود دارد، در حالی که در برخی از ایالت‌ها چنین چیزی ممکن نیست. تغییر اسامی برگه‌های رای انتخاباتی در صورتی که از فرجه قانونی گذشته باشد، نیازمند حکم دادگاه است.

ابوالفتح اضافه کرد: از اکنون برخی از مردم آمریکا به شکل پستی در انتخابات شرکت کرده‌اند که مشخص نیست آنهایی که اسم ترامپ را نوشته‌اند، این رای‌شان برای جانشین او هم محسوب می‌شود یا نه. این مسئله نیازمند حکم دادگاه‌های ایالتی است.

زمان انتخابات با مصوبه می‌تواند تغییر ‌کند

وی درباره احتمال تغییر تاریخ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: زمان انتخابات ریاست جمهوری با مصوبه کنگره تعیین و با مصوبه کنگره هم تغییر می‌کند اما در کنگره دعوای شدیدی میان دو طیف جمهوریخواه و دموکرات وجود دارد. تغییر زمان انتخابات می‌تواند شرایط را به سود یا ضرر یک نامزد تغییر دهد اما در صورتی که شرایط بحرانی شود، ممکن است از گزینه تغییر زمان برگزاری انتخابات استفاده شود.

این کارشناس ارشد مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که کنگره تا چه مدتی می‌تواند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به تعویق بیندازد، تصریح کرد: زمان برگزاری انتخابات قابل تغییر است ولی آن هم براساس چارچوب‌هایی است. تعیین رئیس‌جمهور براساس سه تاریخ است؛ روز انتخابات، روز تشکیل جلسه الکترال کالج‌ها که در ماه دسامبر برگزار می‌شود و ششم ژانویه ۲۰۲۱ که برگه‌های ارسالی الکترال کالج‌های ایالتی در جلسه کنگره باز و قرائت می‌شود و رئیس‌جمهور آمریکا در آن روز، رسما انتخاب می‌شود.

انتخابات برگزار نشود، رییس مجلس نمایندگان رییس‌جمهور می‌شود

به گفته ابوالفتح، در صورتی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به هر دلیل تا ششم ژانویه ۲۰۲۱ برگزار نشده و سرنوشت انتخابات مشخص نشود، چون تاریخ مسئولیت رییس‌جمهور و معاون او، به پایان می‌رسد، رییس مجلس نمایندگان آمریکا مسئولیت ریاست جمهوری را برعهده می‌گیرد.

وی با بیان اینکه برعهده گرفتن مسئولیت ریاست جمهوری توسط رییس مجلس نمایندگان بسیار غیرممکن است، خاطرنشان کرد: این مسئله موجب بروز هرج و مرج مطلق در واشنگتن خواهد شد. بنابراین ممکن است انتخابات تا چند هفته به تعویق بیفتد اما مقامات آمریکایی اجازه طولانی شدن این روند و رسیدن کار به این نقطه را نمی‌دهند چرا که طولانی شدن آن موجب به وجود آمدن بحران قانون اساسی می‌شود.

سرویس مخفی آمریکا اجازه صحنه‌سازی به ترامپ را نمی‌دهد

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی آمریکا درباره احتمال دروغین بودن اعلام ابتلای ترامپ به ویروس کرونا هم ابراز داشت: این کار بسیار بعید است. آنقدر در کاخ سفید خبرچین وجود دارد و ترامپ در جامعه اطلاعاتی دشمن دارد که اگر آنها به این کار بو ببرند، آنها را اعلام خواهند کرد که رسوایی بزرگی را ایجاد می‌کند.

ابوالفتح ادامه داد: سرویس مخفی ایالات متحده که مسئولیت جان رئیس‌جمهور آمریکا را برعهده دارد، اجازه صحنه‌سازی را نمی‌دهد. زمانی‌که آنها احساس خطر کنند، خیلی پیگیر مسائل سیاسی و انتخاباتی نیستند یعنی از این تبعیت نمی‌کنند که رییس‌جمهور اهداف انتخاباتی داشته باشد و کار خود را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به اشتیاق ترامپ به انجام مناظره‌های انتخاباتی بیان کرد: ترامپ به خاطر روحیه جنگندگی و تهاجمی که دارد، قطعا از برگزاری مناظره‌ها استقبال می‌کند. از طرفی، ترامپ خود را پیروز مناظره پیشین می‌داند و عملکرد بدی هم نداشت که بخواهد با اعلام ابتلا به کرونا از مناظره بعدی با بایدن فرار کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha